ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištiena baltojo vyno padaže
Mėsos patiekalai

Vištiena baltojo vyno padaže

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-05
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Vištiena baltojo vyno padaže
Vištiena baltojo vyno padaže

Vištiena baltojo vyno padaže – tai klasikinis prancūziškas patiekalas, kuriame vištiena troškinama aromatingame padaže su daržovėmis, žolelėmis ir vynu.

Vištiena baltojo vyno padaže: receptas

Patiekalas primena tradicinę europietišką virtuvę, kurioje paprastumas dera su rafinuotu skoniu.

Ingredientai:

  • 4 valg. š. antienos riebalų arba sviesto
  • 2 saliero stiebai
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 4 česnako skiltelės
  • 4 valg. š. kvietinių miltų
  • 1 visa didelė višta, supjaustyta į 8 dalis, su oda ir kaulais
  • 250 g rūkytos šoninės
  • 250 g pievagrybių
  • 200 g šalotinių svogūnų
  • 2 valg. š. brendžio
  • 3 lauro lapai
  • ½ pundelio šviežio čiobrelio
  • 750 ml butelis baltojo vyno
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 2 arb. š. kukurūzų krakmolo (nebūtina)
  • ½ pundelio šviežių petražolių
  • ½ a. š. druskos
  • ½ a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
2. Įkaitinti 2 valg. š. antienos riebalų arba sviesto didelėje keptuvėje ant stiprios kaitros, sudėti smulkintus salierus, svogūną ir morkas, kepti 10 min arba kol suminkštės. Sudėti trintą česnaką, kepti dar 1-2 min. Išimti iš keptuvės, sudėti į troškintuvą, tinkamą naudoti orkaitėje.
3. Sumaišyti miltus, druską ir pipirus seklioje lėkštėje, apvolioti vištienos gabalėlius miltų mišinyje. Į keptuvę įdėti likusius 2 valg. š. antienos riebalų, kepinti vištienos gabalus porcijomis, kol apskrus (apie 10 min. kiekvieną partiją). Išimti ir sudėti į troškintuvą.
4. Į keptuvę sudėti gabaliukais pjaustytą šoninę, per pusę perpjautus pievagrybius ir pusiau pjaustytus šalotinius svogūnus, kepti 5-7 min., kol gražiai apskrus, tada sudėti į troškintuvą prie vištienos.
5. Į keptuvę (nevalytą) supilti brendžį, pakaitinti ir šį skystį užpilti ant ingredientų troškintuve. Surišti lauro lapus ir čiobrelius virvele. Troškintuvą statyti ant kaitros, supilti vyną, įdėti lauro lapus ir čiobrelius, užvirti. Virinti stipriai apie 15 min., supilti vištienos sultinį ir virti lengvai dar 15 min.
6. Uždengti dangčiu ir dėti į orkaitę 40-50 min., arba kol pradūrus storiausią vištienos šlaunelės vietą nebėgs rausvos sultys. Išimti žoleles, surištas virvute. Norint tirštesnio padažo, sumaišyti kukurūzų krakmolą su trupučiu vandens ir įmaišyti į padažą, kaitinti dar 2 min, kol padažas sutirštės. Įmaišyti petražoles ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Cinamono bandelių skonio sausainiai
Cinamono bandelių skonio sausainiai
2025-06-27
Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
2025-09-04
Torto pjaustymas stikline – paprastas, originalus ir praktiškas metodas
Torto pjaustymas stikline – paprastas, originalus ir praktiškas metodas
2025-10-30
Trupininis kefyro pyragas , kaip pagaminti?
Vos per kelias minutes pagaminamas trupininis kefyro pyragas
2025-07-24

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:vištienaVištiena baltojo vyno padažeVištiena su daržovėmisvištienos patiekalaivištienos troškinys

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Nuotraukos šaltiis: nasa.gov. NASA X 59 Quiet Supersonic Transport. NASA po 50 metų trukusio draudimo vėl grįžta prie viršgarsinės idėjos
    Technologijos

    NASA po 50 metų trukusio draudimo vėl grįžta prie viršgarsinės idėjos

    11 faktų apie sapnus: ką jie mums pasako?
    Įdomu

    11 faktų apie sapnus: ką jie mums pasako?

    kokių 5 maisto produktų nereikėtų valgyti prieš pat miegą
    Sveikata ir grožis

    Mitybos specialistai patarė, kokių 5 maisto produktų nereikėtų valgyti prieš pat miegą

    Saulėgrąžų sėklos: nauda ir žala
    Sveikata ir grožis

    Saulėgrąžų sėklos: nauda ir žala

    Bananų vyniotinis be miltų: nepaprastai skanu!
    Desertai

    Bananų vyniotinis be miltų: nepaprastai skanu!

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?