Vištiena baltojo vyno padaže – tai klasikinis prancūziškas patiekalas, kuriame vištiena troškinama aromatingame padaže su daržovėmis, žolelėmis ir vynu.
Vištiena baltojo vyno padaže: receptas
Patiekalas primena tradicinę europietišką virtuvę, kurioje paprastumas dera su rafinuotu skoniu.
Ingredientai:
- 4 valg. š. antienos riebalų arba sviesto
- 2 saliero stiebai
- 1 svogūnas
- 2 morkos
- 4 česnako skiltelės
- 4 valg. š. kvietinių miltų
- 1 visa didelė višta, supjaustyta į 8 dalis, su oda ir kaulais
- 250 g rūkytos šoninės
- 250 g pievagrybių
- 200 g šalotinių svogūnų
- 2 valg. š. brendžio
- 3 lauro lapai
- ½ pundelio šviežio čiobrelio
- 750 ml butelis baltojo vyno
- 500 ml vištienos sultinio
- 2 arb. š. kukurūzų krakmolo (nebūtina)
- ½ pundelio šviežių petražolių
- ½ a. š. druskos
- ½ a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
2. Įkaitinti 2 valg. š. antienos riebalų arba sviesto didelėje keptuvėje ant stiprios kaitros, sudėti smulkintus salierus, svogūną ir morkas, kepti 10 min arba kol suminkštės. Sudėti trintą česnaką, kepti dar 1-2 min. Išimti iš keptuvės, sudėti į troškintuvą, tinkamą naudoti orkaitėje.
3. Sumaišyti miltus, druską ir pipirus seklioje lėkštėje, apvolioti vištienos gabalėlius miltų mišinyje. Į keptuvę įdėti likusius 2 valg. š. antienos riebalų, kepinti vištienos gabalus porcijomis, kol apskrus (apie 10 min. kiekvieną partiją). Išimti ir sudėti į troškintuvą.
4. Į keptuvę sudėti gabaliukais pjaustytą šoninę, per pusę perpjautus pievagrybius ir pusiau pjaustytus šalotinius svogūnus, kepti 5-7 min., kol gražiai apskrus, tada sudėti į troškintuvą prie vištienos.
5. Į keptuvę (nevalytą) supilti brendžį, pakaitinti ir šį skystį užpilti ant ingredientų troškintuve. Surišti lauro lapus ir čiobrelius virvele. Troškintuvą statyti ant kaitros, supilti vyną, įdėti lauro lapus ir čiobrelius, užvirti. Virinti stipriai apie 15 min., supilti vištienos sultinį ir virti lengvai dar 15 min.
6. Uždengti dangčiu ir dėti į orkaitę 40-50 min., arba kol pradūrus storiausią vištienos šlaunelės vietą nebėgs rausvos sultys. Išimti žoleles, surištas virvute. Norint tirštesnio padažo, sumaišyti kukurūzų krakmolą su trupučiu vandens ir įmaišyti į padažą, kaitinti dar 2 min, kol padažas sutirštės. Įmaišyti petražoles ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.