ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui
Apkepai

Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Itališkas vištienos apkepas
Itališkas vištienos apkepas

Itališkas vištienos apkepas – tai šiltas, kvapnus ir sotus patiekalas, kuris sujungia tradicinės itališkos virtuvės skonius su patogumu.

Itališkas vištienos apkepas

Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę išbandyti naujus ingredientų derinius, kurie patiks visai šeimai.

Apkepas puikiai tinka vakarienei ar pietums, o dėl savo universalumo jis tampa puikiu pasirinkimu tiek kasdienai, tiek šventėms.

Apkepas su vištiena

Reikalingi ingredientai:

Taip pat skaitykite

Gardus braškių ir bananų kokteilis
Gardus braškių ir bananų kokteilis – vasaros skonis
2025-08-08
Trinta grybų sriuba
Trinta grybų sriuba
2025-11-06
Naminis kondensuotas pienas: nesudėtingas ir greitas receptas
Naminis kondensuotas pienas: nesudėtingas ir greitas receptas
2025-11-03
Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki
Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki: lengvas padažas
2025-07-22

Pagrindiniai šio patiekalo ingredientai – sultinga vištienos krūtinėlė, švieži pomidorai, makaronai ir mozzarella sūris.

Norint sustiprinti skonį, rekomenduojama pridėti česnako, svogūnų, raudonėlio bei baziliko.

Taip pat šis receptas leidžia improvizuoti: galite pridėti šviežių daržovių, tokių kaip cukinijos ar špinatai, kurie ne tik praturtins maistinę vertę, bet ir suteiks spalvų.

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos paruošimas: vištienos krūtinėlė supjaustoma mažais gabalėliais ir lengvai apkepinama aliejuje su druska, pipirais ir česnaku.
  2. Padažo gaminimas: tuo tarpu keptuvėje ruošiama pomidorų padažo bazė – smulkiai supjaustyti pomidorai, svogūnai ir prieskoniai lėtai troškinami, kol tampa vientisi ir kvapnūs.
  3. Makaronų virimas: makaronai išverdami pagal instrukcijas iki „al dente“ būsenos, kad jie išlaikytų formą kepimo metu.
  4. Apkepo surinkimas: kepimo formoje sluoksniuojami makaronai, vištiena, pomidorų padažas ir mozzarella sūris. Kiekvienas sluoksnis apibarstomas parmezano sūriu dėl papildomo skonio.
  5. Kepimas: orkaitė įkaitinama iki 180 °C, apkepas kepamas apie 30 minučių arba tol, kol sūris viršuje įgauna auksinį atspalvį.

Skonių harmonija

Šio patiekalo žavesys slypi skonių harmonijoje. Sultinga vištiena puikiai dera su rūgščiai saldžiu pomidorų padažu, o lydytas sūris suteikia aksominį skonį.

Aromatingi prieskoniai, tokie kaip bazilikas ir raudonėlis, primena klasikinius itališkus patiekalus. Šis apkepas ne tik maistingas, bet ir vizualiai patrauklus – auksinis sūrio sluoksnis ir spalvingi ingredientai tikrai sužavės jūsų šeimos narius.

Variacijos ir patarimai

Jei norite sveikesnio varianto, galite rinktis pilno grūdo makaronus ar sumažinti sūrio kiekį. Vegetariškai alternatyvai vištieną galite pakeisti keptais baklažanais arba pievagrybiais.

Be to, likučius galite panaudoti kitą dieną – pašildytas apkepas išlieka toks pat skanus ir aromatingas.

Taip pat skaitykite

Du kartus keptos įdarytos bulvės
Du kartus keptos įdarytos bulvės
2025-06-26
Vietnamietiška jautienos sriuba
Vietnamietiška jautienos sriuba
2025-07-08
Nėra geresnės sriubos lieknėjimui: nuostabaus skonio sriubą paruošite per vos 30 minučių!
Nėra geresnės sriubos lieknėjimui: nuostabaus skonio sriubą paruošite per vos 30 minučių!
2025-10-08
Mėsos kukuliai ledo formelėse
Mėsos kukuliai ledo formelėse. Paprasta ir labai gardu!
2025-09-19

Itališkas vištienos apkepas – tai patiekalas, kuris suburia šeimą prie stalo. Lengvai pritaikomas pagal skonį ir poreikius, jis tampa puikiu sprendimu užimtiems vakarams ar jaukioms savaitgalio vakarienėms.

Su šiuo receptu sukursite ne tik maistą, bet ir šiltus prisiminimus, kurie išliks ilgam.

Šis apkepas taps jūsų virtuvės hitu ir neabejotinai užsitarnaus nuolatinę vietą mėgstamiausių patiekalų sąraše!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/

ŽYMOS:Lydytas sūrisvištienaVištienos apkepas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Išdavystė mainais į pilietybę: jaunas JAV karys tarnavo Rusijai
Lietuva ir pasaulis

Išdavystė mainais į pilietybę: jaunas JAV karys tarnavo Rusijai

Avokadų žala ir nauda: štai kodėl turėtumėte įtraukti šį vaisių į savo mitybą
Sveikata ir grožis

Avokadų žala ir nauda: štai kodėl turėtumėte įtraukti šį vaisių į savo mitybą

Močiutės išmintis: kaip citrina ir druska gali pakeisti jūsų namų valymą
Gyvenimas

Močiutės išmintis: kaip citrina ir druska gali pakeisti jūsų namų valymą

Kuriuos miško grybus būtina apvirti prieš gaminant, o kuriuos galima berti tiesiai į keptuvę?
Gyvenimas

Kuriuos miško grybus būtina apvirti prieš gaminant, o kuriuos galima berti tiesiai į keptuvę?

Kartoną suplėšau ir metu į kompostą – štai kas nutinka po 6 mėnesių
Sodas ir daržas

Siuntinių dėžių niekada neišmetu – suplėšau ir metu į kompostą: po pusmečio jos virsta tikru „juoduoju auksu“!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?