ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas
Mėsos patiekalai

Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas
Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas

Ieškote būdo, kaip išnaudoti likusius maisto produktus ir tuo pačiu sukurti gardų patiekalą? Vištienos Cezario tortilijos – tai puikus pasirinkimas. Šis receptas sujungia traškią vištieną, pikantišką giardiniera ir gaivų padažą, kuris patiks net išrankiausiems.

Vištienos Cezario tortilijos: receptas

Vištienos Cezario tortilijos: receptas

Ingredientai:

Padažui:

  • 1 nedidelė česnako skiltelė (arba 1 arbatinis šaukštelis česnako granulių)
  • 2 aliejuje marinuoti ančiuviai
  • 4 šaukštai majonezo
  • 15 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai giardiniera marinavimo skysčio

Tortilijoms:

Taip pat skaitykite

Makaronų vamzdeliai įdaryti pupelių ir lapinių kopūstų įdaru
Makaronų vamzdeliai įdaryti pupelių ir lapinių kopūstų įdaru
2025-08-28
Imbieriniai blynai
Imbieriniai blynai – tobuli šventiniu laikotarpiu
2025-12-15
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
2025-07-09
Kriaušių uogienė, kurios recepto prašė net anyta. Išbandykite!
Kriaušių uogienė, kurios recepto prašė net anyta. Išbandykite!
2025-10-20
  • 2 didelės kvietinės tortilijos
  • 1 likusi česnaku ir parmezanu gardinta vištienos krūtinėlė (pjaustyta griežinėliais)
  • 1 romaine salotos lapas (susmulkintas)
  • 75 g likusių giardiniera daržovių (susmulkintos)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas:
  1. Smulkiai sugrūskite česnaką ir ančiuvius iki vientisos pastos, naudodami grūstuvę ir grūstuvėlį. Sudėkite gautą masę į dubenį ir įmaišykite majonezą, parmezaną, garstyčias bei šlakelį giardiniera marinavimo skysčio. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Jei norisi ryškesnio skonio, įpilkite dar šiek tiek marinavimo skysčio.
  2. Ištepkite pasiruoštą padažą ant tortilijų, palikdami šiek tiek laisvo krašto, kad būtų lengviau susukti. Ant viršaus uždėkite vištienos griežinėlius, romaine salotas ir smulkintą giardiniera daržovių mišinį.
  3. Tvirtai susukite tortilijas, užlenkdami jų galus, kad visi ingredientai laikytųsi vietoje. Tortilijas galite patiekti iš karto arba laikyti šaldytuve, kol būsite pasiruošę mėgautis.

Jei neturite giardiniera, galite naudoti bet kokias marinuotas daržoves – jos suteiks šiek tiek aštrumo ir rūgštumo, kuris puikiai dera su vištiena ir padažu.

Šis receptas yra puikus sprendimas, kai norisi greitai paruošti skanų ir maistingą patiekalą. Jis leidžia kūrybiškai išnaudoti likučius, o derindamas intensyvius skonius su švelniu vištienos ir salotų šviežumu, pavers kasdienius pietus tikru kulinariniu malonumu.

Patiekite kaip lengvą vakarienę, užkandį ar netgi pasiimkite į darbą – tortilijos yra patogus ir universalus pasirinkimas!

Šaltinis: www.bbcgoodfood.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Cezario salotosTortilijosvištienos patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

10 pagrindinių aprangos taisyklių, kad visada atrodytumėte stilingai
Gyvenimas

10 pagrindinių aprangos taisyklių, kad visada atrodytumėte stilingai

Datulių ir graikinių riešutų pyragas
Desertai

Datulių ir graikinių riešutų pyragas

100 metų senumo patarimas, kaip paruošti tobulą aguonų vyniotinį!
Desertai

100 metų senumo patarimas, kaip paruošti tobulą aguonų vyniotinį!

Motorola Edge 60“ – ar tai naujasis vidutinės klasės karalius? Nuotraukos šaltinis: motorola.com
Technologijos

Motorola Edge 60“ – ar tai naujasis vidutinės klasės karalius?

Keksiukai su sūriu
Naudinga

Keksiukai su sūriu, kepti puodelyje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?