ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Vištienos čili troškinio receptas: skanus ir sotus patiekalas
Receptai

Vištienos čili troškinio receptas: skanus ir sotus patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos čli troškinys
Vištienos čli troškinys

Vištienos čili – tai puikus pasirinkimas šaltoms dienoms ar kai norisi gardaus, maistingo patiekalo. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę eksperimentuoti su skoniu.

Vištienos čili troškinys

Vištiena, pupelės ir aromatingi prieskoniai sukuria nepakartojamą skonio harmoniją, kuri patiks tiek jums, tiek jūsų šeimai.

Vištienos troškinys

Ingredientai:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 500 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos kubeliais
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos
  • 1 žaliasis čili pipiras, smulkiai supjaustytas
  • Šaukštelis kmynų
  • 1 šaukštelis raudonosios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 100 g tarkuoto čederio sūrio (papuošimui)
  • Šviežios kalendros lapelių (papuošimui)

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje arba puode. Sudėkite vištieną ir kepkite, kol ji gražiai apskrus. Išimkite ir atidėkite į šalį.
  2. Į tą patį puodą įdėkite svogūną, česnaką ir čili pipirą. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir išskleis aromatą.
  3. Įberkite kmynus, paprikos miltelius ir raudonėlį. Kepkite dar minutę, kad prieskoniai atsiskleistų.
  4. Sudėkite vištieną atgal į puodą, supilkite konservuotas pupeles ir vištienos sultinį. Virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol visi skoniai susimaišys ir sriuba taps tirštesnė.
  5. Patiekite karštą su tarkuotu čederio sūriu ir šviežiomis kalendromis.

Vištienos čili yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienėms ar draugų susibūrimams. Šį patiekalą galite pritaikyti savo skoniui – pridėti daugiau prieskonių, įvairių pupelių ar net daržovių, pvz., paprikų.

Jį lengva pašildyti kitą dieną, todėl vištienos čili yra puikus sprendimas užimtiems žmonėms.

Vištienos čili taip pat yra puikus pasirinkimas šventiniam stalui arba kai norite nustebinti svečius gardžiu ir maistingu patiekalu. Patiekalas dera su šviežiai iškepta duona, tortilijomis ar net kukurūzų traškučiais, kurie suteikia papildomo traškumo.

Be to, šis čili gali būti praturtintas grietine ar avokado griežinėliais, kurie suteikia kremiškumo ir dar daugiau skonio.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/

ŽYMOS:čili troškinysvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Airiška bulvių košė - kuo skiriasi nuo lietuviškos?
Bulvių patiekalai

Airiška bulvių košė prieš tradicinę, kokie skirtumai? Išbandykite receptą

2025-06-13
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Receptai

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais

2025-06-04
Orkaitėje kepti vištienos suktinukai su sūriu ir kumpiu
Mėsos patiekalai

Orkaitėje kepti vištienos suktinukai su sūriu ir kumpiu

2025-06-19
Traiškytų bulvių salotos
Receptai

Traiškytų bulvių salotos

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?