Vištienos filė sūrio apvalkale – traški, auksinė išorė slepia sultingą, minkštą vidų. Italijos skoniai namuose.
Vištienos filė sūrio apvalkale: receptas
Tai itin gardus, bet paprastas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.
Ingredientai:
- 4 vištienos krūtinėlės be odos
- druska ir pipirai pagal skonį
- miltai apvoliojimui
- 75 g šviežių džiūvėsėlių
- 50 g Parmezano sūrio
- 2 kiaušiniai
- alyvuogių aliejus kepimui
- gabalėlis sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Padėti vištienos krūtinėles tarp maistinės plėvelės lakštų ir lengvai pamušti, kol jos taps maždaug 0,5-1 cm storio. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Apvolioti miltuose, nukratyti perteklių.
2. Sumaišyti džiūvėsėlius su smulkiai tarkuotu Parmezano sūriu.
3. Plonai pamuštas vištienos krūtinėles pirma panardinti į plaktą kiaušinį, tada į džiūvėsėlių ir sūrio mišinį.
4. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų su sviestu. Kai riebalai ims spragsėti, dėti vištieną ir kepti po 3-4 min iš kiekvienos pusės, kol apkeps traškiai ir taps auksinės spalvos.
5. Iškeptą vištieną patiekti su mėgstamsi priedais – ryžiais ar šviežiomis daržovėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.