ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos ir grybų pyragas
Mėsos patiekalai

Vištienos ir grybų pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-30
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Vištienos ir grybų pyragas
Vištienos ir grybų pyragas

Vištienos ir grybų pyragas – tai gardus, komfortiškas pyragas, kuriame traški, sviestinė tešla slepia švelnų ir sodrų vištienos bei grybų derinį.

Vištienos ir grybų pyragas: receptas

Tai puikus pasirinkimas, kai norisi šilto, sotaus, jaukaus naminio patiekalo.

Ingredientai:

Trapiai tešlai:

  • 250 g miltų
  • 250 g sviesto (labai šalto)
  • ½ arb. š. druskos
  • 125 ml vandens (itin šalto)

    Pyragui:
  • 25 g sviesto
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 150 g įvairių grybų
  • 200 ml vištienos sultinio
  • 2 valg. š. peletrūno lapų (kapotų)
  • 200 ml grietinėlės (riebios)
  • 2 kiaušinių tryniai
  • jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Vienos skardos vištiena su ryžiais
Vienos skardos vištiena su ryžiais
2025-11-04
Orkaitėje kepti obuoliai
Orkaitėje kepti obuoliai
2025-11-10
Pasak specialistų šių produktų geriau nešaldyti.
Pasak specialistų, šių produktų geriau nešaldyti
2025-07-16
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
2025-06-04
Gaminimo eiga:

1. Suberti miltus į krūvelę ant švaraus darbastalio ir viduryje padaryti duobutę. Į ją sudėti sviestą ir druską. Vienos rankos pirštų galiukais maišyti sviestą su druska, kita ranka palaipsniui įstumiant miltus į centrą.
2. Kai sviesto gabaliukai taps mažesni, o tešla – grūdėta, po truputį pilti itin šaltą vandenį ir maišyti kol viskas susijungs, bet nepermaišyti. Tešla turi būti marginta sviesto ruoželiais, o ne visiškai vientisa.
3. Suformuoti 2,5 cm storio stačiakampį, suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti 20 min.
4. Atvėsusią tešlą iškočioti į 40 × 20 cm stačiakampį. Viršutinį trečdalį užlenkti į vidurį, tada apatinį trečdalį – ant viršaus. Pasukti tešlą ketvirčiu.
5. Vėl iškočioti į tokį pat stačiakampį ir pakartoti trijų sluoksnių lankstymą. Tai pirmieji du „lankstymai“. Tarp kiekvieno lankstymo tešlą bent 20 min ilsinti šaldytuve. Pakartoti dar du kartus – iš viso keturi lankstymai.
6. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti bent 30 min prieš naudojant.
7. Pyragui paruošti įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
8. Didelę, orkaitėje naudojamą keptuvę stipriai įkaitinti. Sudėti sviestą ir, jam putojant, suberti smulkintą šalotinį svogūną ir česnaką, pakepti minutę. Sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną ir apkepti, kol lengvai apskrus.
9. Sudėti pjaustytus grybus ir kepti ant stiprios kaitros 2-3 min, kol jie šiek tiek suminkštės.
10. Įpilti vištienos sultinį ir užvirti. Įmaišyti peletrūną ir grietinėlę, pavirti dar penkias minutes. Pagardinti druska ir pipirais, tada nukelti nuo kaitros ir leisti atvėsti.
11. Tešlą iškočioti taip, kad ji būtų apie 5 cm platesnė nei keptuvė ir 4-5 mm storio. Patepti keptuvės kraštus plaktu kiaušinio tryniu. Uždengti pyragą tešla ir gražiai užspausti kraštus. Nupjauti perteklių ir tešlos gabalėliais papuošti viršų.
12. Viršų patepti likusiu kiaušiniu. Kepti 25 min, kol tešla taps traški ir auksinė, o įdaras – burbuliuojantis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Grybai su vištienaPyragas su vištienaVištienos ir grybų pyragasvištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip aštrinti dantytą peilį: metodai ir patarimai
Gyvenimas

Kaip aštrinti dantytą peilį: metodai ir patarimai

Nuvalykite veidrodį šia priemone ir visi įbrėžimai išnyks!
Namai ir patarimai

Nuvalykite veidrodį šia priemone ir visi įbrėžimai išnyks!

Kodėl svarbu turėti draugų, su kuriais jaučiate dvasinį ryšį?
Gyvenimas

Kodėl svarbu turėti draugų, su kuriais jaučiate dvasinį ryšį?

Rožių daiginimas šaldytuve. Vienu metu galite turėti net 30 daigų!
Sodas ir daržas

Rožių daiginimas šaldytuve. Vienu metu galite turėti net 30 daigų!

17 veiksnių, kurie gali padėti sumažinti smegenų ligų riziką
Uncategorized

17 veiksnių, kurie gali padėti sumažinti insulto, demencijos ir depresijos riziką

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?