ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos kepenėlių paštetas
Receptai

Vištienos kepenėlių paštetas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Vištienos kepenėlių paštetas – šis prancūziško stiliaus paštetas pasižymi sodriu, kreminiu skoniu su subtiliomis prieskonių ir apelsino natomis.

Vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas

Vištienos kepenėlių paštetas: receptas

Paštetas puikiai dera su skrudinta duona ar traškiais užkandžiais, suteikdamas elegantišką ir gurmanišką užkandžių patirtį tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 šalotiniai svogūnai
  • 3 čiobrelių šakelės
  • 1 česnako skiltelė
  • žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto
  • ½ arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 apelsino žievelė
  • jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 400 g vištienos kepenėlių (išvalytų)
  • 50 ml brendžio
  • 100 ml grietinėlės (35%)
  • 120 g sviesto

    Sviesto sluoksniui:
  • 80 g sviesto
  • žiupsnelis malto muskato
  • ½ apelsino žievelė
  • 2 čiobrelių šakelės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus ir čiobrelius, kepti apie penkias minutes, kol suminkštės. Įdėti trintą česnaką, suberti prieskonius, dėti apelsino žievelę bei žiupsnelį druskos ir pipirų. Kepti dar dvi minutes, kol pasklis malonus aromatas.
2. Sudėti vištienos kepenėles ir kepti 6-8 min, kol jos bus iškepusios, bet dar šiek tiek drėgnos viduje. Patikrinti perpjovus vieną kepenėlę – ji turi būti sultinga, bet ne kruvina (švelnus rausvumas – tinkamas). Nukelti nuo kaitros ir sudėti viską į trintuvą. Sutrinti iki vientisos masės.
3. Į keptuvę supilti brendį, išmaišyti. Tada supilti grietinėlę ir užvirti. Virti dvi minutes, maišant, kad susijungtų visi skoniai. Supilti mišinį į trintuvą ir dar kartą sutrinti iki visiškai lygios konsistencijos. Įjungus trintuvą, palaipsniui sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir maišyti kol masė taps švelni ir kreminė.
4. Perkošti masę per smulkų sietelį į dubenį, tada padalinti į keturis indelius, išlyginti paviršių. Dėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas sviesto užpilas.
5. Puode ištirpinti sviestą su maltais muskatais ir užpilti ant paštetų. Apibarstyti apelsino žievele ir čiobrelių lapeliais papuošimui. Dėti į šaldytuvą mažiausiai dviem valandoms. Patiekti su paskrudinta raugintos duonos rieke ir mažais raugintais agurkėliais.

Taip pat skaitykite

Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
2025-06-04
Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže
Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže – neįmanoma atsispirti
2025-06-22
Geriausias patarimas, kaip laikyti pomidorus ištisus metus
Geriausias patarimas, kaip laikyti pomidorus ištisus metus: jie išlieka švieži, skanūs ir kvapnūs!
2025-09-03
Žiedinio kopūsto pica - lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
2025-08-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepenėlių paštetasPaštetasužkandžiaivištienos kepenėlių paštetasvištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip galima palaužti Rusiją: istoriko Timothy Garton Ash įžvalgos. Nuotraukos šaltinis: pravda.com.ua
Lietuva ir pasaulis

Kaip galima palaužti Rusiją: istoriko Timothy Garton Ash įžvalgos

Pesimistui tikrai pravers trys patarimai, kaip išmokti pozityviai mąstyti
Gyvenimas

Pesimistui tikrai pravers trys patarimai, kaip išmokti pozityviai mąstyti

Kaip dažnai reikia plauti užuolaidas?
Gyvenimas

Kaip dažnai reikia plauti užuolaidas? Atsako valymo ekspertai

Kuriozas Danijai priklausančioje Grenlandijoje: atėmė kūdikį iš motinos vos po gimdymo
Lietuva ir pasaulis

Kuriozas Danijai priklausančioje Grenlandijoje: atėmė kūdikį iš motinos vos po gimdymo

5 populiariausios kelionių kryptys Europoje 2025 metais
Įdomu

5 populiariausios kelionių kryptys Europoje 2025 metais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?