Vištienos kepenėlių paštetas – šis prancūziško stiliaus paštetas pasižymi sodriu, kreminiu skoniu su subtiliomis prieskonių ir apelsino natomis.

Vištienos kepenėlių paštetas: receptas
Paštetas puikiai dera su skrudinta duona ar traškiais užkandžiais, suteikdamas elegantišką ir gurmanišką užkandžių patirtį tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 šalotiniai svogūnai
- 3 čiobrelių šakelės
- 1 česnako skiltelė
- žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto
- ½ arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
- 1 apelsino žievelė
- jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 400 g vištienos kepenėlių (išvalytų)
- 50 ml brendžio
- 100 ml grietinėlės (35%)
- 120 g sviesto
Sviesto sluoksniui: - 80 g sviesto
- žiupsnelis malto muskato
- ½ apelsino žievelė
- 2 čiobrelių šakelės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus ir čiobrelius, kepti apie penkias minutes, kol suminkštės. Įdėti trintą česnaką, suberti prieskonius, dėti apelsino žievelę bei žiupsnelį druskos ir pipirų. Kepti dar dvi minutes, kol pasklis malonus aromatas.
2. Sudėti vištienos kepenėles ir kepti 6-8 min, kol jos bus iškepusios, bet dar šiek tiek drėgnos viduje. Patikrinti perpjovus vieną kepenėlę – ji turi būti sultinga, bet ne kruvina (švelnus rausvumas – tinkamas). Nukelti nuo kaitros ir sudėti viską į trintuvą. Sutrinti iki vientisos masės.
3. Į keptuvę supilti brendį, išmaišyti. Tada supilti grietinėlę ir užvirti. Virti dvi minutes, maišant, kad susijungtų visi skoniai. Supilti mišinį į trintuvą ir dar kartą sutrinti iki visiškai lygios konsistencijos. Įjungus trintuvą, palaipsniui sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir maišyti kol masė taps švelni ir kreminė.
4. Perkošti masę per smulkų sietelį į dubenį, tada padalinti į keturis indelius, išlyginti paviršių. Dėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas sviesto užpilas.
5. Puode ištirpinti sviestą su maltais muskatais ir užpilti ant paštetų. Apibarstyti apelsino žievele ir čiobrelių lapeliais papuošimui. Dėti į šaldytuvą mažiausiai dviem valandoms. Patiekti su paskrudinta raugintos duonos rieke ir mažais raugintais agurkėliais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.