ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Vištienos kepsneliai namuose – vaikų mėgstamiausi pietūs
Mėsos patiekalai

Vištienos kepsneliai namuose – vaikų mėgstamiausi pietūs

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Vištienos kepsneliai – vienas populiariausių pateikalų greito maisto užkandinėse. Šis receptas leidžia lengvai ir greitai paruošti gardžius, traškius kepsnelius namuose.

Vištienos kepsneliai namuose - vaikų mėgstamiausi pietūs
Vištienos kepsneliai namuose - vaikų mėgstamiausi pietūs

Vištienos kepsneliai – receptas

Kepsneliai puikiai tiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas.

Vištienos kepsneliai namuose

Ingredientai:

  • 2 vištienos filė (apie 400 g), supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
  • 100 g miltų
  • 2 kiaušiniai, lengvai išplakti
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 50 g tarkuoto parmezano (nebūtina, bet suteikia puikų skonį)
  • 1 šaukštelis česnako miltelių (nebūtina)
  • Aliejus kepimui
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas

Taip pat skaitykite

Chia pudingas: sveiki ir baltymų kupini pusryčiai
Chia pudingas: sveiki ir baltymų kupini pusryčiai
2025-06-15
Karšti sumuštiniai su pesto padažu
Karšti sumuštiniai su pesto padažu: sotu ir gardu
2025-07-21
Kaip išsirinkti švelniausio skonio alyvuogių aliejų.
Kaip išsirinkti švelniausio skonio alyvuogių aliejų? Virtuvės šefo patarimai
2025-07-18
Žiediniai kopūstai sūrio padaže
Žiediniai kopūstai sūrio padaže
2025-09-19
  1. Paruoškite ingredientus
    Sudėkite miltus į vieną lėkštę ir paskaninkite druska bei pipirais. Kiaušinius supilkite į antrą lėkštę ir išplakite. Į trečią lėkštę sudėkite džiūvėsėlius, tarkuotą parmezaną ir, jei norite, česnako miltelius. Gerai sumaišykite.
  2. Apvoliokite vištieną
    Kiekvieną vištienos gabaliuką pirmiausia apvoliokite miltuose, tada pamerkite į kiaušinius ir galiausiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje, kol jis visiškai pasidengs.
  3. Kepkite
    Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Kepkite vištienos gabaliukus ant vidutinės ugnies po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps.
  4. Nusausinkite ir patiekite
    Išėmę kepsnelius, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų aliejaus perteklius. Patiekite su mėgstamais padažais, pvz., kečupu, majonezu ar BBQ padažu.

Naudingi patarimai

  • Jei norite sveikesnės versijos, kepsnelius galite kepti orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir kepkite apie 20 minučių, kartais apversdami.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais – pridėkite paprikos miltelių ar kitų mėgstamų prieskonių džiūvėsėliams pagardinti.
  • Kepsnelius galite užšaldyti! Po apvoliojimo džiūvėsėliuose sudėkite juos į vieną sluoksnį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir įdėkite į šaldiklį. Kai jie sustings, perkelkite į sandarų indą arba maišelį. Kai norėsite, tiesiog iškepkite iš šaldyto būvio – pridėkite šiek tiek daugiau laiko kepimui.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: bbcgoodfood.com

ŽYMOS:vištienaVištienos kepsneliaivištienos patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pirmo pasimatymo vietos, kurių reikėtų vengti
Gyvenimas

Pirmo pasimatymo vietos, kurių reikėtų vengti: kaip nesugadinti pirmojo įspūdžio

Stipriausios moterys pagal Zodiako ženklą: jų yra tik keturios
Horoskopai

Stipriausios moterys pagal Zodiako ženklą: jų yra tik keturios

Kaip gimimo valanda veikia žmogaus charakterį ir likimą?
Horoskopai

Kaip gimimo valanda veikia žmogaus charakterį ir likimą?

Kaip ilgiau išsaugoti kiaušinius
Namai ir patarimai

Kaip ilgiau išsaugoti kiaušinius: paprasti konservavimo būdai ir jų nauda

Kuri kava geriausia? Tirpi, užplikyta ar iš aparato?
Gyvenimas

Kuri kava geriausia? Tirpi, užplikyta ar iš aparato? Atsako ekspertai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?