ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos krūtinėlės mišrainė: receptas toks paprastas, kad net vaikas įsimins
Receptai

Vištienos krūtinėlės mišrainė: receptas toks paprastas, kad net vaikas įsimins

Silvija Moti
Autorius Silvija Moti
Publikuota: 2025-12-19
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
Vištienos krūtinėlės mišrainė: receptas toks paprastas, kad net vaikas įsimins
Vištienos krūtinėlės mišrainė: receptas toks paprastas, kad net vaikas įsimins

Kiekviena šeimininkė turi savo greituosius receptus. Tuos, kuriuos galima paruošti akimirksniu ir kurie visada sulaukia pagyrimų. Vištienos krūtinėlės mišrainė yra būtent toks patiekalas.

Ši mišrainė tinka bet kuriai progai. Ji puikiai dera šventiniam stalui, tačiau taip pat greitai paruošiama kasdienei vakarienei. Skonis visada puikus, o gaminimas neužima daug laiko.

Kodėl verta rinktis vištienos krūtinėlę

Vištienos krūtinėlė yra viena populiariausių mėsos rūšių pasaulyje. Ji turi daug baltymų ir mažai riebalų. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie rūpinasi savo mityba.

100 gramų virtos vištienos krūtinėlės turi apie 31 gramą baltymų. Tuo tarpu riebalų kiekis siekia vos 3,6 gramo. Tai daro ją idealia mėsa mišrainėms ir lengviems patiekalams.

Taip pat skaitykite

Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
Daržovių sriuba su grikiais receptas
Grikiai ir daržovės: skani ir maistinga sriuba vaikams
2025-07-25
Cukinija skaniau nei mėsa: su šiuo receptu kiekvienas pradeda mėgti šią daržovę!
Cukinija skaniau nei mėsa: su šiuo receptu kiekvienas pradeda mėgti šią daržovę!
2025-12-11
Gastroenterologas atskleidė, kaip maitinasi nesenstantys žmonės
Gastroenterologas atskleidė, kaip maitinasi nesenstantys žmonės
2025-10-07

Vištiena taip pat yra universali. Ji puikiai dera su įvairiausiomis daržovėmis ir padažais. Nesvarbu, ar naudosite majonezą, ar jogurtą – skonis bus puikus.

Vištienos krūtinėlės mišrainė: receptas toks paprastas, kad net vaikas įsimins – Kodėl verta rinktis vištienos krūtinėlę

Sveikesnė alternatyva su jogurtu

Klasikinis majonezo skonis daugeliui yra nepakeičiamas. Tačiau jei norite sveikesnio varianto, jogurtas yra puiki alternatyva. Jis suteikia panašų kreminį skonį, bet turi gerokai mažiau kalorijų.

Graikiškas jogurtas yra geriausias pasirinkimas mišrainėms. Jis tirštas ir nesuskystės sumaišius su daržovėmis. Be to, jogurtas praturtins patiekalą probiotikais, kurie naudingi virškinimui.

Galite maišyti majonezą su jogurtu lygiomis dalimis. Taip gausite aukso vidurį tarp skonio ir naudos. Mišrainė bus kreminė, bet ne per sunki.

Ingredientų pasirinkimo paslaptys

Norint gauti tikrai skanią mišrainę, svarbu rinktis šviežius ingredientus. Pomidorai turėtų būti prinokę, bet tvirti. Per minkšti pomidorai išskirs daug sulčių ir mišrainė taps skysta.

Agurkai geriausiai tinka švieži, traškūs. Marinuoti agurkai taip pat dera, bet tada sumažinkite druskos kiekį. Jie suteiks patiekalui pikantišką atspalvį.

Kumpį rinkitės kokybišką, be krakmolo priedų. Galite jį pakeisti virta dešra arba rūkyta vištiena. Kiekvienas variantas suteiks šiek tiek kitokį skonį.

Pagrindinės mišrainės receptas

Ingredientai:

  • 300 g virtos vištienos krūtinėlės
  • 4 vidutinio dydžio agurkai
  • 3 kiaušiniai
  • 250 g kumpio
  • 3 pomidorai
  • 50 g kietojo sūrio
  • Žalumynų (petražolių arba krapų)
  • Majonezo arba jogurto pagal skonį
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Virkite vištienos krūtinėlę pasūdytame vandenyje apie 25-30 minučių. Leiskite mėsai visiškai atvėsti.
  2. Kiaušinius virkite kietai apie 10 minučių. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir nulupkite.
  3. Atvėsusią vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
  4. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais, tada juostelėmis.
  5. Agurkus supjaustykite ilgomis juostelėmis arba pusapskritimiais griežinėliais.
  6. Pomidorus supjaustykite kubeliais, pašalindami sėklas, jei norite mažiau drėgmės.
  7. Kiaušinius supjaustykite kubeliais arba griežinėliais.
  8. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  9. Žalumynus smulkiai sukapokite.
  10. Visus ingredientus sudėkite į didelį dubenį.
  11. Įdėkite majonezo arba jogurto, pagardinkite druska ir pipirais.
  12. Atsargiai išmaišykite ir patiekite.

Naminis majonezas per 3 minutes

Naminis majonezas yra nepalyginamai skanesnis už parduotuvėje pirktą. Jis šviežesnis, be konservantų ir skonio stipriklių. Be to, pasigaminsite jį greičiau nei nuvažiuosite į parduotuvę.

Taip pat skaitykite

Naminė fokačija
Naminė fokačija (focaccia)
2025-12-07
Veganiškas obuolių trupiniuotis
Veganiškas obuolių trupiniuotis
2025-07-07
Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
2025-07-22
Šaldyto jogurto desertas su uogomis
Šaldyto jogurto desertas su uogomis
2025-07-14

Naminio majonezo paslaptis slypi temperatūroje. Visi ingredientai turi būti šalti. Ypač svarbus šaltas aliejus – būtent jis lemia, ar majonezas susijungs.

Naudokite neutralaus skonio aliejų, jei nenorite ryškaus alyvuogių skonio. Saulėgrąžų arba rapsų aliejus puikiai tinka. Alyvuogių aliejus suteiks intensyvesnį, bet specifiškesnį skonį.

Vištienos krūtinėlės mišrainė: receptas toks paprastas, kad net vaikas įsimins – Naminis majonezas per 3 minutes

Ingredientai:

  • 2 dideli kiaušinių tryniai
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai labai šalto vandens
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 350 ml šalto aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Į aukštą indą sudėkite trynius, druską, vandenį, garstyčias ir citrinos sultis.
  2. Gerai išplakite trintuvu apie 30 sekundžių.
  3. Plakdami aukštais apsisukimais, labai plona srovele pilkite šaltą aliejų.
  4. Nepaliaukite plakti, kol supilsite visą aliejų ir masė sutirštės.
  5. Ragaukite ir prireikus pagardinkite druska ar citrina.

Iš šio kiekio gausite apie 200-250 g majonezo. Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 savaičių.

Patarimai tobulai mišrainei

Mišrainę geriausia patiekti atvėsusią. Prieš patiekimą palaikykite ją šaldytuve bent 30 minučių. Taip skoniai geriau susijungs ir patiekalas bus gaivesnis.

Jei ruošiate mišrainę iš anksto, padažą pridėkite tik prieš pat patiekimą. Taip daržovės išliks traškios ir neišmirks. Tai ypač svarbu, jei ruošiatės šventei.

Dekoravimui naudokite šviežius žalumynus ir kelis pomidorų griežinėlius. Galite viršų papuošti tarkuotu sūriu arba kiaušinio griežinėliais. Akiai maloni išvaizda padidins apetitą.

Variacijų galimybės

Šis receptas yra puiki bazė eksperimentams. Galite pridėti konservuotų kukurūzų ar žirnelių. Jie suteiks mišrainei saldumėlio ir spalvos.

Mėgstantiems aštresnius skonius rekomenduojame įberti šiek tiek raudonųjų pipirų dribsnių. Taip pat galite pridėti smulkintų alyvuogių arba kaparėlių. Kiekvienas priedas atvers naują skonio dimensiją.

Vegetarišką versiją paruošite pakeisdami vištieną keptais avinžirniais. Kumpį galite pakeisti rūkytu tofu. Taip gausite baltymais turtingą, bet visiškai augalinį patiekalą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:Greiti patiekalaiMišrainėsNaminis majonezasreceptaisveika mitybavištiena

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl šuo naudingas namuose: faktai ir prietarai
Gyvenimas

Kodėl šuo naudingas namuose: faktai ir prietarai

Viduržemio jūros perlai: salos, kurios dar nepaliestos masinio turizmo
Įdomu

Viduržemio jūros perlai: salos, kurios dar nepaliestos masinio turizmo

Patarimas tobulam rankšluosčių balinimui ir valymui. Nereikia baliklio, tereikia pamirkyti šiame tirpale!
Gyvenimas

Patarimas tobulam rankšluosčių balinimui ir valymui. Nereikia baliklio, tereikia pamirkyti šiame tirpale!

Rauginti kopūstai
Naudinga

Rauginti kopūstai, kuriuos galėsite valgyti jau kitą dieną

Makaronai su kalakutienos faršu ir grybais per 30 minučių
Makaronų patiekalai

Daug baltymų turintys makaronai su kalakutienos faršu ir grybais: paruošite per 30 minučių

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?