Vištienos troškinys su avinžirniais – tai aromatingas troškinys, kuriame susilieja Viduržemio virtuvės skoniai. Patiekalas pasižymi sodria tekstūra ir giliais skoniais, kuriuos sušvelnina pomidorų gaiva ir subtilūs prieskoniai.

Vištienos troškinys su avinžirniais: receptas
Tai jaukus, šildantis patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.
Ingredientai:
- 225 g džiovintų avinžirnių
- 1 valg. š. aliejaus
- 500 g vištų šlaunelių
- 125 g chorizo dešros gabaliukas
- 3 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- 2 arb. š. maltos kalendros
- 100 ml sauso chereso (nebūtina)
- 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų
- 200 ml vištienos sultinio
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nusunkti ir perplauti avinžirnius, sudėti juos į didelį puodą ir užpilti šaltu vandeniu, kad visiškai apsemtų. Užvirti, sumažinti kaitrą ir virti apie 1 val, kol suminkštės. Nusunkti.
2. Įkaitinti aliejų keptuvėje ir apkepti vištienos šlauneles, kol visur gražiai apskrus. Išimti iš keptuvės ir atidėti į šalį. Tame pačiame aliejuje apkepti chorizo gabaliukus, kol tik pradės traškėti.
3. Sudėti smulkintą svogūną, trintą česnaką ir maltą kalendrą, kepti 2-3 min, kol suminkštės. Supilti cheresą, leisti minutę paburbuliuoti, tada supilti smulkintus pomidorus ir supilti sultinį. Užvirti.
4. Sudėti apkepintą vištieną ir avinžirnius, sumažinti kaitrą ir troškinti 20-25 min, kol vištiena visiškai iškeps. Pagal skonį pasūdyti ir pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.