ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos troškinys su grybais ir ryžiais: sotiems pietums
Receptai

Vištienos troškinys su grybais ir ryžiais: sotiems pietums

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Šis vištienos, grybų ir laukinių ryžių troškinys – tai puikus pasirinkimas šaltoms dienoms, kai norisi šilto ir jaukaus valgio.

Vištienos ir grybų troškinys
Vištienos ir grybų troškinys

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys

Kreminis, aromatingas ir turtingas skoniais troškinys taps mėgstamu šeimos patiekalu, kuris ne tik sotins, bet ir suteiks tikrą malonumą skonio receptoriams.

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 puodelis smulkinto svogūno
  • Puodelis smulkintų morkų
  • 1 puodelis smulkintos saliero stiebų
  • 2 česnako skiltelės, smulkintos
  • 2 puodeliai smulkintų grybų (pvz., pievagrybių)
  • 1 puodelis laukinių ryžių mišinio
  • 6 puodeliai vištienos sultinio
  • 3 puodeliai susmulkintos virtos vištienos
  • 1 puodelis grietinėlės
  • 2 šaukštai miltų
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Smulkintų šviežių petražolių papuošimui

Paruošimo instrukcijos

Taip pat skaitykite

Makaronų apkepas su mėsos padažu
Makaronų apkepas su mėsos padažu
2025-08-14
Prieskoninė bananų duona
Prieskoninė bananų duona – aromatingas desertas
2025-06-05
Imu kiaušinį, bananą, avižinius dribsnius ir pagaminu tikrą skanėstą
Imu kiaušinį, bananą, avižinius dribsnius ir pagaminu tikrą skanėstą
2025-09-10
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais
2025-09-06
  1. Pakepinkite daržoves. Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus, morkas, salierus ir česnakus. Kepkite, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes.
  2. Įdėkite grybus. Suberkite grybus ir kepkite dar 5 minutes, kol jie šiek tiek apskrus.
  3. Sudėkite ryžius ir sultinį. Įpilkite laukinius ryžius ir užpilkite vištienos sultiniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 45 minutes arba tol, kol ryžiai suminkštės.
  4. Pridėkite vištieną ir užbaigkite troškinį. Įmaišykite susmulkintą vištieną. Atskirame inde sumaišykite grietinėlę su miltais, tada supilkite mišinį į troškinį. Virkite dar 10 minučių, kol troškinys sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Patiekite. Apibarstykite troškinį šviežiomis petražolėmis ir patiekite karštą.

Kodėl verta išbandyti?

Šis troškinys – idealus pasirinkimas, kai norisi pagaminti kažką paprasto, tačiau kartu ypatingai gardaus. Jis puikiai tinka vakarienei ar draugų susibūrimui, o šildantis efektas ir turtingas skonis sužavės kiekvieną.

Patarimas

Jei norite dar sodresnio skonio, naudokite riebesnę grietinėlę arba pridėkite trupintų džiovintų čiobrelių ir rozmarinų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com

ŽYMOS:ryžiaivištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženklai, kurie dažnai partnerį verčia pavydėti

Kaip pašalinti nemalonų kvapą vonios kambaryje
Gyvenimas

Mano vonios kambarys visada puikiai kvepia. Sužinokite, kodėl

Kokios 4 gudrybės padės atrodyti jauniau: ekspertai pasidalino patarimais
Gyvenimas

Kokios 4 gudrybės padės atrodyti jauniau: ekspertai pasidalino patarimais

Kodėl Shein tampa Europos galvos skausmu?
Ekonomika ir verslas

Blizgantis paviršius, tamsus vidus: kodėl Shein tampa Europos galvos skausmu?

Rikotos nauda: kodėl reikėtų valgyti dažniau
Sveikata ir grožis

Rikotos nauda: pieno produktas, kurį reikėtų valgyti kuo dažniau

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?