ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos troškinys su paprika ir grietine: tradicinio vengrų patiekalo receptas
Mėsos patiekalai

Vištienos troškinys su paprika ir grietine: tradicinio vengrų patiekalo receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Vištienos troškinys su paprika
Vištienos troškinys su paprika

Vištienos troškinys su paprika ir grietine – tai klasikinis vengrų virtuvės patiekalas, kuris išsiskiria subtiliu skoniu ir aromatu. Jo pagrindą sudaro vištiena, daržovės, saldžioji paprika ir grietinė. Šis švelnus, prieskonių kupinas patiekalas puikiai tiks vakarienei su šeima.

Vengriškas vištienos troškinys

Aromatingas ir švelnus vištienos troškinys su paprika ir grietine puikiai papildys jūsų pietų ar vakarienės stalą.

Vengriškas vištienos troškinys

Reikalingi ingredientai

  • Vištienos filė – 1 kg
  • Grietinė – 200 g
  • Miltai – 2 šaukštai
  • Vanduo – 1 stiklinė
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Raudonoji paprika (saldžioji) – 2 vnt.
  • Pomidorai – 2 vnt.
  • Maltos saldžiosios paprikos prieskoniai – 2 šaukštai
  • Cukrus – 1 a. š.
  • Druska – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • Sviestas – 50 g
  • Žalumynai (petražolės, krapai) – pagal skonį

Taip pat skaitykite

Sveikesnis kepimas namuose: šie paprasti ingredientų pakeitimai nustebins net smaližius
Sveikesnis kepimas namuose: šie paprasti ingredientų pakeitimai nustebins net smaližius
2025-12-21
Makaronai su šviežiomis dešrelėmis
Makaronai su šviežiomis dešrelėmis
2025-07-08
Tobulo biskvito receptas
Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!
2025-09-25
Moliūgų kečupas – sveikesnė alternatyva tradiciniam padažui
Moliūgų kečupas – sveikesnė alternatyva tradiciniam padažui
2025-08-17

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga

1. Paruošimas

  1. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Pomidorus sutarkuokite stambia tarka.
  3. Papriką išvalykite nuo sėklų ir taip pat sutarkuokite.
  4. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  5. Grietinę sumaišykite su miltais iki vientisos masės.
  6. Žalumynus smulkiai supjaustykite.

2. Mėsos kepimas

Įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi ir ant stiprios ugnies apkepkite vištienos filė gabalėlius, kol jie gražiai apskrus. Išimkite mėsą ir atidėkite į šalį.

3. Daržovių kepimas ir troškinimas

  1. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus iki jie taps minkšti.
  2. Įdėkite sviestą, maltą papriką ir tarkuotą saldžiąją papriką. Gerai išmaišykite.
  3. Sudėkite atidėtą vištieną, tarkuotus pomidorus, įpilkite karšto vandens, įberkite cukraus ir druskos. Gerai sumaišykite ir troškinkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.

4. Grietinės padažas

Į troškinamą patiekalą įdėkite grietinės ir miltų mišinį, suberkite smulkintus Žalumynus. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir patroškinkite dar 2–3 minutes.

Papildomi patarimai

  1. Vištieną galite pakeisti kalakutiena, kiauliena ar net jautiena, jei norite turtingesnio skonio.
  2. Grietinės riebalų kiekis neturi reikšmės – naudokite tokią, kokią turite namuose.
  3. Vištienos troškinys su paprika ir grietine puikiai dera su įvairiais garnyrais: bulvių koše, ryžiais ar net duonos rieke.

Patiekalo istorija

Šis patiekalas yra Vengrijos kulinarinio paveldo dalis, kurio šaknys siekia net kelis šimtmečius. Paprika, kaip pagrindinis ingredientas, tapo neatsiejama Vengrijos virtuvės dalimi XVI amžiuje, kai ji buvo atgabenta iš Amerikos.

Taip pat skaitykite

Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu
Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu
2025-07-18
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį: skaniau nei iš parduotuvės
2025-06-16
Jis parodė, kaip greitai atskirti trynį nuo baltymo
Virtuvės šefas atskleidė savo slaptą triuką! Jis parodė, kaip greitai atskirti trynį nuo baltymo
2025-10-24
Ryžiai su pupelėmis
Ryžiai su pupelėmis – Karibų skonis namuose
2025-09-17

Vištienos troškinys su paprika ir grietine iki šiol laikomas vienu populiariausių vengriškų patiekalų, o jo paprastas paruošimas leidžia mėgautis autentišku skoniu bet kuriame pasaulio kampelyje.

Šis patiekalas tiks ir kasdienai, ir ypatingoms progoms, o paprasta jo gaminimo eiga leis kiekvienam pasijusti kulinarijos meistru.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://tsn.ua/

ŽYMOS:PaprikaVengrų virtuvėvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Duona su žolelėmis ir česnaku
Receptai

Duona su žolelėmis ir česnaku: skanus ir kvapnus priedas prie jūsų stalo

Sultingesnės ir saldesnės braškės: natūralių trąšų receptas
Sodas ir daržas

Kaip užauginti sultingesnes ir saldesnes braškes: natūralių trąšų receptas iš patyrusių sodininkų

Kontroliuoti stresą
Sveikata ir grožis

Kaip kontroliuoti stresą – 5 patarimai kiekvienam

Onkologai atskleidė, kokie įpročiai sumažina riziką susirgti vėžiu
Sveikata ir grožis

Onkologai atskleidė, kokie įpročiai sumažina vėžio riziką

Šokoladiniai macarons
Desertai

Šokoladiniai macarons

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?