Vyšnių džemas su lazdynų riešutais – saldžiarūgštis skonis, praturtintas natūraliu vaisių saldumu ir lengvu riešutų poskoniu, suteikia išskirtinumo kiekvienam kąsniui.
Vyšnių džemas su lazdynų riešutais: receptas
Puikiai tinka prie sūrių, skrebučių ar kaip išskirtinis pagardas desertams.
Ingredientai:
- 400 g šviežių vyšnių
- 200 g obuolių
- 350 g cukraus
- 1 citrinos sultys
- 50 g lazdyno riešutų (kapotų, skrudintų)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti vyšnias (gali būti su kauliukais, be jų ar perpjautos per pusę) į puodą ir užpilti 500 ml vandens. Užvirti, tada virkite tol, kol vyšnios suminkštės, o vanduo beveik visiškai išgaruos.
2. Nulupti ir sutarkuoti obuolius (išimti sėklas ir kotelius), tuomet suberti juos į puodą. Vėl užvirti ir virti kol obuoliai visiškai suminkštės ir suirs, o skysčio liks labai nedaug.
3. Įberti cukraus, supilti citrinos sultis, vėl užvirti ir virti kol uogienė pasieks 105 °C pagal cukraus termometrą. Pabaigoje suberti lazdyno riešutus ir išmaišyti.
4. Pora minučių atvėsinti, tada supilstyti į sterilizuotus karštus stiklainius ir nedelsiant sandariai užsukti.
5. Prieš ragaujant palikti uogienę per naktį. Atidarius laikyti šaldytuve.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.