ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Apkepai » Ypatingai skanus varškės ir moliūgų apkepas. Patiks ir vaikams
Apkepai

Ypatingai skanus varškės ir moliūgų apkepas. Patiks ir vaikams

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ypatingai skanus varškės ir moliūgų apkepas. Patiks ir vaikams
Ypatingai skanus varškės ir moliūgų apkepas. Patiks ir vaikams

Ruduo daugeliui patinka, nes tai moliūgų metas. Jie gali būti naudojami interjero dekoravimui ir skanių patiekalų ruošimui. Šaltuoju metų laiku labai norisi ko nors saldaus, bet dar labiau norisi nudžiuginti save. O moliūgai tiesiog puikiai tinka saldiems ir sveikiems desertams gaminti.

Šiandien papasakosime, kaip gaminamas labai skanus ir švelnus varškės apkepas. Šis varškės-moliūgų desertas patinka ir suaugusiems, ir vaikams.

Varškės ir moliūgų apkepas

Varškės ir moliūgų apkepas – tai puikus derinys švelnios, kreminės varškės ir salstelėjusio moliūgo skonio. Šis apkepas ne tik gardus, bet ir maistingas, todėl puikiai tinka pusryčiams, užkandžiui ar lengvai vakarienei.

Ingredientai:

Taip pat skaitykite

Pupelės su ryžiais
Pupelės su ryžiais – veganiškas pasirinkimas
2025-09-03
Šokoladinė tartaletė
Šokoladinė tartaletė – sodrių desertų mėgėjams
2025-07-22
Troškinti kopūstai su obuoliais
Troškinti kopūstai su obuoliais
2025-08-22
Traškūs suktinukai su antiena
Traškūs suktinukai su antiena
2025-07-17
  • 800 g moliūgo
  • 500 varškės
  • 200 g cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
  • 25 g aguonų
  • Apelsino žievelės
  • 100 g grietinės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:
  1. Moliūgų minkštimą iškepkite orkaitėje. 100 g minkštimo palikite, o likusį išspauskite per keliais sluoksniais sulankstytą marlę. Nusausintą moliūgą sumalkite maišytuvu arba mėsmale. Įberkite 70 g cukraus, apelsino žievelę, 2 kiaušinius, 1 šaukštą krakmolo ir gerai išmaišykite.
  2. Aguonas virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Tada nupilkite vandenį ir nusausinkite jas.
  3. Sumaišykite varškę ir 100 g cukraus maišytuvu iki vientisos masės. Tada įmuškite 2 kiaušinius, įpilkite 1 šaukštą krakmolo, suberkite aguonas.
  4. Formos dugną (geriausia naudoti formą nuimamais šonais) išklokite kepimo popieriumi ir sutepkite aliejumi. Šonus sutepkite aliejumi ir pabarstykite trupučiu miltų. Pakaitomis sudėkite po šaukštą varškės ir moliūgų masės.
  5. Užpildytą formą lengvai padaužykite į stalą, kad masė formoje pasiskirstytų tolygiai.
  6. Naudodami medinį iešmelį, nubrėžkite kelis spindulius nuo formos sienelių iki centro. Pašaukite patiekalą į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, 170 laipsnių temperatūroje.
  7. Tuo tarpu paruoškite užpilą: sumaišykite grietinę, 30 g cukraus, 1 kiaušinį ir 100 g moliūgų tyrės.
  8. Apipilkite paruošta mase apkepą ir grąžinkite į orkaitę dar 10 minučių.

Paruoštą apkepą atvėsinkite ir patiekite. Skanaus!

Žinoma, cukraus kiekį galima padidinti arba sumažinti. Jei laikotės dietos, galite jį pakeisti medumi. Taip pat galite pridėti cinamono, džiovintų vaisių ir kitų ingredientų, kad skonis būtų įvairesnis.

Esame tikri, kad įvertinsite šį desertą!

ŽYMOS:moliūgaiMoliūgų patiekalaivarškė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rankšluosčiai, jų priežiūra ir skalbimas
Gyvenimas

Kodėl rankšluosčius geriausia skalbti atskirai?

Kaip sumažinti sezoninę depresiją
Sveikata ir grožis

Kaip įveikti sezoninę depresiją: patarimai gerai savijautai išlaikyti

Pavojingiausi maisto produktai
Sveikata ir grožis

Pavojingiausi maisto produktai, kuriuos daugelis valgo kasdien

Kodėl verta pasivaikščioti po vakarienės? 3 svarbios priežastys
Sveikata ir grožis

Kodėl verta pasivaikščioti po vakarienės? 3 svarbios priežastys

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai
Vegetariški patiekalai

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?