ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Žali makaronai su netikėtu ingredientu
Makaronų patiekalai

Žali makaronai su netikėtu ingredientu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žali makaronai su netikėtu ingredientu
Žali makaronai su netikėtu ingredientu

Žali makaronai su netikėtu ingredientu – tai kreminės tekstūros, ryškios spalvos ir sodraus skonio patiekalas, kuriame derinamas švelnus padažo glotnumas ir makaronų gaivumas. Subalansuotas skonių derinys sukuria lengvą, bet kartu ir sotų patiekalą. Puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Žali makaronai su netikėtu ingredientu: receptas

Sodraus, bet ne per intensyvaus skonio padažas apgaubia makaronus, suteikdamas jiems malonų aksominį skonį.

Ingredientai:

  • 65 ml rapsų aliejaus arba (alyvuogių)
  • 2 česnako skiltelės
  • 250 g lapinio kopūsto (kale)
  • 400 g makaronų
  • 60 g kietojo sūrio
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Supilti aliejų į mažą puodą ir sudėti česnako skilteles. Kaitinti ant silpnos ugnies 6–8 min, neleidžiant aliejui ar česnakui sudegti.
2. Kai česnakas pradeda gelsti, nukelti nuo kaitros ir palikti atvėsti bei įsigerti skoniams, kol bus paruoštas lapinis kopūstas.
3. Iš lapinio kopūsto lapų išimti kietąsias dalis ir stambiai supjaustyti. Dideliame puode užvirinti pasūdytą vandenį ir sudėti lapinį kopūstą. Virti 3–4 min, kol jis šiek tiek suminkštės, bet išliks ryškiai žalios spalvos. Nukošti ir perplauti šaltu vandeniu, kad būtų sustabdytas kepimo procesas. Nusausinti, pašalinant vandens perteklių.
4. Tuo tarpu kitame puode užvirinti pasūdytą vandenį ir sudėti makaronus. Virti pagal pakuotės instrukcijas.
5. Kol verda makaronai, sudėti išvirtą ir atvėsintą lapinį kopūstą į trintuvą. Supilti atvėsusį česnakinį aliejų ir įdėti vieną česnako skiltelę. (Jei norisi intensyvesnio skonio, galima dėti abi skilteles.) Sutrinti iki tirštos, smulkintos pastos.
6. Išvirusius makaronus nukošti (pasilikti 150–200 ml makaronų virimo vandens). Supilti 100 ml makaronų vandens į trintuvą ir plakti dideliu greičiu, kol gausis ryškios spalvos, glotnus padažas. Jei padažas vis dar per tirštas, įpilti dar 50 ml makaronų vandens. Suberti tarkuotą sūrį, žiupsnį druskos ir pipirų ir suplakti paskutinį kartą.
7. Grąžinti makaronus į šiltą puodą ir supilti kopūstų padažą. Gerai išmaišyti, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu, jei reikia, įpilti dar šiek tiek makaronų vandens.
8. Patiekti apibarsčius papildomu tarkuotu sūriu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:makaronaiMakaronai su kalemakaronų receptai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ryžių salotos su žaliuoju padažu
Receptai

Ryžių salotos su žaliuoju padažu

2025-07-16
Sausainiai su makadamijų sviestu
Desertai

Sausainiai su makadamijų sviestu

2025-06-05
Morkų tortas su kreminio sūrio kremu – šventinio stalo puošmena
Desertai

Morkų tortas su kreminio sūrio kremu – šventinio stalo puošmena

2025-07-23
Augalinė pica
Receptai

Augalinė pica – netikėtas pagrindas

2025-06-18

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?