ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
Desertai

Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Žalioji arbata garsėja naudingomis savybėmis. O ar žinojote, kad iš jos galima pasigaminti ir gardų desertą? Žaliosios arbatos ledai – tai puikus būdas mėgautis šios arbatos subtiliu skoniu šiltomis dienomis.

Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai

Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir leidžia improvizuoti pagal savo skonį. Atraskite, kaip vos keli ingredientai gali pavirsti į gaivų ir elegantišką gardėsį!

Žaliosios arbatos ledai – įspūdingas skonis ir išvaizda

Receptui puikiai tinka klasikinė žalioji arbata, tačiau galite išbandyti ir kitus jos tipus, pavyzdžiui, matcha miltelius. Matcha suteiks intensyvesnį skonį ir natūralų žalsvą atspalvį.

Gaivūs ledai

Ingredientai:

Taip pat skaitykite

Makaronų apkepas su mėsos padažu
Makaronų apkepas su mėsos padažu
2025-08-14
Nuo šiandien šis pyragas taps jūsų gyvenimo dalimi
Nuo šiandien šis pyragas taps jūsų gyvenimo dalimi: paprasta paruošti ir labai skanu!
2025-09-03
Šokoladiniai triufeliai su marcipanu
Šokoladiniai triufeliai su marcipanu
2025-07-14
Keptos morkos: receptas
Taip paruoštos morkos yra dar skanesnės nei gruzdintos bulvytės: išbandykite šį neįprastą garnyrą!
2025-09-29
  • Pienas (3,5%) – 1 l
  • Žalioji arbata – 5 arbat. šaukšteliai
  • Cukrus – 7 valg. šaukštai
  • Saldintas kondensuotas pienas – ½ skardinės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo būdas:
  1. Įkaitinkite pieną, bet nevirinkite jo, kad išsaugotumėte skonį ir tekstūrą.
  2. Į karštą pieną suberkite žaliąją arbatą ir cukrų. Uždenkite dangčiu ir palikite prisitraukti apie 10 minučių.
  3. Nukoškite pieną, kad pašalintumėte arbatos lapelius.
  4. Į šiltą pieną įpilkite kondensuoto pieno ir gerai išmaišykite.
  5. Gautą mišinį supilkite į talpą ir įdėkite į šaldiklį.
  6. Kai masė sustings, šiek tiek atšildykite ir supilkite į plakiklį. Plakite dideliu greičiu, kol pasieksite kreminę konsistenciją.
  7. Išplaktą masę sudėkite į formeles ir grąžinkite į šaldiklį dar 2 valandoms.
  8. Skanaus!

Ledai ir jų serviravimas

Norint pabrėžti japonišką šio deserto dvasią, patiekite ledus mažose keraminėse dubenėlėse. Jei norite šventinio akcento, naudokite specialias stiklines ledų taureles.

Kad ledai būtų dar švelnesni, gamindami masę, galite įdėti truputį plakto kremo. Šis triukas padės pasiekti dar kreminesnę tekstūrą.

Žaliosios arbatos ledai puikiai dera su įvairiais priedais. Pabarstykite juos sezamo sėklomis, smulkintais pistacijų riešutais ar pridėkite šokolado drožlių. Taip pat galite patiekti ledus su šviežiomis uogomis ar medumi.

Šis žaliosios arbatos ledų receptas ne tik paprastas, bet ir suteikia galimybę kūrybiškai eksperimentuoti. Pasilepinkite šiuo desertu, kuris puikiai tinka karštomis dienomis arba kaip neįprastas šventės akcentas!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:ledaiLedų desertasnaminiai ledaiŽalioji arbata

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Asmenybės testas: ką matote pirmiausiai atskleis požiūrį į pasaulį
Gyvenimas

Asmenybės testas: tai ką pastebėsite pirmiausiai, atskleidžia kaip jūs matote pasaulį

Grįžtame į praeitį: keleivių tikrinimas Lietuvos ir Lenkijos pasienyje - 13-oje vietų
Lietuva ir pasaulis

Grįžtame į praeitį: keleivių tikrinimas Lietuvos ir Lenkijos pasienyje – 13-oje vietų

Kodėl negalima pasilikti mirusių žmonių nuotraukų?
Horoskopai

Kodėl negalima pasilikti mirusių žmonių nuotraukų?

vėžio sukeliami simptomai
Sveikata ir grožis

Vėžio simptomai, kurie gali pasireikšti valgio metu: iš pradžių galima nepastebėti

Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti
Naudinga

Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?