Žiediniai kopūstai sūrio padaže – kremiškas ir sotus žiedinio kopūsto apkepas, pasižymintis auksine, traškia viršutine plutele ir švelniu, sūriu prieskoniu.

Žiediniai kopūstai sūrio padaže: receptas
Puikiai dera kaip pagrindinis patiekalas ar garnyras, suteikiantis šiltą ir komfortišką skonį kiekvienam šeimos pietų stalui.
Ingredientai:
- 1 žiedinis kopūstas
- 40 g sviesto
- 40 g kvietinių miltų (tinka ir be glitimo miltai)
- 400 ml pieno
- 1 arb. š. garstyčių
- 100 g brandinto čederio
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
2. Žiedinį kopūstą susmulkinti žiedynais, nuplauti ir sudėti į didelį puodą su pasūdytu vandeniu. Užvirti ir virti 3-5 minutes, kol kopūstas bus beveik minkštas, bet dar gana tvirtas. Perkelti į kiaurasamtį ir leisti nuvarvėti.
3. Padažui ištirpinti sviestą keptuvėje ir įmaišyti miltus. Kepti ant silpnos kaitros 1 min. Nukelti keptuvę nuo kaitros ir palaipsniui, po truputį, įmaišyti pieną, gerai maišant.
4. Grąžinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir užvirinti mišinį, nuolat maišant. Kaitinti dar 2 min, tada nukelti nuo kaitros.
5. Įmaišyti garstyčias ir du trečdalius tarkuoto sūrio, maišyti kol sūris ištirps ir padažas taps vientisas. Pagardinti druska ir pipirais, tuomet atidėti į šalį.
6. Sudėti kopūstą į kepimo indą, atsargiai užpilti padažą, kad kopūstas būtų visiškai padengtas. Pabarstyti likusį sūrį ir kepti 25-30 min, kol viršus taps auksinės spalvos ir burbuliuos.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.