Žiedinis kopūstas su aštriu padažu – aštrumo, saldumo ir traškumo derinys sukuria išraiškingą skonį, kuris patiks tiek augalinės mitybos šalininkams, tiek visavalgiams.
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu: receptas
Puikiai tinka tiek kaip neeilinis užkandis vakarėliui, tiek kaip pikantiškas patiekalas prie pagrindinio stalo.
Ingredientai:
- 70 g pankų džiūvėsėlių
- ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
- ½ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- ¼ arb. š. paprikos
- ¼ arb. š. česnakų miltelių
- 1 žiedinis kopūstas (supjaustytas kąsnio dydžio žiedynais)
- 100 ml avižų pieno
Bang bang padažui: - 125 ml sriracha majonezo
- 1 valg. š. saldaus čili padažo
- 1 arb. š. klevų sirupo
Puošimui: - 1 mažas raudonasis čili pipiras (nebūtina)
- 2 laiškiniai svogūnai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Negiliame dubenyje sumaišyti džiūvėsėlius, druską, pipirus, papriką ir česnakų miltelius.
3. Žiedinio kopūsto žiedynus pamirkyti piene, tada apvolioti džiūvėsėlių mišinyje. Sudėti ant kepimo skardos taip, kad nesiliestų vienas su kitu.
4. Kepti 20-25 min, kol pradės traškėti ir gražiai apskrus. Tuomet apversti ir kepti dar 5-8 min, kol taps tolygiai auksinės spalvos. Leisti atvėsti.
5. Norint paruošti padažą – sumaišyti visus ingredientus ir pagardinti druska pagal skonį.
6. Patiekiant užpilti padažą ant kepto žiedinio kopūsto ir pabarstyti smulkintu raudonuoju čili pipiru (jeigu naudojamas) bei laiškiniais svogūnais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.