Žiedinių kopūstų blyneliai – tai lengvi, traškūs ir kvapnūs blyneliai, kuriuose dera švelnus žiedinio kopūsto skonis, žolelių gaiva ir subtilus prieskonių aromatas.

Žiedinių kopūstų blyneliai: receptas
Jie puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas su mėgstamais pagardais.
Ingredientai:
- neutralus aliejus kepimui (pvz., saulėgrąžų arba rapsų)
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 300 g žiedinio kopūsto žiedynų
- 2 kiaušiniai
- 3 valg. š. kvietinių miltų
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- 2 arb. š. kapotų krapų
- jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti dosnų kiekį aliejaus keptuvėje ant vidutinės kaitros. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną su žiupsneliu jūros druskos ir kepti apie 10 min, kol taps auksinės rudos spalvos. Sudėti trintą česnaką ir kepti dar minutę, kol pasklis aromatas. Nukelti nuo kaitros.
2. Maisto smulkintuvu arba trintuvu susmulkinti žiedinį kopūstą iki „ryžių“ konsistencijos. Atidėti į šalį.
3. Išplakti kiaušinius su miltais, kepimo milteliais, smulkintais krapais ir dosniu žiupsneliu druskos bei pipirų. Įmaišyti smulkintą žiedinį kopūstą ir keptus svogūnus.
4. Keptuvę nuvalyti popieriniu rankšluosčiu ir vėl įkaitinti. Įpilti tiek aliejaus, kad padengtų dugną plonu sluoksniu. Atsargiai dėti po šaukštą masės ir kepti kelias minutes iš abiejų pusių, kol kotletukai taps auksiniai rudi – vartyti reikia atsargiai, nes jie labai lengvi ir trapūs. Kepti porcijomis – jei keptuvė bus perpildyta, jie taps minkšti. Iškeptus blynelius dėti ant šiltos lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu.
5. Patiekti iškart su pasirinktais priedais – ypač tinka grietinė su šlakeliu šviežių citrinų sulčių arba aštrus padažas.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.