ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu
Receptai

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu – tai švelnaus skonio, aksominės tekstūros patiekalas, praturtintas brandintu sūriu, kuris suteikia gilumo ir sodrumo.

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu
Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu: receptas

Tai komfortiškas, jaukiai šildantis patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdienai, tiek ypatingai vakarienei.

Ingredientai:

  • 1 svogūnas
  • 1 saliero stiebas
  • 1 česnako skiltelė
  • 25 g sviesto
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 500 g žiedinio kopūsto žiedynų
  • 1 bulvė
  • žiupsnelis kajeno pipirų
  • 1 lauro lapas
  • 400 ml riebaus pieno
  • 400 ml daržovių sultinio
  • 100 g čederio sūrio
  • 1 arb. š. Dižono garstyčių
  • 1 arb. š. Vorčesterio padažo (nebūtina)
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Sūrio skrebučiams:

  • 3 riekės duonos
  • ¼ arb. š. česnako granulių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 50 g čederio sūrio
  • 1 valg. šaukštas smulkintų laiškinių česnakų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Pappardelle makaronai su mėsos padažu
Pappardelle makaronai su mėsos padažu
2025-08-19
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
2025-08-05
Pinta duona
Pinta duona – iškepti itin paprasta
2025-09-19
Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu
Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu: greita ir sotu
2025-07-19
Gaminimo eiga:

1. Į didelį puodą sudėti smulkiai pjaustytus svogūną ir salierą, trintą česnaką, sviestą ir supilti alyvuogių aliejų. Kaitinti ant silpnos kaitros apie 7-8 min, kol daržovės suminkštės, bet neapskrus.
2. Įberti žiupsnelį kajeno pipirų, gerai išmaišyti ir pakepinti dar 30 sek. Sudėti smulkintą žiedinį kopūstą, gabaliukais pjaustytą bulvę, lauro lapą, supilti pieną ir daržovių sultinį. Pagardinti druska bei šviežiai maltais pipirais. Išmaišyti, pusiau uždengti dangčiu ir lėtai užvirti. Virti apie 30 min, kol daržovės taps minkštos.
3. Išimti lauro lapą, o sriubą sutrinti rankiniu trintuvu kol taps kreminės, šilkinės konsistencijos. Sudėti tarkuotą sūrį, garstyčias ir, jei naudojamas, Vorčesterio padažą. Vėl pertrinti, kad viskas gerai susimaišytų. Paragauti ir, jei reikia, pakoreguoti prieskonius.
4. Sūrio skrebučiams įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
5. Duoną supjaustyti arba suplėšyti gabalėliais, sudėti į skardą, pabarstyti česnako granulėmis, druska bei pipirais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišyti. Kepti apie 7 min, kol taps auksinės spalvos ir traškūs. Kepant permaišyti, kad iškeptų tolygiai.
6. Ant karštų skrebučių užbarstyti tarkuoto sūrio ir kepti dar 2 min, kol jis išsilydys. Patiekti sriubą dubenėliuose, užbarstyti sūriais skrebučiais bei smulkintais laiškiniais česnakais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Daržovių sriubaSriuba su sūriutrinta sriubaŽiedinių kopūstų sriubaŽiedinių kopūstų sriuba su sūriu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kosmetikos dėmes pašalinsite nesudėtingai.
Gyvenimas

Lengvi būdai pašalinti kosmetikos ir makiažo dėmes nuo drabužių

Gerkite tai rytais tuščiu skrandžiu ir greitai pastebėsite akivaizdžią naudą savo kūnui. Gėrimas
Sveikata ir grožis

Gerkite tai rytais tuščiu skrandžiu ir greitai pastebėsite akivaizdžią naudą savo kūnui

Trumpo muitų karštinė: štai kokie produktai brangs artimiausiu metu
Ekonomika ir verslas

Trumpo muitų karštinė: štai kokie produktai brangs artimiausiu metu

Kokie dažniausiai naudojami daiktai kaupia daugiausiai bakterijų?
Įdomu

Kokie mūsų dažniausiai naudojami daiktai kaupia daugiausiai bakterijų?

Ką sodinti šalia kopūstų: natūrali apsauga nuo kenkėjų jūsų darže
Sodas ir daržas

Ką sodinti šalia kopūstų: natūrali apsauga nuo kenkėjų jūsų darže

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?