Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu – tai švelnaus skonio, aksominės tekstūros patiekalas, praturtintas brandintu sūriu, kuris suteikia gilumo ir sodrumo.

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu: receptas
Tai komfortiškas, jaukiai šildantis patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdienai, tiek ypatingai vakarienei.
Ingredientai:
- 1 svogūnas
- 1 saliero stiebas
- 1 česnako skiltelė
- 25 g sviesto
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 500 g žiedinio kopūsto žiedynų
- 1 bulvė
- žiupsnelis kajeno pipirų
- 1 lauro lapas
- 400 ml riebaus pieno
- 400 ml daržovių sultinio
- 100 g čederio sūrio
- 1 arb. š. Dižono garstyčių
- 1 arb. š. Vorčesterio padažo (nebūtina)
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Sūrio skrebučiams:
- 3 riekės duonos
- ¼ arb. š. česnako granulių
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 50 g čederio sūrio
- 1 valg. šaukštas smulkintų laiškinių česnakų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į didelį puodą sudėti smulkiai pjaustytus svogūną ir salierą, trintą česnaką, sviestą ir supilti alyvuogių aliejų. Kaitinti ant silpnos kaitros apie 7-8 min, kol daržovės suminkštės, bet neapskrus.
2. Įberti žiupsnelį kajeno pipirų, gerai išmaišyti ir pakepinti dar 30 sek. Sudėti smulkintą žiedinį kopūstą, gabaliukais pjaustytą bulvę, lauro lapą, supilti pieną ir daržovių sultinį. Pagardinti druska bei šviežiai maltais pipirais. Išmaišyti, pusiau uždengti dangčiu ir lėtai užvirti. Virti apie 30 min, kol daržovės taps minkštos.
3. Išimti lauro lapą, o sriubą sutrinti rankiniu trintuvu kol taps kreminės, šilkinės konsistencijos. Sudėti tarkuotą sūrį, garstyčias ir, jei naudojamas, Vorčesterio padažą. Vėl pertrinti, kad viskas gerai susimaišytų. Paragauti ir, jei reikia, pakoreguoti prieskonius.
4. Sūrio skrebučiams įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
5. Duoną supjaustyti arba suplėšyti gabalėliais, sudėti į skardą, pabarstyti česnako granulėmis, druska bei pipirais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišyti. Kepti apie 7 min, kol taps auksinės spalvos ir traškūs. Kepant permaišyti, kad iškeptų tolygiai.
6. Ant karštų skrebučių užbarstyti tarkuoto sūrio ir kepti dar 2 min, kol jis išsilydys. Patiekti sriubą dubenėliuose, užbarstyti sūriais skrebučiais bei smulkintais laiškiniais česnakais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.