Žuvies karis – tai ryškaus skonio žuvies patiekalas, kuriame atsiskleidžia indiškos virtuvės aromatai – žemės prieskonių šiluma, subtilus aitrumas ir šviežios žolelės.
Žuvies karis: receptas
Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko išskirtinio, bet neapsunkinančio.
Ingredientai:
- 800 g žuvies kepsnių
- ½ arb. š. druskos
- 1 arb. š. ciberžolės
- 2 valg. š. juodųjų garstyčių sėklų
- 2-3 valg. š. augalinio aliejaus
- 2 svogūnai
- 8-10 česnakų skiltelių
- ¼ a. š. aitriųjų paprikų miltelių
- 1 arb. š. maltos kalendros
- 1 arb. š. garam masalos
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 450 ml verdančio vandens
- sauja smulkintų kalendrų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti žuvies kepsnius į didelį dubenį. Apibarstyti druska ir puse ciberžolės, sumaišyti, kad žuvis būtų tolygiai padengta. Atidėti kelioms minutėms marinuotis.
2. Įkaitinti mažą keptuvę ant stiprios kaitros ir skrudinti garstyčių sėklas 1-2 min, kol lengvai apskrus, pakvips ir pradės spragsėti. Suberti į grūstuvę, sutrinti iki smulkios konsistencijos ir atidėti.
3. Įkaitinti didelę keptuvę ant vidutinės kaitros, supilti aliejų. Sudėti smulkintus svogūnus ir kepti 8-10 min ant vidutinės kaitros, kol pradės gelsti. Pagardinti druska ir dar kelias minutes kepti, kol lengvai parus.
4. Sudėti sutrintą česnaką ir kepti 2 min, nuolat maišant, tuomet suberti likusią ciberžolę, aitriųjų paprikų miltelius, maltą kalendrą, garam masalą ir papriką. Sumaišyti ir maišant kaitinti ant silpnos kaitros dar 2-3 min. Kai masė pradeda sausėti, supilti 250 ml verdančio vandens, trumpai pavirti, tada sudėti 2 kupinus arbatinius šaukštelius sutrintų garstyčių sėklų (likutį pasilikti kitam kartui). Lengvai virti 3-4 minutes, maišant.
5. Nuplauti žuvį šaltu vandeniu. Sudėti į keptuvę ir įpilti tiek karšto vandens, kad apsemtų žuvį (apie 150-200 ml). Švelniai pakratyti keptuvę, kad žuvis pasidengtų padažu. Lengvai virti apie 6-8 min, atsargiai apverčiant kepimo viduryje. Karis paruoštas, kai žuvis tampa nepermatoma ir iškepa, o padažas šiek tiek sutirštėja. Sudėti šviežias kalendras ir pagardinti druska pagal skonį.
6. Pašildyti dar minutę, nemaišyti, o tik švelniai supurtyti keptuvę, kad žuvis nesubyrėtų. Patiekti žuvies karį su ryžiais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.