ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvų piršteliai – kartą pasigaminę, pirktinių nebenorėsite
Receptai

Žuvų piršteliai – kartą pasigaminę, pirktinių nebenorėsite

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žuvų piršteliai
Žuvų piršteliai

Žuvų piršteliai – šie žuvų piršteliai yra puikus ir lengvas pasirinkimas greitam pietų ar vakarienės patiekalui. Paruošti su šviežia žuvimi, apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir skaniuose džiūvėsėliuose, jie iškepti iki traškumo ir auksinės spalvos.

Žuvų piršteliai: receptas

Tai lengvas ir skanus patiekalas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šie žuvies piršteliai puikiai tinka su mėgstamais priedais, tokiais kaip bulvytės, salotos ar kečupas.

Ingredientai:

  • 40 g duonos
  • 400 gbe odos baltos žuvies filė (menkė, skumbrė)
  • 5 valg. š. miltų
  • 1 kiaušinis (didelis, išplaktas)
  • ¼ arb. š. rūkytos paprikos (neprivaloma)
  • 1 arb. š. česnako miltelių (neprivaloma)
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • Šiek tiek saulėgrąžų aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200°C (arba 180°C su ventiliatoriumi). Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Norint pagaminti džiūvėsėlius, sudėti duoną į maisto smulkintuvą ir susmulkinti iki smulkių gabalėlių.
3. Nusausinti žuvį popieriniais rankšluosčiais. Atsargiai supjaustyti žuvį juostelėmis. Patikrinti, kad juostelėse tikrai nebūtų likę kaulų.
4. Pasiruošti tris lėkštes – ant pirmos lėkštės suberti miltus. Į gilesnę lėkštę įmušti kiaušinį ir šiek tiek išplakti šakute. Į antrą lėkštę suberti džiūvėsėlius ir sumaišyti su paprika, česnako milteliais ir juodaisiais pipirais.
5. Kiekvieną žuvies pirštelį apvolioti miltuose ir švelniai nupurtyti perteklių. Tada pamirkyti žuvies pirštelius į kiaušinio mišinį ir leisti, kad perteklinis skystis nulašėtų atgal į lėkštę. Galiausiai apvolioti žuvies pirštelius džiūvėsėliuose. Švelniai paspausti žuvį į džiūvėsėlius, kad jie gerai apliptų. Paruoštus pirštelius išdėlioti plačioje lėkštėje ar ant pjaustymo lentelės.
6. Žuvies pirštelius perkelti į šaldytuvą 10 min, kad apvalkalas geriau priliptų prie žuvies.
Išdėlioti žuvies pirštelius į vienu sluoksniu paruoštoje kepimo skardoje. Apšlakstyti aliejumi.
7. Kepti įkaitintoje orkaitėje 10–12 min, po pusės laiko apverčiant. Žuvies piršteliai bus paruošti, kai džiūvėsėliai taps auksinės spalvos ir žuvis bus pilnai iškepusi.
8. Iškepusius žuvies pirštelius patiekti su mėgstamais priedais.

Taip pat skaitykite

Kiaulienos troškinys vakarienei
Greitas kiaulienos troškinys su švelniais prieskoniais
2025-07-11
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
2025-07-08
Trinta šakninių daržovių sriuba
Trinta šakninių daržovių sriuba – taps mėgstamiausia vėsiomis dienomis
2025-07-30
Itin paprastas aviečių džemas
Itin paprastas aviečių džemas, tačiau skaniausias, kokį būsite ragavę
2025-07-07

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Žuvies patiekalaiŽuvų piršteliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl verta priimti „ne“ kaip galimybę
Gyvenimas

Kodėl verta priimti „ne“ kaip galimybę

Iš kur atsirado pasakymas, kad katės turi 9 gyvenimus?
Įdomu

Iš kur atsirado pasakymas, jog katės turi 9 gyvenimus?

Kada dėti druską į šašlykų marinatą. Atsako šefas
Naudinga

Kada dėti druską į šašlykų marinatą? Marinuojant ar prieš kepant? Atsako šefas

Kasdienė kūryba – paprastas būdas sumažinti stresą ir pagerinti savijautą
Sveikata ir grožis

Kasdienė kūryba – paprastas būdas sumažinti stresą ir pagerinti savijautą

Kava ar juodoji arbata: kuri iš jų geriau jūsų sveikatai?
Uncategorized

Kava ar juodoji arbata: kuri iš jų geriau jūsų sveikatai?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?