ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Įdomu » Pasaulis » 13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte
Įdomu

13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte

Jurgita Jurčionė
Autorius Jurgita Jurčionė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ar kada susimąstėte, kodėl kartais išeinate iš restorano išleidę daugiau, nei planavote? Atsakymas slypi smulkmenose – dažnai tam pasitelkiamos padavėjų gudrybės. Patyrę darbuotojai žino, kaip subtiliai paskatinti užsisakyti brangesnius patiekalus, desertą ar dar vieną gėrimą, ir visa tai daroma taip natūraliai, kad klientai net nepastebi.

13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte
13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte

Kaip padavėjų gudrybės didina arbatpinigius

Net paprasčiausias gestas, pavyzdžiui, numestas rašiklis, gali padidinti arbatpinigius. Tyrimai rodo, kad toks mažas veiksmas leidžia padavėjui atrodyti artimesniam klientui, todėl šis palieka daugiau pinigų. Taip pat labai svarbu akių kontaktas, šypsena ir mandagus tonas.

Pokalbio užmezgimo technikos

Padavėjų gudrybės apima ir bendravimą su klientais. Pavyzdžiui, pritūpti prie stalo, kad akys būtų viename lygyje su svečiais, ar pasidalinti rekomendacijomis dėl lankytinų vietų turistams. Tokia paprasta strategija padeda užmegzti šiltą ryšį ir sukuria draugišką atmosferą.

Subtilus patiekalų siūlymas

Viena populiariausių taktikų – meniu atversti ties puslapiu, kuriame yra brangesni patiekalai. Taip pirmasis įspūdis paskatina rinktis iš prabangesnių pasirinkimų. Be to, padavėjai neretai su entuziazmu papasakoja apie desertus dar prieš pagrindinį patiekalą – tokiu būdu klientai jau būna nusiteikę papildomam užsakymui.

Taip pat skaitykite

Idėja atostogoms: kruizas laivu. Kokias šalis galima aplankyti?
Idėja atostogoms – kruizas laivu: kokias šalis galima aplankyti?
2025-08-04
15 įdomių faktų apie žmogaus kūną: nuo seilių iki širdies plakimo
15 įdomių faktų apie žmogaus kūną: nuo seilių iki širdies plakimo
2025-07-20
Mokslininkai atrado naują kraujo grupę. Ką jie sužinojo?
Mokslininkai atrado naują kraujo grupę. Ką jie sužinojo?
2025-07-13
Rekordinis Arkties ir Antarktidos ledynų tirpimas: Žemė praranda milžiniškus ledo plotus
Rekordinis Arkties ir Antarktidos ledynų tirpimas: Žemė praranda milžiniškus ledo plotus
2025-07-28

Kaip sprendžiamos problemos

Jeigu maistas vėluoja ar atsiranda klaida, profesionalus padavėjas žino, kad kaltininkų ieškoti neverta. Vietoj to, svečiui pasiūlomas nemokamas gėrimas ar užkandis. Toks požiūris ne tik neutralizuoja neigiamą patirtį, bet ir dažnai padidina arbatpinigius.

Smulkios, bet veiksmingos padavėjų gudrybės

Smulkūs triukai taip pat daro įtaką. Pavyzdžiui:

  • arbatą atnešus, pasakyti, kiek laiko maišelis buvo vandenyje;
  • gėrimą su ledukais patiekti su dviem šiaudeliais, kad klientas greičiau išgertų ir užsisakytų dar vieną;
  • grąžą duoti stambesnėmis kupiūromis – tuomet klientai linkę palikti daugiau arbatpinigių.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bendravimasgudrybėsPadavėjai

AutoriusJurgita Jurčionė
Esu Jurgita Jurčionė – rašau apie tai, kas įdomu Lietuvoje ir pasaulyje. Mane domina įvairios temos – nuo netikėtų kultūrinių reiškinių iki aktualių kasdienybės naujienų. Stengiuosi atrinkti tai, kas priverčia stabtelėti, susimąstyti ar tiesiog nusišypsoti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

12 veiksmingų odos priežiūros ingredientų senstančiai odai
Sveikata ir grožis

12 veiksmingų odos priežiūros ingredientų senstančiai odai

Kaip pasirinkti kokybišką matcha arbatą: išsamus gidas
Sveikata ir grožis

Kaip pasirinkti kokybišką matcha arbatą: išsamus gidas

Ženklai rodantys, kad jūsų dirvožemis nėra derlingas
Sodas ir daržas

Kokie ženklai rodo, kad jūsų dirvožemis nėra derlingas? Ūkininkų patarimai

Kokia žemė tinkamiausia daigams auginti?
Sodas ir daržas

Kokia žemė tinkamiausia daigams auginti?

Kava su kokosų aliejumi. Nauda sveikatai
Sveikata ir grožis

Ryais į kavą įdėkite šį produktą – rezultatas tikrai nustebins!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?