ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Įdomu » Pasaulis » 13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte
Įdomu

13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte

Jurgita Jurčionė
Autorius Jurgita Jurčionė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte
13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte

Ar kada susimąstėte, kodėl kartais išeinate iš restorano išleidę daugiau, nei planavote? Atsakymas slypi smulkmenose – dažnai tam pasitelkiamos padavėjų gudrybės. Patyrę darbuotojai žino, kaip subtiliai paskatinti užsisakyti brangesnius patiekalus, desertą ar dar vieną gėrimą, ir visa tai daroma taip natūraliai, kad klientai net nepastebi.

Kaip padavėjų gudrybės didina arbatpinigius

Net paprasčiausias gestas, pavyzdžiui, numestas rašiklis, gali padidinti arbatpinigius. Tyrimai rodo, kad toks mažas veiksmas leidžia padavėjui atrodyti artimesniam klientui, todėl šis palieka daugiau pinigų. Taip pat labai svarbu akių kontaktas, šypsena ir mandagus tonas.

Pokalbio užmezgimo technikos

Padavėjų gudrybės apima ir bendravimą su klientais. Pavyzdžiui, pritūpti prie stalo, kad akys būtų viename lygyje su svečiais, ar pasidalinti rekomendacijomis dėl lankytinų vietų turistams. Tokia paprasta strategija padeda užmegzti šiltą ryšį ir sukuria draugišką atmosferą.

Subtilus patiekalų siūlymas

Viena populiariausių taktikų – meniu atversti ties puslapiu, kuriame yra brangesni patiekalai. Taip pirmasis įspūdis paskatina rinktis iš prabangesnių pasirinkimų. Be to, padavėjai neretai su entuziazmu papasakoja apie desertus dar prieš pagrindinį patiekalą – tokiu būdu klientai jau būna nusiteikę papildomam užsakymui.

Taip pat skaitykite

10 įdomių technologijų faktų, kurių tikriausiai nežinojote.
10 įdomių technologijų faktų, kurių tikriausiai nežinojote
2025-06-27
Nauja paslaptis apie dinozaurų išnykimą: ar gintarinis uodas pražudė milžinus?
Nauja paslaptis apie dinozaurų išnykimą: ar gintarinis uodas pražudė milžinus?
2025-09-10
Vyras užmigo darbe ir gavo 48 tūkst. dolerių kompensaciją
Vyras užmigo darbe ir gavo 48 tūkst. dolerių kompensaciją
2025-09-13
Kas nutiks žmonijai netolimoje ateityje pagal Eloną Muską
Elonas Muskas prognozuoja, kas nutiks žmonijai netolimoje ateityje
2025-07-26

Kaip sprendžiamos problemos

Jeigu maistas vėluoja ar atsiranda klaida, profesionalus padavėjas žino, kad kaltininkų ieškoti neverta. Vietoj to, svečiui pasiūlomas nemokamas gėrimas ar užkandis. Toks požiūris ne tik neutralizuoja neigiamą patirtį, bet ir dažnai padidina arbatpinigius.

Smulkios, bet veiksmingos padavėjų gudrybės

Smulkūs triukai taip pat daro įtaką. Pavyzdžiui:

  • arbatą atnešus, pasakyti, kiek laiko maišelis buvo vandenyje;
  • gėrimą su ledukais patiekti su dviem šiaudeliais, kad klientas greičiau išgertų ir užsisakytų dar vieną;
  • grąžą duoti stambesnėmis kupiūromis – tuomet klientai linkę palikti daugiau arbatpinigių.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bendravimasgudrybėsPadavėjai

AutoriusJurgita Jurčionė
Esu Jurgita Jurčionė – rašau apie tai, kas įdomu Lietuvoje ir pasaulyje. Mane domina įvairios temos – nuo netikėtų kultūrinių reiškinių iki aktualių kasdienybės naujienų. Stengiuosi atrinkti tai, kas priverčia stabtelėti, susimąstyti ar tiesiog nusišypsoti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Dažnai geriate kombučią? 5 šalutiniai poveikiai, apie kuriuos turite žinoti
Sveikata ir grožis

Dažnai geriate kombučią? 5 šalutiniai poveikiai, apie kuriuos turite žinoti

Kreminė bulvių sriuba
Receptai

Kreminė bulvių sriuba – dubenėlis šilumos

Varškės desertas: receptas
Desertai

Varškės desertas, kurį paruošite vos per 5 minutes: būtinai išbandykite šį receptą

Šios bijūnų veislės nereikalauja daug priežiūros, bet džiugina visą vasarą
Sodas ir daržas

Šios bijūnų veislės nereikalauja daug priežiūros, bet džiugina visą vasarą

Suomiškas ritualas, kuris gali pakeisti jūsų sveikatą!
Sveikata ir grožis

Suomiškas ritualas, kuris gali pakeisti jūsų sveikatą!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?