ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Įdomu » Pasaulis » 13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte
Įdomu

13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte

Jurgita Jurčionė
Autorius Jurgita Jurčionė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte
13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte

Ar kada susimąstėte, kodėl kartais išeinate iš restorano išleidę daugiau, nei planavote? Atsakymas slypi smulkmenose – dažnai tam pasitelkiamos padavėjų gudrybės. Patyrę darbuotojai žino, kaip subtiliai paskatinti užsisakyti brangesnius patiekalus, desertą ar dar vieną gėrimą, ir visa tai daroma taip natūraliai, kad klientai net nepastebi.

Kaip padavėjų gudrybės didina arbatpinigius

Net paprasčiausias gestas, pavyzdžiui, numestas rašiklis, gali padidinti arbatpinigius. Tyrimai rodo, kad toks mažas veiksmas leidžia padavėjui atrodyti artimesniam klientui, todėl šis palieka daugiau pinigų. Taip pat labai svarbu akių kontaktas, šypsena ir mandagus tonas.

Pokalbio užmezgimo technikos

Padavėjų gudrybės apima ir bendravimą su klientais. Pavyzdžiui, pritūpti prie stalo, kad akys būtų viename lygyje su svečiais, ar pasidalinti rekomendacijomis dėl lankytinų vietų turistams. Tokia paprasta strategija padeda užmegzti šiltą ryšį ir sukuria draugišką atmosferą.

Subtilus patiekalų siūlymas

Viena populiariausių taktikų – meniu atversti ties puslapiu, kuriame yra brangesni patiekalai. Taip pirmasis įspūdis paskatina rinktis iš prabangesnių pasirinkimų. Be to, padavėjai neretai su entuziazmu papasakoja apie desertus dar prieš pagrindinį patiekalą – tokiu būdu klientai jau būna nusiteikę papildomam užsakymui.

Taip pat skaitykite

Kelionių mitai, kuriais dauguma turistų tiki
Kelionių mitai, kuriais dauguma turistų tiki
2025-08-04
Žmonės vaivorykštę mato skirtingai.
Žmonės vaivorykštę mato skirtingai, teigia mokslininkai
2025-07-18
Dirbtinio intelekto ir žmogaus stebuklas: kaip dirbtinis intelektas padėjo pastoti po 18 metų nesėkmingų bandymų?
Dirbtinio intelekto ir žmogaus stebuklas: kaip dirbtinis intelektas padėjo pastoti po 18 metų nesėkmingų bandymų?
2025-07-09
Žiauriausi žudikai
Žiauriausi žudikai pasaulyje: kraupios istorijos, kurios sukrėtė pasaulį
2025-07-13

Kaip sprendžiamos problemos

Jeigu maistas vėluoja ar atsiranda klaida, profesionalus padavėjas žino, kad kaltininkų ieškoti neverta. Vietoj to, svečiui pasiūlomas nemokamas gėrimas ar užkandis. Toks požiūris ne tik neutralizuoja neigiamą patirtį, bet ir dažnai padidina arbatpinigius.

Smulkios, bet veiksmingos padavėjų gudrybės

Smulkūs triukai taip pat daro įtaką. Pavyzdžiui:

  • arbatą atnešus, pasakyti, kiek laiko maišelis buvo vandenyje;
  • gėrimą su ledukais patiekti su dviem šiaudeliais, kad klientas greičiau išgertų ir užsisakytų dar vieną;
  • grąžą duoti stambesnėmis kupiūromis – tuomet klientai linkę palikti daugiau arbatpinigių.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bendravimasgudrybėsPadavėjai

AutoriusJurgita Jurčionė
Esu Jurgita Jurčionė – rašau apie tai, kas įdomu Lietuvoje ir pasaulyje. Mane domina įvairios temos – nuo netikėtų kultūrinių reiškinių iki aktualių kasdienybės naujienų. Stengiuosi atrinkti tai, kas priverčia stabtelėti, susimąstyti ar tiesiog nusišypsoti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šių markių automobiliai dažniausiai patenka į avarijas
Automobiliai

Šių markių automobiliai dažniausiai patenka į avarijas. Kodėl taip yra?

Citrininis nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Citrininis nekeptas sūrio pyragas

Kas nutinka organizmui, jei nemiegate daugiau nei 24 valandas?
Sveikata ir grožis

Kas nutinka organizmui, jei nemiegate daugiau nei 24 valandas?

Nauji atradimai vėžio gydymo srityje: Taivane rastas grybas, blokuojantis vėžines ląsteles
Įdomu

Nauji atradimai vėžio gydymo srityje: Taivane rastas grybas, blokuojantis vėžines ląsteles

Nerimo poveikis smegenims ir kaip su juo kovoti
Sveikata ir grožis

Nerimo poveikis smegenims ir kaip su juo kovoti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?