ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Bulvių patiekalai » 3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
Bulvių patiekalai

3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ar kada nors susimąstėte, kaip paprastai ir greitai paruošti tobulas keptas bulves? Šiandien sužinosite apie 3-3-3 metodą, kuris garantuoja, kad jūsų keptos bulvytės bus traškios iš išorės ir švelnios viduje. Šis 3-3-3 metodas yra paprastas, tačiau itin veiksmingas būdas paruošti vieną populiariausių garnyrų.

3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo

Kas yra 3-3-3 metodas?

Šio metodo pavadinimas kilęs iš trijų pagrindinių taisyklių, kuriose dominuoja skaičius 3. Štai kaip jos veikia:

  1. Trys sekundės – testas prieš kepimą. Pirmiausia reikia įsitikinti, ar pasirinktos bulvės tinkamos kepti. Supjaustykite bulvę per pusę ir patrinkite abi puseles viena į kitą tris sekundes. Jei jos stipriai limpa – bulvės turi daug krakmolo ir geriau tiks košei arba kepimui orkaitėje. Jei limpimas silpnas arba jo nėra, bulvės puikiai tiks kepimui keptuvėje.
  2. Trys dalys. Supjaustykite bulves į kubelius arba griežinėlius ir padalykite į tris lygias dalis.
  3. Trys minutės kiekvienai kepimo daliai. Pirmąją dalį dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite tris minutes. Po to apverskite ir pridėkite antrąją dalį bulvių. Po dar vienos minutės į keptuvę sudėkite trečiąją dalį ir toliau kepkite, kol bulvės pasieks norimą traškumo ir minkštumo lygį.
Kas yra 3-3-3 metodas

Svarbūs patarimai, kaip kepti bulves

Kad bulvės būtų tobulai traškios, laikykitės šių patarimų:

  • Neuždenkite keptuvės dangčiu. Garai, kurie susikaupia po dangčiu, gali padaryti bulves minkštas ir netraškias.
  • Nepaskubėkite įdėti druskos. Bulves geriausia sūdyti kepimo pabaigoje, kai jos jau yra apskrudusios.

Naudojant 3-3-3 metodą, keptų bulvių paruošimas taps ne tik paprastas, bet ir itin skanus procesas. Tai būdas, kuris užtikrina, jog jūsų garnyras taps šeimos ar draugų stalo pažiba. Nesvarbu, ar esate patyręs kulinaras, ar tik pradedate eksperimentuoti virtuvėje – šis metodas taps jūsų nauja mėgstamiausia technika. Išbandykite ir džiaukitės nepriekaištingais rezultatais!

Taip pat skaitykite

Makaronai su šviežiomis dešrelėmis
Makaronai su šviežiomis dešrelėmis
2025-07-08
Pats geriausias varškės desertas pasaulyje – jį padarysite per 5 minutes!
Pats geriausias varškės desertas pasaulyje – jį padarysite per 5 minutes!
2025-09-13
Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
2025-07-04
Bananų duona su pistacijomis ir cinamonu
Bananų duona su pistacijomis ir cinamonu
2025-07-04

Šaltinis: ukr.media

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsGaminimo patarimai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokias klaidas darome ir jomis pritraukiame vagis?
Gyvenimas

Kokias klaidas darome namuose ir jomis pritraukiame vagis?

Per kiek laiko skrandis suvirškina skirtingus maisto produktus?
Sveikata ir grožis

Per kiek laiko skrandis suvirškina skirtingus maisto produktus?

Vestuvių nuotraukos atskleidė apie vyrą
Gyvenimas

Ji susituokė su savo svajonių vyru, tačiau vestuvių nuotraukos atskleidė svarbią detalę

Plaukų priežiūra
Sveikata ir grožis

Plaukų priežiūra: trys dalykai, kurių negalima daryti

Priklausomybę sukeliantis skanėstas: vos per 20 minučių paruošiami riestainiai!
Desertai

Priklausomybę sukeliantis skanėstas: vos per 20 minučių paruošiami riestainiai!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?