ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » 5 desertai iš morkų. Jie tokie gardūs, kad juos pamils net vaikai
Desertai

5 desertai iš morkų. Jie tokie gardūs, kad juos pamils net vaikai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-12
Komentarų: 0
8 min. skaitymo
5 desertai iš morkų. Jie tokie gardūs, kad juos pamils net vaikai
5 desertai iš morkų. Jie tokie gardūs, kad juos pamils net vaikai

Morkos gali būti ne tik keptos, kaip padažo ar kitų patiekalų ingredientas, bet ir skanus desertas: nuo pyragų iki sausainių, bandelių ir net saldumynų. Kad tuo įsitikintumėte, pakanka pasigaminti vieną iš čia išvardintų gardėsių. Patikėkite, šie saldumynai patiks visai šeimai!

Morkų saldainiai

Morkų saldainiai patiks net patiems mažiausiems ir išrankiausiems vaikams, o suaugusieji dar mieliau valgys tokius skanumynus.

Ingredientai:

  • 5–6 vidutinio dydžio morkos
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1–1,5 šaukšto citrinų sulčių
  • 0,5 stiklinės kokoso drožlių

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
2025-07-09
Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže
Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže
2025-07-04
Orkaitėje keptos šviežios dešrelės su bulvių virtinukais
Orkaitėje keptos šviežios dešrelės su bulvių virtinukais
2025-07-30
Gervuogių keksiukai
Gervuogių keksiukai
2025-08-12
  1. Morkas nuplaukite, nusausinkite, nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite.
  2. Dubenyje sumaišykite cukrų ir citrinos sultis.
  3. Sudėkite morkas ir išmaišykite.
  4. Kepkite keptuvėje 5–7 minutes. Leiskite atvėsti. Tada suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Apvoliokite kokoso drožlėse.
  5. Sudėkite ant lėkštės ir palaikykite šaldytuve 1–5 valandas.

Morkų spurgos

Morkų spurgos yra skanėstas, kuriam atsispirti tiesiog neįmanoma. Jos džiugins ir vaikus, ir suaugusius. Jas patogu ne tik pasiimti su savimi kaip užkandį (į mokyklą ar į darbą), bet ir jomis pavaišinti draugus.

5 desertai iš morkų. Morkų spurgos

Ingredientai:

  • 1–2 vidutinio dydžio morkos
  • 1 kiaušinis
  • nepilna stiklinė apelsinų sulčių
  • 2 šaukštai sviesto
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2–3 šaukštai cukraus
  • nepilna stiklinė miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 2 šaukštai pieno
  • nepilna stiklinė cukraus pudros

Kaip gaminti?

  1. Ištirpinkite sviestą ir išplakite su kiaušiniu, apelsinų sultimis, vaniliniu cukrumi ir įprastu cukrumi.
  2. Miltus sumaišykite su soda, kepimo milteliais, druska, cinamonu ir gvazdikėliais.
  3. Sutarkuokite morkas ir suberkite į miltus. Gerai išmaišykite.
  4. Tada supilkite kiaušinių–apelsinų mišinį ir vėl išmaišykite. Sudėkite tešlą į formas.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 10–15 minučių.
  6. Pieną sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Uždėkite ant mažos ugnies.
  7. Maišydami užvirkite ir virkite, kol mišinys taps vientisas. Nukelkite nuo ugnies.
  8. Iškeptas spurgas pamirkykite cukraus pudros mišinyje. Perkelkite į lėkštę ir leiskite sustingti.

Morkų ir avižinių dribsnių sausainiai

Morkų ir avižinių dribsnių sausainiai puikiai tinka sočiam ir sveikam užkandžiui, taip pat puikiai dera su šilta arbata ir pienu.

Ingredientai:

  • nepilna stiklinė avižinių dribsnių
  • 0,5 stiklinės miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • žiupsnelis druskos
  • 1 kiaušinis
  • 1–2 vidutinės morkos
  • nepilna stiklinė medaus
  • 2 šaukštai sviesto
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus

Kaip gaminti?

  1. Avižinius dribsnius sutrinkite maišytuvu.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus su druska, cinamonu, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite avižinius dribsnius ir išmaišykite.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius su medumi ir lydytu sviestu. Sumaišykite abu mišinius.
  4. Nuplaukite morkas. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Gautą masę sudėkite į dubenį. Išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 1–1,5 val.
  5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tada šaukštu dėkite morkų masę.
  6. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių, 10–15 minučių.
  7. Kai iškeps, palikite sausainius orkaitėje dar 20–25 min. Tada išimkite ir patiekite.

Morkų keksiukai

Keksiukai yra visų mėgstamas desertas. Morkų keksiukai nėra išimtis, ypač jei į juos pridėsite riešutų, džiovintų vaisių ar šokolado lašelių.

5 desertai iš morkų. Jie tokie gardūs, kad juos pamils net vaikai. Morkų keksiukai

Ingredientai:

Taip pat skaitykite

Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
2025-09-21
Greitai paruošiama vištienos ir makaronų sriuba
Greitai paruošiama vištienos ir makaronų sriuba
2025-07-14
Pasak specialistų šių produktų geriau nešaldyti.
Pasak specialistų, šių produktų geriau nešaldyti
2025-07-16
Lietuvių mėgstamiausi saldumynai. Grybukai
Lietuvių mėgstamiausi saldumynai – jų 10-ukas ir gardūs receptai
2025-07-24
  • 1 stiklinė miltų
  • nepilna stiklinė cukraus
  • 2 šaukšteliai sodos
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • druska pagal skonį
  • 1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • 1–2 vidutinio dydžio morkos
  • 1–2 vidutinio dydžio obuoliai
  • 2 saujos riešutų arba džiovintų vaisių
  • kokoso drožlės

Kaip gaminti?

  1. Dubenyje miltus sumaišykite su cukrumi, soda, kepimo milteliais, muskatu, gvazdikėliais, druska, cinamonu.
  2. Sviestą sumaišykite su kiaušiniais ir suberkite į miltus. Gerai išmaišykite.
  3. Nuplaukite morkas, nuskuskite, sutarkuokite. Nuplaukite ir obuolius. Nulupkite, sutarkuokite. Sumalkite riešutus.
  4. Sumaišykite visus ingredientus ir suberkite kokoso drožles. Išmaišykite.
  5. Sukrėskite tešlą į formas. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite 25–30 minučių.

Morkų ir cukinijų pyragas

Ką galima pagaminti iš morkų ir cukinijų? Daržovių blynelius, troškinius ar tiesiog pakepinti? Ne tik. Iš morkų ir cukinijų galima paruošti fantastiškai minkštą ir labai skanų pyragą.

Ingredientai:

  • 250–280 g sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 stiklinė miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • druska pagal skonį
  • 1 šaukštelis sodos
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • 0,5 šaukštelio muskato
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 3 vidutinio dydžio apelsinai
  • 1–2 vidutinio dydžio morkos
  • 1 vidutinio dydžio cukinija
  • nepilna stiklinė cukraus pudros

Kaip gaminti?

  1. Sviestą sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais, miltais, kepimo milteliais, druska, soda, cinamonu, muskatu, gvazdikėliais, tarkuota apelsino žievele.
  2. Viską išmaišykite ir išplakite maišytuvu. Nuplaukite morkas ir cukiniją. Nulupkite ir sutarkuokite.
  3. Sudėkite į dubenį su miltų mišiniu. Gerai išmaišykite.
  4. Kepimo indą patepkite aliejumi. Supilkite į jį tešlą.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 30–35 min.
  6. Iš apelsinų išspauskite sultis ir sumaišykite su cukraus pudra. Užpilkite atvėsusį pyragą gautu glaistu. Palaukite, kol sukietės. Ant viršaus pabarstykite likusios apelsino žievelės.

Kodėl verta rinktis desertus iš morkų

Morkos – tai ne tik spalvinga daržovė, bet ir tikras vitaminų lobynas. Jose gausu beta karoteno, kuris organizme virsta vitaminu A, padedančiu palaikyti sveiką regėjimą, odą ir imuninę sistemą. Kepiniuose ar desertuose morkos suteikia drėgmės, todėl tešla tampa minkštesnė ir išlieka šviežia ilgiau. Be to, jos natūraliai saldžios, todėl galima sumažinti cukraus kiekį recepte.

Desertai iš morkų ypač tinka vaikams, kurie paprastai nenoriai valgo daržoves. Paslėpus jas pyrage ar keksiuke, mažieji net nepastebės, kad valgo sveikesnį variantą. Tokie saldumynai – puikus kompromisas tarp skanumo ir naudos organizmui.

5 desertai iš morkų. Kodėl verta rinktis desertus iš morkų?

Morkų desertų paslaptys ir deriniai

Norint, kad morkų desertai būtų dar gardesni, verta juos pagardinti prieskoniais. Cinamonas, kardamonas, muskatas, gvazdikėliai ar net imbieras suteikia šilumos ir kvapo. Šie prieskoniai puikiai dera su morkų saldumu, todėl desertai įgauna sodresnį skonį.

Dar vienas paslaptis – citrusiniai vaisiai. Apelsinų ar citrinų sultys suteikia gaivumo, o žievelė prideda aromato. Norint papildomo traškumo, galima įmaišyti smulkintų riešutų arba džiovintų vaisių. Tiems, kas mėgsta šokoladą, verta pabandyti įberti kelis šaukštus kakavos – morkų ir šokolado derinys nustebina net skeptikus.

Saldūs, bet lengvi

Morkų desertai pasižymi ne tik skoniu, bet ir lengvesne sudėtimi. Juose dažnai mažiau cukraus bei riebalų nei tradiciniuose kepiniuose. Naudojant medų ar vaisių sultis vietoje dalies cukraus, galima išgauti natūraliai saldų skonį. Be to, daugelį receptų galima pritaikyti sveikesnei mitybai – vietoje kvietinių miltų naudoti pilno grūdo, o vietoje sviesto – augalinį aliejų ar net trintus bananus.

Tokie desertai puikiai tinka po vakarienės, prie kavos ar kaip užkandis kelionei. Morkų kepiniai išlieka drėgni net kelias dienas, todėl jų nereikia valgyti iš karto. Jie – puikus pasirinkimas savaitgalio kepiniams ar net šventiniam stalui, ypač kai norisi nustebinti svečius sveikesniais, bet ne mažiau gardžiais skanumynais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai iš morkųDesertai su morkomismorkosMorkų patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vaikų gydytojas atsakė, kiek saldumynų per dieną gali suvalgyti vaikai
Sveikata ir grožis

Vaikų gydytojas atsakė, kiek saldumynų per dieną gali suvalgyti vaikai

Priežastys, kodėl nėra gerai pasikloti lovą vos atsikėlus
Gyvenimas

Priežastys, kodėl nėra gerai pasikloti lovą vos atsikėlus

Indaplovės tabletės
Gyvenimas

Kodėl aš perku indaplovės tabletes, nors namuose neturiu šio buitinio prietaiso?

Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Desertai

Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais

5 priežastys, kodėl jūsų odai patiks ciberžolė
Sveikata ir grožis

5 priežastys, kodėl jūsų odai patiks ciberžolė

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?