ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » 6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)
Naudinga

6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-30
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)
6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)

Pica – tai patiekalas, kuris užkariavo milijonų žmonių širdis visame pasaulyje. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad ją paruošti paprasta, tačiau net ir šis kulinarinis šedevras kartais nublanksta dėl kelių esminių klaidų. Norite kepti gardžią naminę picą? Tuomet verta žinoti, ko vengti ir kaip pagerinti rezultatą.

Pagrindas – tešla

Skaniausios picos paslaptis slypi tešloje. Nors gali kilti pagunda ją greitai iškočioti kočėlu, verčiau to nedaryti – taip sunaikinsite oro burbuliukus, kurie suteikia traškumo. Tešlą geriausia formuoti rankomis, švelniai tampant ją ant darbo paviršiaus, stengiantis neliesti kraštų. Jei tešla pradeda „trauktis“ – leiskite jai šiek tiek „pailsėti“ ir vėl pamėginkite.

Tinkamas storis gaminant naminę picą

Picos pagrindo storis – itin svarbus veiksnys. Jei jis per plonas – nebeišlaikys įdaro, o jei per storas – skoniai nesusilies į vientisą visumą. Optimalus variantas – 3–6 mm storis. Tai suteikia ir traškumą, ir pakankamai tvirtumo.

Tinkamas storis gaminant naminę picą

Namų gamybos padažas – skanesnis ir sveikesnis

Parduotuviniai picos padažai dažnai būna perpildyti cukrumi, druska ir konservantais. Geriausia – pasiruošti padažą patiems, iš šviežių pomidorų, alyvuogių aliejaus, česnako, žolelių. Taip galite prisitaikyti skonį pagal savo norus ir išvengti nereikalingų priedų.

Taip pat skaitykite

Liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins artimuosius
Jautienos liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins jūsų artimuosius
2025-06-17
Jogurtinis pyragas su vyšnių džemu
Jogurtinis pyragas: receptas, dėl kurio visi iš proto eina
2025-06-13
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
2025-06-04
Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
2025-07-11

Prieskoniai: mažiau yra daugiau

Norisi visko „daug ir įvairiai“? Deja, pica – ne tas patiekalas. Per didelis kiekis prieskonių gali užgožti pagrindinius skonius. Užtenka kelių klasikinių ingredientų, pavyzdžiui, raudonėlio ar baziliko. Paprastumas čia laimi.

Įdaro balansas gaminant naminę picą

Kai kalbama apie picą, įdaras – kaip priedas, o ne pagrindas. Perkrauta pica ne tik sunkiai iškepa, bet ir tampa chaotiška skonio prasme. Idealu naudoti ne daugiau nei tris pagrindinius ingredientus – pavyzdžiui, mocarelą, pomidorus ir šoninę. Taip išlaikysite harmoniją ir aiškų skonį.

Paruoškite kai kuriuos ingredientus iš anksto

Ne visi produktai vienodai kepa orkaitėje. Kai kurios daržovės, tokios kaip brokoliai, ar mėsa (pvz., vištiena), turėtų būti šiek tiek apkepintos ar apvirtos prieš dedant ant picos. Tai užtikrina, kad jie bus tinkamai iškepę kartu su visa pica.

Norint iškepti tikrai gardžią naminę picą, reikia vos kelių paprastų žingsnių, bet jie – labai svarbūs. Stebėkite proporcijas, rinkitės kokybiškus ingredientus ir nebijokite eksperimentuoti – tuomet jūsų pica bus ne prastesnė už tą, kurią gamina profesionalai. Skanios kūrybos virtuvėje!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Naminė picapatarimaipicatešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių
Mėsos patiekalai

Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių

Perdirbtų maisto produktų sąsaja su riebalų kaupimusi raumenyse. Tyrimas
Sveikata ir grožis

Perdirbtų maisto produktų vartojimas siejamas su didesniu riebalų kiekiu raumenyse, teigia mokslininkai

10 daiktų, kuriuos reikėtų išmesti iš savo virtuvės.
Gyvenimas

Pasak ekspertų, šiuos 10 daiktų kiekvienas turėtų išmesti iš savo virtuvės

tręšimas daržovėms
Sodas ir daržas

Dirvožemio tręšimas daržovėms: kaip užtikrinti gausų derlių

Ką reiškia būti A tipo asmenybe? Privalumai ir pavojai
Gyvenimas

Ką reiškia būti A tipo asmenybe? Privalumai ir pavojai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?