Naminiai suši – šis suši rinkinys išsiskiria kontrastingais skoniais ir tekstūromis – nuo švelnaus, šiek tiek aštraus tuno su avokadu iki gaivios daržovių maki suktinukų klasikos.
Naminiai suši: receptas
Tai modernus ir spalvingas pasirinkimas tiek šventei, tiek įdomesniam kasdieniam vakarui, kuriame dera skonis, estetika ir šviežumas.
Ingredientai:
- 300 g suši ryžių
- 1 valg. š. ryžių acto
- žiupsnelis cukraus
- 2 lapai nori (jūros dumblių)
Aštriems tuno sušiams: - 145 g konservuoto tuno (be skysčio)
- 1 valg. š. azijietiško aštraus padažo (pvz., sriracha)
- 3 valg. š. majonezo
- 1 avokadas
- 2 arb. š. juodųjų sezamų sėklų
- 2 arb. š. skrudintų baltųjų sezamų sėklų
- ¼ pundelio laiškinių česnakų
Maki sušiams: - 1 morka (pjaustyta plonomis juostelėmis)
- ½ agurko (pjaustyto plonomis juostelėmis)
- 1 arb. š. ryžių acto
- 1 arb. š. sezamų aliejaus
- žiupsnelis cukraus
- druska ir pipirai pagal skonį
Patiekimui: - marinuotas imbieras (baltas ir/ar rožinis)
- vasabis
- šviesus sojų padažas, mirkymui
Gaminimo eiga:
1. Išvirti suši ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės.
2. Tuo metu pradėti ruošti aštraus tuno įdarą. Sudėti tuną į dubenį ir šakute susmulkinti į dribsnius. Įdėti aštraus padažo ir majonezo, gerai išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
3. Avokadą supjaustyti plonomis juostelėmis.
4. Kai ryžiai bus išvirę, jie turėtų būti sugėrę visą vandenį iš puodo. Jei liko skysčio, jį nupilti. Į dar karštus ryžius įmaišyti vieną šaukštą ryžių acto ir žiupsnelį cukraus. Perkelti ryžius ant padėklo ir paskleisti tolygiai, kad greičiau atvėstų.
5. Ant darbo paviršiaus pasidėti bambukinį suši kilimėlį ir uždengti jį maistine plėvele. Plėvelę pabarstyti juodaisiais sezamais ir skrudintais baltaisiais sezamais tolygiai.
6. Kai ryžiai atvėsta, pusę jų uždėti ant sezamų mišinio. Sušlapinti ranką ir prispausti ryžius, kad jie pasiskirstytų tolygiai ir glotniai.
7. Ant ryžių uždėti vieną nori lapą. Per vidurį iš viršaus į apačią išdėlioti tuno mišinį, avokado juosteles ir laiškinius česnakus.
8. Padėti bambukinį kilimėlį taip, kad būtų galima sukti suši nuo savęs. Pakelti kraštą ir užlenkti jį virš įdaro, švelniai spausti per visą ilgį, kad susispaustų, ir stebėti, kad maistinė plėvelė neliktų suktinyje. Tęskite sukimą ir spaudimą, kad būtų suformuotas standus suši ritinėlis. Palikti jį suvyniotą iki patiekimo – tai padės išlaikyti formą.
9. Maki sukimui – sumaišykite morkas ir agurkus su ryžių actu, sezamų aliejumi, žiupsneliu cukraus ir druska.
10. Ant bambukinio kilimėlio (šiurkščia puse į viršų) uždėti nori lapą. Atsargiai paskleisti likusius lipnius ryžius tolygiai per visą nori paviršių, paliekant mažą kraštelį be ryžių viename šone. Formuoti šlapiomis rankomis, kad būtų lengviau.
11. Morkas ir agurkus išdėlioti prie krašto, kuris yra toliausiai nuo palikto laisvo nori krašto.
12. Pakelti kraštą arčiausiai daržovių ir užlenkti jį virš jų, spaudžiant ir sukant, kad būtų suformuotas tvarkingą, standų suši ritinį.
13. Aštriu peiliu, kurio ašmenys sušlapinti vandeniu, supjaustyti abu suši ritinėlius į maždaug 2 cm storio gabalėlius. Po kiekvieno pjūvio nuvalyti peilį – tai padės gražiai ir tvarkingai supjaustyti. Tuno ritinėliui prieš patiekiant nuimti maistinę plėvelę.
14. Patiekti su marinuotu imbieru, vasabiu ir šviesiuoju sojų padažu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.