ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
Mėsos patiekalai

Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-27
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys

Minkšti ir sultingi kotletai kartais nepavykta dėl kelių priežasčių: per daug vandens mėsoje, netinkamo maltos mėsos paruošimo, proporcijų.  Patyrę kulinarai įvardijo niuansus, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį gamindami kotletus.

Drėgmės perteklius

Tradiciškai į maltą mėsą pilamas vanduo, pienas arba sultinys. Kartais skysčio kiekis viršija leistiną normą. Kai kurie kulinarai problemai išspręsti prideda įvairių ingredientų, kurie padeda išlyginti disbalansą. Dėl to pablogėja skonis.

Maltos mėsos maišymas

Prieš formuojant kotletus, faršą užtenka lengvai paminkyti. Tačiau svarbu nepersistengti. Priešingu atveju mėsa praras daug drėgmės ir oro. Dėl šios priežasties kotletai taps tankūs ir kieti.

Marinavimas

Prieš kepdami, faršą 5dėkite į šaldytuvą. Tai daroma todėl, kad mėsa sugertų svogūnų ir prieskonių, druskos aromatą, taptų vienodesnė. Iš tokio faršo lengviau lipdyti kotletus. Tačiau kai kurie kulinarai šį žingsnį praleidžia.

Taip pat skaitykite

Šokoladinė bananų duona su šokolado gabaliukais
Šokoladinė bananų duona su šokolado gabaliukais
2025-10-14
Persikų padažas
Persikų padažas: saldžiarūgštis skonių šokis tinkantis viskam
2025-08-19
Saldžiųjų bulvių šokoladainis
Saldžiųjų bulvių šokoladainis: skanus desertas
2025-08-06
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
2025-07-09

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kotletaikulinariniai patarimaisultingi kotletai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lenkiškieji Maldyvai: tropikų dvelksmas Grodeko parke
Įdomu

Lenkiškieji Maldyvai: tropikų dvelksmas Grodeko parke

Ląstelės, sukurtos naikinti vėžį: nematomos žudikės mūsų naudai
Įdomu

Ląstelės, sukurtos naikinti vėžį: nematomos žudikės mūsų naudai

Kokios yra blogo batų kvapo atsiradimo priežastys?
Gyvenimas

Kokios yra blogo batų kvapo atsiradimo priežastys?

Avinžirnių salotos
Receptai

Salotos su avinžirniais: sveikas ir maistingas pasirinkimas

Veido valymas: kada naudingas, o kada gali pakenkti odai?
Sveikata ir grožis

Veido valymas: kada naudingas, o kada gali pakenkti odai?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?