ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Aštrus avinžirnių karis su baklažanais
Receptai

Aštrus avinžirnių karis su baklažanais

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Aštrus avinžirnių karis su baklažanais – tai aromatingas ir sotus daržovių karis, kuriame dera šviežia špinatų piurė, baklažanai ir avinžirniai. Jis pasižymi švelniu aštrumu ir prieskonių gausa, suteikiančia išskirtinį skonį.

Aštrus avinžirnių karis su baklažanais
Aštrus avinžirnių karis su baklažanais

Aštrus avinžirnių karis su baklažanais: receptas

Lengvas ir maistingas, šis karis puikiai tiks tiek pietums ar vakarienei, taip pat tokiu patiekalu galima nustebinti ir draugus.

Ingredientai:

  • 1 baklažanas (apie 400 g)
  • 200 g konservuotų avinžirnių
  • 0,6 kg šviežių špinatų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 raudonieji svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šviežios aštrios žaliosios paprikos
  • 1 valg. š. maltų kalendrų sėklų
  • 1 valg. š. kumino sėklų
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • druskos pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Špinatus virti verdančiame vandenyje 2 min, tada atvėsinti po šaltu tekančiu vandeniu ir švelniai nuspausti, kad būtų pašalintas perteklinis skystis. Sudėti į maisto smulkintuvą ir susmulkinti iki šiurkščios tyrės.
2. Įkaitinti pusę alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje ir vidutinėje temperatūroje kepti smulkintą svogūną, avinžirnius, trintą česnaką, pjaustytą aitriąją papriką ir prieskonius apie 5 min.
3. Supilti likusį alyvuogių aliejų ir sudėti gabaliukais pjaustytą baklažaną. Kepti dažnai maišant apie 10 min, kol baklažanas šiek tiek paruduos.
4. Supilti pomidorus ir žiupsnelį druskos, uždengti keptuvę, sumažinti kaitrą ir troškinti 15 min, kol baklažanas suminkštės. Įmaišyti špinatų tyrę ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
2025-07-09
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
2025-06-24
Cukinijų sriuba
Ši cukinijų sriuba – pamirštas lobis! Ar kada nors valgėte tokią skanią sriubą?
2025-09-02
Čili troškinys
Čili troškinys: sušildantis ir sotus patiekalas
2025-07-30

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mediena terasai: eglė ar pušis? Kurią rinktis Lietuvos klimatui? 
Gyvenimas

Mediena terasai: eglė ar pušis? Kurią rinktis Lietuvos klimatui? 

Du produktai, kuriuos karališkajai šeimai uždrausta valgyti
Įdomu

Du maisto produktai, kuriuos karališkajai šeimai uždrausta valgyti – be vieno iš jų sunkiai įsivaizduojame patiekalus

Ar iš tikrųjų reikia genėti šilauoges?
Sodas ir daržas

Ar iš tikrųjų reikia genėti šilauoges? Patvirtinsime kartą ir visiems laikams

Testas: pasirinkite žiedą ir sužinokite apie save įdomių faktų!
Gyvenimas

Testas: pasirinkite žiedą ir sužinokite apie save įdomių faktų!

Kaip teisingai išmesti banko korteles ar kitas nebegaliojančias korteles su asmens duomenimis Lietuvoje?
Gyvenimas

Kaip teisingai išmesti banko korteles ar kitas nebegaliojančias korteles su asmens duomenimis Lietuvoje?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?