Aštrus avinžirnių karis su baklažanais – tai aromatingas ir sotus daržovių karis, kuriame dera šviežia špinatų piurė, baklažanai ir avinžirniai. Jis pasižymi švelniu aštrumu ir prieskonių gausa, suteikiančia išskirtinį skonį.
Aštrus avinžirnių karis su baklažanais: receptas
Lengvas ir maistingas, šis karis puikiai tiks tiek pietums ar vakarienei, taip pat tokiu patiekalu galima nustebinti ir draugus.
Ingredientai:
- 1 baklažanas (apie 400 g)
- 200 g konservuotų avinžirnių
- 0,6 kg šviežių špinatų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 raudonieji svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- 2 šviežios aštrios žaliosios paprikos
- 1 valg. š. maltų kalendrų sėklų
- 1 valg. š. kumino sėklų
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- druskos pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Špinatus virti verdančiame vandenyje 2 min, tada atvėsinti po šaltu tekančiu vandeniu ir švelniai nuspausti, kad būtų pašalintas perteklinis skystis. Sudėti į maisto smulkintuvą ir susmulkinti iki šiurkščios tyrės.
2. Įkaitinti pusę alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje ir vidutinėje temperatūroje kepti smulkintą svogūną, avinžirnius, trintą česnaką, pjaustytą aitriąją papriką ir prieskonius apie 5 min.
3. Supilti likusį alyvuogių aliejų ir sudėti gabaliukais pjaustytą baklažaną. Kepti dažnai maišant apie 10 min, kol baklažanas šiek tiek paruduos.
4. Supilti pomidorus ir žiupsnelį druskos, uždengti keptuvę, sumažinti kaitrą ir troškinti 15 min, kol baklažanas suminkštės. Įmaišyti špinatų tyrę ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.