ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Receptai

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona – tai jaukus, šildantis troškinys, išsiskiriantis kvapnių prieskonių – imbiero, česnako, kumino ir paprikos – deriniu.

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona: receptas

Puikus patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei – skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.

Ingredientai:

  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 400 g konservuotų avinžirnių (nuplautų)
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 2 cm šviežio imbiero šaknies
  • 1 valg. š. maltos paprikos
  • 1 valg. š. maltų kumino sėklų
  • ½ arb. š. ciberžolės
  • 100 g duonos (tinka bet kokia)
  • 150 g šaldytų špinatų (atitirpintų ir nusausintų)
  • 400 ml daržovių sultinio
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • ½ citrinos sulčių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų keptuvėje. Sudėti nusausintus avinžirnius, trintą česnaką, tarkuotą imbierą, papriką, kuminą ir ciberžolę, ir kepti 3-4 min. Jei masė ima lipti prie dugno – įpilti šiek tiek sultinio.
2. Sudėti gabaliukais plėšytą duoną ir špinatus, gerai išmaišyti. Supilti sultinį, pagardinti druska ir pipirais, ir užvirti. Sumažinti kaitrą ir troškinti 20-30 min.
3. Prieš patiekiant – tiek karštą, tiek šaltą – įspausti citrinos sulčių.

Taip pat skaitykite

Trinta morkų sriuba su imbieru
Trinta morkų sriuba su imbieru
2025-09-05
Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-21
Toskanietiška lašiša
Toskanietiška lašiša – nepaliekantis abejingų patiekalas
2025-07-03
Daržovių sriuba su grikiais receptas
Grikiai ir daržovės: skani ir maistinga sriuba vaikams
2025-07-25

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avinžirniaiAvinžirnių troškinys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nuo ko priklauso kompiuterio greitis ir patarimai kaip jį pagerinti.
Technologijos

Nuo ko priklauso kompiuterio greitis? Patarimai kaip padaryti kompiuterį greitesniu

Ar verta valgyti varškę kasdien? Štai kaip ji veikia jūsų sveikatą
Sveikata ir grožis

Ar verta valgyti varškę kasdien? Štai kaip ji veikia jūsų sveikatą

7 maisto produktai, kuriuose yra daugiau vitamino D nei stiklinėje pieno, pasak registruotų dietologų
Sveikata ir grožis

7 maisto produktai, kuriuose yra daugiau vitamino D nei stiklinėje pieno, pasak dietologų

Vermikulitas - kam naudojamas ir kaip naudoti augalams.
Sodas ir daržas

Vermikulitas: kam jis skirtas ir kaip jį naudoti augalams?

Tik pusė puodelio ir jūsų pinigų medis augs kaip pašėlęs!
Sodas ir daržas

Tik pusė puodelio ir jūsų pinigų medis augs kaip pašėlęs!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?