ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Receptai

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona – tai jaukus, šildantis troškinys, išsiskiriantis kvapnių prieskonių – imbiero, česnako, kumino ir paprikos – deriniu.

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona: receptas

Puikus patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei – skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.

Ingredientai:

  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 400 g konservuotų avinžirnių (nuplautų)
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 2 cm šviežio imbiero šaknies
  • 1 valg. š. maltos paprikos
  • 1 valg. š. maltų kumino sėklų
  • ½ arb. š. ciberžolės
  • 100 g duonos (tinka bet kokia)
  • 150 g šaldytų špinatų (atitirpintų ir nusausintų)
  • 400 ml daržovių sultinio
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • ½ citrinos sulčių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų keptuvėje. Sudėti nusausintus avinžirnius, trintą česnaką, tarkuotą imbierą, papriką, kuminą ir ciberžolę, ir kepti 3-4 min. Jei masė ima lipti prie dugno – įpilti šiek tiek sultinio.
2. Sudėti gabaliukais plėšytą duoną ir špinatus, gerai išmaišyti. Supilti sultinį, pagardinti druska ir pipirais, ir užvirti. Sumažinti kaitrą ir troškinti 20-30 min.
3. Prieš patiekiant – tiek karštą, tiek šaltą – įspausti citrinos sulčių.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avinžirniaiAvinžirnių troškinys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Receptai

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais

2025-06-04
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Receptai

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas

2025-06-05
Skrudinti avinžirniai
Receptai

Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis

2025-06-04

Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?