Garuose paruoštos midijos – tai gardžios, švelniai garintos midijos, kurias pagardina aštrus ir aromatingas padažas su česnaku, imbieru, čili ir sojos padažu.
Garuose paruoštos midijos: receptas
Šviežios midijos su šiltu, pikantišku padažu ir šviežios kalendros aromatu sukuria neprilygstamą skonio derinį.
Ingredientai:
- 500 g šviežių midijų
Padažui: - 2 arb. š. smulkinto česnako
- 1 valg. š. smulkinto šviežio imbiero
- 1 arb. š. aitriųjų pupelių padažo
- 1 valg. š. ryžių vyno arba sauso chereso
- 1 valg. š. šviesaus sojų padažo
- 2 arb. š. tamsaus sojų padažo
- 2 šviežios raudonosios aitriosios paprikos
- 3 valg. š. svogūnų laiškų (plonai supjaustytų)
- 3 valg. š. žemės riešutų aliejaus
- šviežių kalendrų šakelių papuošimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nuplauti midijas. Išmesti visas, kurios atsidariusios.
2. Paruošti garintuvą arba įstatykite groteles į wok keptuvę ar gilų puodą ir įpilti apie 5 cm vandens. Užvirinti vandenį stipriai kaitinant.
3. Ant lėkštės sudėti midijas, tada lėkštę padėti į garintuvą arba ant grotelių.
4. Sumažinti kaitrą iki silpnos, kad vanduo vos burbuliuotų ir uždengti wok arba puodą dangčiu.
5. Garinti švelniai apie 5 min arba kol midijos pradės atsidarinėti.
6. Tuo tarpu sumaišyti visus padažo ingredientus, išskyrus aliejų, karščiui atspariame inde.
7. Įkaitinti wok arba didelę keptuvę ant stiprios kaitros. Kai aliejus labai įkais ir pradės lengvai rūkti, užpilti jį ant padažo ingredientų.
8. Išimti midijas iš garintuvo. Pašalinti visas neatsidariusias midijas.
9. Gerai išmaišyti padažą ir užpilti ant midijų.
10. Pabarstyti šviežiomis kalendrų šakelėmis ir patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.