ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » 6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)
Naudinga

6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-30
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Pica – tai patiekalas, kuris užkariavo milijonų žmonių širdis visame pasaulyje. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad ją paruošti paprasta, tačiau net ir šis kulinarinis šedevras kartais nublanksta dėl kelių esminių klaidų. Norite kepti gardžią naminę picą? Tuomet verta žinoti, ko vengti ir kaip pagerinti rezultatą.

6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)
6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)

Pagrindas – tešla

Skaniausios picos paslaptis slypi tešloje. Nors gali kilti pagunda ją greitai iškočioti kočėlu, verčiau to nedaryti – taip sunaikinsite oro burbuliukus, kurie suteikia traškumo. Tešlą geriausia formuoti rankomis, švelniai tampant ją ant darbo paviršiaus, stengiantis neliesti kraštų. Jei tešla pradeda „trauktis“ – leiskite jai šiek tiek „pailsėti“ ir vėl pamėginkite.

Tinkamas storis gaminant naminę picą

Picos pagrindo storis – itin svarbus veiksnys. Jei jis per plonas – nebeišlaikys įdaro, o jei per storas – skoniai nesusilies į vientisą visumą. Optimalus variantas – 3–6 mm storis. Tai suteikia ir traškumą, ir pakankamai tvirtumo.

Tinkamas storis gaminant naminę picą

Namų gamybos padažas – skanesnis ir sveikesnis

Parduotuviniai picos padažai dažnai būna perpildyti cukrumi, druska ir konservantais. Geriausia – pasiruošti padažą patiems, iš šviežių pomidorų, alyvuogių aliejaus, česnako, žolelių. Taip galite prisitaikyti skonį pagal savo norus ir išvengti nereikalingų priedų.

Taip pat skaitykite

Moliūgų ir avinžirnių karis
Moliūgų ir avinžirnių karis
2025-09-05
Marinuoto tuno kepsnys
Marinuoto tuno kepsnys: maistinga ir skanu
2025-08-10
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų uogienė
2025-08-14
Po skalbimo drabužiai įgauna nemalonų kvapą? Išbandykite šią paprastą gudrybę!
Po skalbimo drabužiai įgauna nemalonų kvapą? Išbandykite šią paprastą gudrybę!
2025-09-03

Prieskoniai: mažiau yra daugiau

Norisi visko „daug ir įvairiai“? Deja, pica – ne tas patiekalas. Per didelis kiekis prieskonių gali užgožti pagrindinius skonius. Užtenka kelių klasikinių ingredientų, pavyzdžiui, raudonėlio ar baziliko. Paprastumas čia laimi.

Įdaro balansas gaminant naminę picą

Kai kalbama apie picą, įdaras – kaip priedas, o ne pagrindas. Perkrauta pica ne tik sunkiai iškepa, bet ir tampa chaotiška skonio prasme. Idealu naudoti ne daugiau nei tris pagrindinius ingredientus – pavyzdžiui, mocarelą, pomidorus ir šoninę. Taip išlaikysite harmoniją ir aiškų skonį.

Paruoškite kai kuriuos ingredientus iš anksto

Ne visi produktai vienodai kepa orkaitėje. Kai kurios daržovės, tokios kaip brokoliai, ar mėsa (pvz., vištiena), turėtų būti šiek tiek apkepintos ar apvirtos prieš dedant ant picos. Tai užtikrina, kad jie bus tinkamai iškepę kartu su visa pica.

Norint iškepti tikrai gardžią naminę picą, reikia vos kelių paprastų žingsnių, bet jie – labai svarbūs. Stebėkite proporcijas, rinkitės kokybiškus ingredientus ir nebijokite eksperimentuoti – tuomet jūsų pica bus ne prastesnė už tą, kurią gamina profesionalai. Skanios kūrybos virtuvėje!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Naminė picapatarimaipicatešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nuolatinis žmonijos senėjimas: kokios problemos laukia pasaulio?
Įdomu

Nuolatinis žmonijos senėjimas: kokios problemos laukia pasaulio?

Kodėl ankstyvas miegas gali pagerinti fizinę formą ir sveikatą
Sveikata ir grožis

Kodėl ankstyvas miegas gali pagerinti fizinę formą ir sveikatą

Gerai matomos melsvos venos. Štai, ką tai sako. Būklė, susijusi su patologiniais veiksniais
Sveikata ir grožis

Jūsų plaštakas išvagojusios gerai matomos melsvos venos? Štai, ką tai sako apie jus

Greitas tinginių Napoleonas
Desertai

Greitas tinginių Napoleonas – jokio ilgo gaminimo

Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena
Mėsos patiekalai

Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?