ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » 6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)
Naudinga

6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-30
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)
6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)

Pica – tai patiekalas, kuris užkariavo milijonų žmonių širdis visame pasaulyje. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad ją paruošti paprasta, tačiau net ir šis kulinarinis šedevras kartais nublanksta dėl kelių esminių klaidų. Norite kepti gardžią naminę picą? Tuomet verta žinoti, ko vengti ir kaip pagerinti rezultatą.

Pagrindas – tešla

Skaniausios picos paslaptis slypi tešloje. Nors gali kilti pagunda ją greitai iškočioti kočėlu, verčiau to nedaryti – taip sunaikinsite oro burbuliukus, kurie suteikia traškumo. Tešlą geriausia formuoti rankomis, švelniai tampant ją ant darbo paviršiaus, stengiantis neliesti kraštų. Jei tešla pradeda „trauktis“ – leiskite jai šiek tiek „pailsėti“ ir vėl pamėginkite.

Tinkamas storis gaminant naminę picą

Picos pagrindo storis – itin svarbus veiksnys. Jei jis per plonas – nebeišlaikys įdaro, o jei per storas – skoniai nesusilies į vientisą visumą. Optimalus variantas – 3–6 mm storis. Tai suteikia ir traškumą, ir pakankamai tvirtumo.

Tinkamas storis gaminant naminę picą

Namų gamybos padažas – skanesnis ir sveikesnis

Parduotuviniai picos padažai dažnai būna perpildyti cukrumi, druska ir konservantais. Geriausia – pasiruošti padažą patiems, iš šviežių pomidorų, alyvuogių aliejaus, česnako, žolelių. Taip galite prisitaikyti skonį pagal savo norus ir išvengti nereikalingų priedų.

Prieskoniai: mažiau yra daugiau

Norisi visko „daug ir įvairiai“? Deja, pica – ne tas patiekalas. Per didelis kiekis prieskonių gali užgožti pagrindinius skonius. Užtenka kelių klasikinių ingredientų, pavyzdžiui, raudonėlio ar baziliko. Paprastumas čia laimi.

Įdaro balansas gaminant naminę picą

Kai kalbama apie picą, įdaras – kaip priedas, o ne pagrindas. Perkrauta pica ne tik sunkiai iškepa, bet ir tampa chaotiška skonio prasme. Idealu naudoti ne daugiau nei tris pagrindinius ingredientus – pavyzdžiui, mocarelą, pomidorus ir šoninę. Taip išlaikysite harmoniją ir aiškų skonį.

Paruoškite kai kuriuos ingredientus iš anksto

Ne visi produktai vienodai kepa orkaitėje. Kai kurios daržovės, tokios kaip brokoliai, ar mėsa (pvz., vištiena), turėtų būti šiek tiek apkepintos ar apvirtos prieš dedant ant picos. Tai užtikrina, kad jie bus tinkamai iškepę kartu su visa pica.

Norint iškepti tikrai gardžią naminę picą, reikia vos kelių paprastų žingsnių, bet jie – labai svarbūs. Stebėkite proporcijas, rinkitės kokybiškus ingredientus ir nebijokite eksperimentuoti – tuomet jūsų pica bus ne prastesnė už tą, kurią gamina profesionalai. Skanios kūrybos virtuvėje!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Naminė picapatarimaipicatešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gėrimai

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti

2025-06-03
Aštrus avinžirnių karis su baklažanais
Receptai

Aštrus avinžirnių karis su baklažanais

2025-06-04
Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai
Desertai

Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai

2025-06-05
Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
Makaronų patiekalai

Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?