ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis: tradicinis receptas
Receptai

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis: tradicinis receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis
Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis

Kiaulienos troškinys su slyvomis ir pomidorų padažu yra patiekalas, kuris idealiai tiks bet kuriam garnyrui: makaronams, grikiams ar bulvių košei. Slyvos suteikia patiekalui subtilaus skonio ir lengvo dūmo aromato, kuris tikrai paliks įspūdį jūsų svečiams.

Kiaulienos troškinys: tradicinis receptas

Ingredientai

  • Kiauliena – 600 g
  • Džiovintos slyvos  – 100 g
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Morka – 1 vnt.
  • Pomidorų pasta – 2 šaukštai
  • Aliejus – 30 ml
  • Sviestas – 30 g
  • Vanduo – 1 stiklinė
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Žalumynai – papuošimui
Kiaulienos troškinys: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

  1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Svogūnus ir morką nuplaukite bei nulupkite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
  3. Slyvas nuplaukite ir perpjaukite per pusę.
  4. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Įdėkite mėsą ir kepkite viską kartu, kol gražiai apskrus.
  5. Į keptuvę įdėkite pomidorų pastą ir sviestą, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes. Tada įdėkite slyvas, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite stiklinę vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30–40 minučių.
  6. Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Papildomi patarimai

  • Vietoj kiaulienos galite naudoti bet kurią kitą mėsą, pavyzdžiui, jautieną ar vištieną.
  • Jei norite dar intensyvesnio skonio, troškinimo metu galite įdėti šlakelį raudonojo vyno.
  • Slyvas galite pakeisti džiovintais abrikosais arba figomis – tai suteiks patiekalui kitokio, bet taip pat malonaus skonio.

Šis kiaulienos troškinys su slyvomis ir pomidorų padažu – tobulas pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Aromatingas, sultingas ir nepaprastai skanus – tai patiekalas, kuris sužavės visus prie stalo susėdusius. Paruoškite jį ir mėgaukitės šiltais ir jaukiais vakarais su šeima ar draugais!

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KiaulienaslyvosTroškinys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Šaltinis: Tortyodmamy.sme.sk
Desertai

Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Tikrai pavyks kiekvienam!

2025-06-12
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį
Naudinga

Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį: skaniau nei iš parduotuvės

2025-06-16
Lietiniai blynai. 10 taisyklių kaip iškepti tobulus.
Blynai

Kaip iškepti gardžius lietinius blynus? Virtuvės šefas dalijasi 10 taisyklių

2025-06-12
Kiaulienos ir pupelių troškinys
Receptai

Kiaulienos ir pupelių troškinys

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?