ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa
Mėsos patiekalai

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa
Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa – lėtai troškintos sprandinės taco patiekalas, pasižymintis intensyviu skoniu ir subtiliu prieskonių deriniu. Ilgai kepama mėsa tampa nepaprastai minkšta ir sultinga, įgydama gilų, karamelizuotą aromatą. Gaivus laimų padažas suteikia lengvumo, o ryški mango salsa – saldžiarūgštį akcentą, kuris puikiai subalansuoja patiekalo skonį. Tai puikus pasirinkimas tiek jaukiems vakarams namuose, tiek įspūdingai vakarienei su draugais.

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa: receptas

Ingredientai:

  • 2 sprandinės gabaliukai
  • itin tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. raudonėlio
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. muskato
  • 1 valg. š. saldžios paprikos
  • 1 valg. š. česnako granulių
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 valg. š. pipirų
  • 1 arb. š. čili pipirų dribsnių
  • pakuotė mažų tortilijų
  • 1 didelis svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 laimo sultys
  • 2 apelsinų sultys
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų
  • 700 ml jautienos sultinio
  • 2-3 pomidorai
  • 2-3 avokadai
  • 2-3 agurkai

Laimų padažui:

  • 300 g grietinės
  • 1 laimo sultys ir žievelė
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 arb. š. druskos

Mango salsai:

  • 2 sunokę mangai
  • 1/2 paprikos
  • 1 čili pipiras
  • pusė pakelio petražolių
  • 1/3 raudono svogūno
  • 1 didelio laimo sultys
  • druskos pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Prieskonius sumaišyti ir jais gerai ištrinti abi sprandinės gabaliukų puses.
2. Stipriai įkaitintoje keptuvėje su truputėliu aliejaus apkepti sprandinę ir visų pusių. Kuo rudesnė mėsa, tuo stipresnis skonis.
3. Į storasienį puodą įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepinti pjaustytą svogūną ir kapotą česnaką.
4. Į puodą sudėti apkeptą mėsą, supilti laimo ir apelsinų sultis, konservuotus pomidorus bei sultinį.
5. Viskam leisti užvirti ir tuomet uždengti dangčiu.
6. Orkaitę įkaitinti iki 170 C temperatūros ir į ją perkelti puodą. Viską kepti 4-5 valandas, kol mėsa taps ypatingai minkšta.
7. Kai mėsa baigs troškintis, paruošti laimų padažą – sumaišyti grietinę su laimo sultimis ir žievele, itin smulkiai kapotu česnaku ir druska. 
8. Mango salsai susmulkinti mangą, smulkiai sukapoti svogūną ir petražoles. Sudėti į dubenėlį.
9. Iš čili pipiro išimti sėklytes ir gerai susmulkinti, taip pat susmulkinti papriką. Viską sudėti prie mangų.
10. Įspausti vieno laimo sultis, įberti šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišyti.
11. Mėsą išimti iš puodo ir suplėšyti dviejų šakučių pagalba.
12. Supjaustyti agurką, pomidorą ir avokadą – patiekti atskiroje lėkštėje.
13. Tortilijas pašildyti, tepti laimų padažą, dėti mėsą, mango salsą ir mėgiamas daržoves.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Chia pudingas: sveiki ir baltymų kupini pusryčiai
Košės

Chia pudingas: sveiki ir baltymų kupini pusryčiai

2025-06-15
Fermentinio sūrio užtepėlė iš 3 ingredientų
Receptai

Ypatingai gardi ir universali sūrio užtepėlė vos iš 3 ingredientų

2025-06-13
Garuose paruoštos midijos
Receptai

Garuose paruoštos midijos – išskirtinei vakarienei

2025-06-04
Sausainiai su makadamijų sviestu
Desertai

Sausainiai su makadamijų sviestu

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?