ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Marokietiškas vištienos troškinys – receptas vakarienei
Receptai

Marokietiškas vištienos troškinys – receptas vakarienei

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Marokietiškas vištienos troškinys pietums
Marokietiškas vištienos troškinys pietums

Šis kvapnus ir šiltas Marokietiškas vištienos troškinys sužavės jus savo skonių įvairove. Troškintas su aromatiniais prieskoniais, daržovėmis ir subtiliu saldžiarūgščiu akcentu, šis patiekalas puikiai tiks jaukiam šeimos pietų ar vakarienės stalui.

Marokietiškas vištienos troškinys

Marokietiškas vištienos troškinys ne tik išsiskiria nuostabiais skoniais, bet ir yra puikus maistinių medžiagų šaltinis. Baltymai iš vištienos, skaidulos iš avinžirnių ir vitaminai iš daržovių sudaro subalansuotą ir maistingą patiekalą.

Be to, šis troškinys lengvai pritaikomas – galite pridėti mėgstamų daržovių ar naudoti kitus džiovintus vaisius, kad patiekalas atitiktų jūsų skonį ir turimus ingredientus.

Marokietiškas vištienos troškinys

Ingredientai

  • 1 kg vištienos šlaunelių be odos ir kaulų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
  • 2 šaukšteliai maltų kmynų
  • 2 šaukšteliai maltos kalendros
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės
  • 1 šaukštelis maltos cinamono
  • 1/4 šaukštelio kajeno pipirų (pagal skonį)
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 2 puodeliai vištienos sultinio
  • 1/2 puodelio džiovintų abrikosų (supjaustytų)
  • 1/2 puodelio konservuotų avinžirnių (nuskalautų ir nusausintų)
  • 2 morkos (supjaustytos griežinėliais)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių kalendros lapų papuošimui
  • Virtų kuskuso arba ryžių patiekimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

1. Paruoškite vištieną:

Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje arba troškintuve ant vidutinės ugnies. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol jie lengvai apskrus iš abiejų pusių. Išimkite vištieną iš keptuvės ir padėkite į šalį.

2. Apkepkite daržoves ir prieskonius:

Į tą pačią keptuvę įdėkite svogūną ir morkas. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Įmaišykite česnaką, kmynus, kalendrą, ciberžolę, cinamoną ir kajeno pipirus. Kepkite dar 1–2 minutes, kol prieskoniai paskleis aromatą.

3. Paruoškite troškinį:

Į keptuvę supilkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį ir džiovintus abrikosus. Įdėkite apskrudusią vištieną atgal į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies apie 25–30 minučių, kol vištiena taps minkšta ir įgis prieskonių skonį.

4. Baigiamieji žingsniai:

Į troškinį įmaišykite avinžirnius ir dar troškinkite 5 minutes. Pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.

5. Patiekite:

Troškinį patiekite su garuojančiu kuskusu arba ryžiais. Papuoškite šviežiais kalendros lapais, kad suteiktumėte gaivumo.

Patarimai

  • Jei neturite abrikosų, juos galite pakeisti džiovintomis slyvomis arba razinomis.
  • Troškinį galite gaminti iš vištienos blauzdelių ar krūtinėlės, priklausomai nuo savo skonio.
  • Šis patiekalas puikiai tinka užšaldymui – pašildytas jis bus dar gardesnis!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.cuisineathome.com/

ŽYMOS:maroko virtuvėTroškinysvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naminiai sultinio kubeliai, kaip pasigaminti?
Receptai

Naminiai sultinio kubeliai: išbandę parduotuvėje tikrai daugiau nepirksite

2025-06-13
Vaniliniai jogurto keksiukai su mėlynėmis ir glaistu
Desertai

Vaniliniai jogurto keksiukai su mėlynėmis ir glaistu

2025-06-03
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių patiekalai

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže

2025-06-04
Moliūgų tarta su svogūnais - kai nesinori mėsos
Receptai

Moliūgų tarta su svogūnais – kai nesinori mėsos

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?