ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Mėsa ir įdomūs faktai apie ją: nauda, saugumas ir sveikata
Sveikata ir grožis

Mėsa ir įdomūs faktai apie ją: nauda, saugumas ir sveikata

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Mėsa ir faktai apie ją
Mėsa ir faktai apie ją

Mėsa gali būti sveikos mitybos dalis. Gyvūniniai baltymai jau seniai yra svarbi žmonių mitybos dalis ir išlieka tokie.

Mėsa ir faktai apie ją

Tai yra baltymų grupės dalis. Tai pasirinkimas, kuris suteikia specifinę, nuostabią maistinių medžiagų matrica, apima lengvai pasisavinamą geležį, cinką ir vitaminą B12, kad paminėtume tik kelis.

Mėsa yra daugiau nei tik baltymai. Terminas „mėsa“ ir „baltymai“ dažnai vartojami kaip sinonimai, tačiau mėsa suteikia daugybę kitų maistinių medžiagų.

Mėsa ir įdomūs faktai

Pavyzdžiui, jautiena yra maistinga maisto produktas, suteikiantis aukštos kokybės baltymų, geležies, cinko, cholino ir B vitaminų, kurie padeda žmonėms išvengti maistinių medžiagų trūkumų per visą gyvenimą, palaikyti sveikas nėštumo sąlygas ir augimą bei vystymąsi vaikystėje, išlaikyti stiprumą, energiją ir gyvybingumą suaugus ir senstant gyvybingai ir nepriklausomai.

Baltymai mėsoje

Gyvūniniai baltymai skiriasi nuo augalinių baltymų. Galite užsisakyti augalų pagrindu pagamintą mėsainį arba jautienos mėsainį.

Tai nėra tas pats dalykas. Tai tikrai priklauso nuo konkretaus produkto ir palyginimo, kad būtų galima nustatyti, kuris gali būti sveikesnis. Daugelis naujų augalinių mėsainių nustebina panašiais mitybos profiliais kaip įprasti mėsainiai.

Mėsa gali būti saugiai laikoma. Ji buvo svarbi mūsų meniu dalis kartoms, prieš tai, kai šaldymas buvo galimybė ir prieš tai, kai buvo taip efektyvu transportuoti ir pasiekti maistą.

Tai yra svarbus maistinių medžiagų šaltinis visus metus, su įvairiais būdais ją išsaugoti ir laikyti, kad ji būtų saugi mums.

Mėsa gali būti dalis sveikos mitybos. Gyvūniniai baltymai jau seniai yra svarbi žmonių mitybos dalis ir išlieka tokie. Mėsa yra baltymų grupės dalis. Tai pasirinkimas, kuris suteikia specifinę, nuostabią maistinių medžiagų matrica.

Tai apima lengvai pasisavinamą geležį, cinką ir vitaminą B12, kad paminėtume tik kelis.

Mėsą galima įtraukti į subalansuotą mitybą, nes ji suteikia daug svarbių maistinių medžiagų, kurių organizmas negali pasigaminti pats.

Mėsą valgydami, mes gauname lengvai pasisavinamą geležį, cinką, vitaminą B12 ir aukštos kokybės baltymus, kurie padeda palaikyti stiprią imuninę sistemą ir energiją kasdieniniam gyvenimui.

Nors mėsą dažnai kritikuoja dėl sveikatos rizikų, subalansuotas jos vartojimas kartu su kitais maisto produktais gali suteikti visus reikalingus elementus organizmui.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.bestfoodfacts.org/

ŽYMOS:Įdomūs faktaimėsamityba

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Braškių nauda sveikatai: 10 nuostabių privalumų
Sveikata ir grožis

Braškių nauda sveikatai: 10 nuostabių privalumų

2025-06-17
Viduržemio jūros dieta patarimai
Sveikata ir grožis

Viduržemio jūros dieta: svorio metimas ir skanus maistas

2025-06-16
Skystas auksas iš Maroko: kodėl natūralus argano aliejus toks brangus?
Sveikata ir grožis

Skystas auksas iš Maroko: kodėl natūralus argano aliejus toks brangus?

2025-06-04
Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
Naudinga

Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?