ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
Mėsos patiekalai

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-21
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis – šis sultingų mėsos kukulių patiekalas su aromatingu padažu yra puikus pasirinkimas sočiai vakarienei ar pietums. Kukuliai yra auksinės spalvos, švelniai pagardinti prieskoniais, o troškinimas sultinyje ir citrinų sultyse suteikia jiems ypatingo minkštumo bei gaivaus poskonio. Šalia troškintas salieras praturtina patiekalo skonį ir tekstūrą, o subtilus padažo tirštumas užbaigia visą patiekalą. Tai universalus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms akimirkoms.

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis: receptas

Patiektas su bulvių koše ar virtais ryžiais šis patiekalas gali būti puikus patiekalas didesnei kompanijai. Sodrus patiekalas tiesiog sukurtas valgyti dalinantis su brangiausiais.

Ingredientai:

  • 400 g maltos jautienos
  • 140 g svogūno
  • 70 g baltų duonos džiūvėsėlių
  • 20 g kapotų petražolių
  • 1 kiaušinio (didelio)
  • maltų kvapiųjų pipirų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 400 g saliero šaknies
  • 3 česnako skiltelių
  • 0,5 arb. š. maltos ciberžolės
  • 1,5 arb. š. pagrūstų pankolio sėklų
  • 1 arb. š. pagrūstų pankolių sėklų
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 3,5 valg. š. citrinos sulčių
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą, smulkiai kapotą svogūną, suberti džiūvesėlius, kapotas petražoles, įmušti kiaušinį.
2. Masę pagardinti druska, kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais. Rankomis viską gerai sumaišyti.
3. Suformuoti apie 20 kukulių.
4. Į didelę keptuvę su dangčiu pilti aliejų ir kaisti ant didelės kaitros.
5. Sudėti kukulius ir juos kepti vis pavartant, kad visos pusės vienodai paruduotų ir įgytų auksinį atspalvį. Po 5 min kukulius perkelti į lėkštę.
6. Saliero šaknį nulupti, supjaustyti ketvirčiais, o tuomet į 1 cm storio riekeles.
7. Pjaustytą šaknį sudėti į įkaitintą keptuvę, ten pat sudėti traiškytas česnakų skilteles ir berti likusius prieskonius.
8. Maišant kepti ant didelės kaitros 2 min, kol česnako spalva ims kisti, o prieskoniai paskleis aromatą.
9. Grąžinti į keptuvę kukulius, supilti sultinį ir citrinų sultis, įberti 0,5 šaukštelio druskos ir šiek tiek juodųjų pipirų.
10. Kai užvirs – keptuvę uždengti, sumažinti kaitrą iki žemesnės už vidutinę ir palikti troškintis.
11. Po 30 min atidengti ir leisti dar pavirti maždaug 10 min., kad padažas sutirštėtų.
12. Išjungti kaitrą ir palikti 5-10 min. pastovėti. Apibarstyti petražolėmis ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Kukurūzų košė su vištiena ir daržovėmis
Kukurūzų košė su vištiena ir daržovėmis
2025-06-27
Naminis sirupas, receptai, kaip pasigaminti
Naminis sirupas arbatai – natūralus ir kupinas vitaminų. Išbandykite 4 skirtingus skonius
2025-06-16
Penkių ingredientų varškės pyragas
Penkių ingredientų varškės pyragas
2025-06-27
Fermentinio sūrio užtepėlė iš 3 ingredientų
Ypatingai gardi ir universali sūrio užtepėlė vos iš 3 ingredientų
2025-06-13


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

ŽYMOS:daržovėsjautienaMėsos kukuliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
Desertai

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis

2025-06-04
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
Bulvių patiekalai

Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės

2025-06-24
Naminiai traškučiai
Receptai

Naminiai traškučiai – greitas ir paprastas receptas

2025-08-01
Jautienos ir lęšių kukuliai
Mėsos patiekalai

Jautienos ir lęšių kukuliai

2025-08-01

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?