ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
Naudinga

Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas

Mėsa yra universalus patiekalas, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek svečiams vaišinti. Vienas pagrindinių sėkmingo mėsos patiekalo kriterijų – sultingumas, kurį dažniausiai užtikrina marinavimas. Tačiau ką daryti, jei tam nėra laiko? Sultinga mėsa su paprastu ir greitu būdu, kuris užtikrins, kad mėsa bus minkšta be ilgo marinavimo proceso.

Sultinga mėsa: greitas receptas

Ingredientai:
– 500 g mėsos;
– 2 svogūnai;
– druska pagal skonį;
– prieskoniai (juodieji pipirai, paprika, čiobreliai) pagal skonį;
– 1/3 arbatinio šaukštelio sodos;
– 50 g augalinio aliejaus.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kombučos receptas
Kombučos receptas: kaip pasigaminti namuose
2025-07-11
Cinamoninės mėlynių bandelės
Cinamoninės mėlynių bandelės
2025-08-14
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
2025-06-23
Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą.
Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą? Neįkainjami šefų patarimai
2025-07-04
Gaminimo eiga:
  1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
  2. Kai svogūnai pradės ruduoti, į juos įmaišykite sodą – tai padės svogūnams greičiau suminkštėti ir suteiks mėsai švelnumo.
  3. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į puodą. Paskaninkite druska, prieskoniais ir sumaišykite su keptais svogūnais.
  4. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių (priklausomai nuo pasirinktos mėsos rūšies). Periodiškai apverskite mėsos gabaliukus, kad jie tolygiai apskrustų.
  5. Patiekite mėsą su aromatingu svogūnų padažu, kuris susidaro gaminimo metu.
Sultinga mėsa: receptas

Patarimai tobulam rezultatui:
– Kepimui naudokite nepridegančią keptuvę, kad svogūnai nepriliptų ir nesudegtų.
– Eksperimentuokite su prieskoniais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią skonį.

Pasiruošdami šiam receptui, nepamirškite, kad tinkamas mėsos pasirinkimas taip pat turi didelę įtaką galutiniam rezultatui. Rinkitės šviežią ir kokybišką mėsą – jos tekstūra ir skonis bus geriausi. Jei norite dar daugiau skonio, prieš kepimą galite į mėsą įtrinti šviežių žolelių, tokių kaip rozmarinas ar čiobreliai, o vietoj paprasto aliejaus išbandykite alyvuogių aliejų. Toks subtilus akcentas papildys patiekalo aromatą ir suteiks jam ypatingą skonį.

Sultingą mėsą galite patiekti su mėgstamomis daržovėmis ar garnyru. Šis greitas receptas – puikus sprendimas tiems, kurie nori greitai ir skaniai pamaitinti šeimą ar nustebinti svečius. Skanaus!

Jei ieškote greito ir paprasto būdo paruošti sultingą mėsą be ilgo marinavimo, šis receptas neabejotinai taps vienu mėgstamiausių. Dėl paprastų ingredientų ir lengvos gaminimo eigos jis idealiai tiks tiek kasdieniam gaminimui, tiek ypatingoms progoms.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:mėsaMėsa be marinatoreceptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip nuvalyti langus, kad jie spindėtų: patikrinti būdai be dryžių
Gyvenimas

Kaip nuvalyti langus, kad jie spindėtų: patikrinti būdai be dryžių

Degančių pėdų sindromas - simptomai ir priežastys
Sveikata ir grožis

Degančių pėdų sindromas, kokie požymiai ir kada kreiptis pagalbos?

Gerumas yra vienas iš pagrindinių intelekto ženklų
Gyvenimas

Gerumas yra vienas iš pagrindinių intelekto ženklų: todėl geri žmonės yra tokie ypatingi

Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
Desertai

Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis

Testas: išsiaiškinkite, kiek iš tiesų metų yra jūsų širdžiai!
Sveikata ir grožis

Testas: išsiaiškinkite, kiek iš tiesų metų yra jūsų širdžiai!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?