ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Itin paprastas aviečių džemas, tačiau skaniausias, kokį būsite ragavę
Naudinga

Itin paprastas aviečių džemas, tačiau skaniausias, kokį būsite ragavę

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Itin paprastas aviečių džemas
Itin paprastas aviečių džemas

Itin paprastas aviečių džemas – subalansuotas saldumo ir rūgštumo santykis leidžia avietėms atsiskleisti visu savo sodrumu, o švelni tekstūra suteikia džemui šilto, nostalgiško jaukumo.

Itin paprastas aviečių džemas: receptas

Puikus pasirinkimas norint papildyti savo spintelę tikru vasaros skoniu ištisus metus.

Ingredientai:

  • 1 kg aviečių
  • 650 g uogienių cukraus
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti avietes į didelį storadugnį puodą. Suberti cukrų trečdaliais, kiekvieną kartą švelniai supurtant puodą, kad cukrus pasiskirstytų tolygiai. Uždengti ir palikti kelioms valandoms arba per naktį, kad uogos išleistų sultis.
2. Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai pamaišyti, kad neliktų cukraus gumulėlių. Statyti puodą ant vidutinės kaitros ir kaitinti kol užvirs, tada virti 5-6 min, jei norisi minkštesnio džemo, arba 7-8 min, jei norisi tvirtesnio.
3. Nukelkite nuo kaitros ir švelniai maišyti viena kryptimi, kad pasišalintų puta. Jei ji sunkiai išsisklaido, įlašinti lašelį aliejaus.
4. Supilti džemą į sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus ir nedelsiant užsukti dangteliais. Apversti kiekvieną stiklainį 30 sek, tada pastatyti atgal ir palikti atvėsti.
5. Laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje iki metų. Atidarius laikyti šaldytuve ir sunaudoti per 4 savaites.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aviečių džemasAvietėsDžemasItin paprastas aviečių džemas

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Nekeptas sūrio pyragas – itin paprastai paruošiamas

2025-06-29
Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena
Receptai

Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena

2025-06-24
Greitai marinuoti svogūnai
Naudinga

Greitai marinuoti svogūnai – tinka prie visko

2025-06-22
Žuvų piršteliai
Receptai

Žuvų piršteliai – kartą pasigaminę, pirktinių nebenorėsite

2025-07-07

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?