ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Orkaitėje kepta višta su avinžirniais
Mėsos patiekalai

Orkaitėje kepta višta su avinžirniais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Orkaitėje kepta višta su avinžirniais
Orkaitėje kepta višta su avinžirniais

Orkaitėje kepta višta su avinžirniais – tai išraiškingo skonio patiekalas su daržovėmis, kurį praturtina Viduriniųjų Rytų prieskoniai ir ryškūs citrusiniai akcentai.

Orkaitėje kepta višta su avinžirniais: receptas

Tai sotus ir aromatingas pasirinkimas jaukiam savaitgalio stalui ar ypatingai progai.

Ingredientai:

  • 4 skiltelės česnako
  • 2 raudonieji svogūnai
  • 1 baklažanas
  • 800 g konservuotų avinžirnių
  • 1 citrina
  • 2 arb. š. kalendrų sėklų
  • 2 arb. š. kumino sėklų
  • 1½ arb. š. druskos
  • 2 arb. š. paprikos miltelių
  • ½ arb. š. ciberžolės
  • višta (apie 1,2 kg)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Didelę kepimo skardą gausiai pašlakstyti aliejumi. Sudėti trintą česnaką, pjaustytą raudonąjį svogūną, gabaliukais pjaustytą baklažaną, avinžirnius ir citrinos griežinėlius.
3. Grūstuvėje šiek tiek sutrinti kalendrų ir kumino sėklas, druską, papriką ir ciberžolę. Pusę kvapniųjų prieskonių mišinio pabarstyti ant daržovių. Rankomis viską gerai išmaišyti, kad daržovės pasidengtų prieskoniais.
4. Ant daržovių uždėti vištą, pašlakstyti ją aliejumi, pabarstyti druska ir likusiu prieskonių mišiniu.
5. Kepti orkaitėje 60-75 min, kol višta bus visiškai iškepusi, o daržovės suminkštėjusios. Višta iškepusi, kai į storiausią šlaunelės vietą įdūrus iešmeliu teka skaidrios sultys be rausvo atspalvio.
6. Patiekti su mėgstamais pagardais.

Taip pat skaitykite

Chia pudingas: sveiki ir baltymų kupini pusryčiai
Chia pudingas: sveiki ir baltymų kupini pusryčiai
2025-06-15
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
2025-06-18
Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
2025-07-21
Pomidorų sultys su minkštimu: paprastas būdas gauti du produktus vienu metu
Pomidorų sultys su minkštimu: paprastas būdas gauti du produktus vienu metu
2025-08-20

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepta vištaOrkaitėje kepta vištaOrkaitėje kepta višta su avinžirniaisVišta su avinžirniaisVištiena su daržovėmisvištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nežinojimo svarba
Gyvenimas

Nežinojimo svarba mūsų emocinei būklei: kodėl tai naudinga?

Žalumynų laikymas: kaip prailginti jų šviežumą iki 4 savaičių?
Gyvenimas

Žalumynų laikymas: kaip prailginti jų šviežumą iki 4 savaičių?

Kiek baltymų yra per daug? Mitybos ekspertai atsako
Sveikata ir grožis

Kiek baltymų yra per daug? Mitybos ekspertai atsako

Greiti obuolių keksiukai karšto oro gruzdintuvėje
Desertai

Greiti obuolių keksiukai karšto oro gruzdintuvėje

Ilgaamžiškumo paslaptis: nemokamas ir paprastas dalykas, galintis prailginti gyvenimą
Sveikata ir grožis

Ilgaamžiškumo paslaptis: nemokamas ir paprastas dalykas, galintis prailginti gyvenimą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?