ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Tobulo minkštumo kiaušiniai: kiek laiko ir kaip juos virti?
Naudinga

Tobulo minkštumo kiaušiniai: kiek laiko ir kaip juos virti?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-10
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Kiaušinių virimas gali atrodyti kaip paprasta užduotis, tačiau tobulai išvirti kiaušiniai – nuo minkšto iki kieto trynio – reikalauja šiek tiek žinių ir praktikos.

Virti kiaušiniai
Virti kiaušiniai

Šis straipsnis suteiks jums visas būtinas instrukcijas, kaip virti kiaušinius, atsižvelgiant į jūsų pageidavimus ir poreikius.

1. Tinkamų kiaušinių pasirinkimas

Prieš pradedant virimą, svarbu pasirinkti šviežius kiaušinius. Švieži kiaušiniai geriau išlaiko formą ir yra lengviau nulupami po virimo.

Jei kyla abejonių dėl šviežumo, panardinkite kiaušinį į vandenį: jei jis nugrimzta ir lieka ant dugno, jis yra šviežias. Jei jis plūduriuoja, geriau jo nenaudoti.

Taip pat skaitykite

Trinta burokėlių sriuba su pomidorais
Trinta burokėlių sriuba su pomidorais
2025-08-11
Kvapnūs granolos keksiukai
Kvapnūs granolos keksiukai
2025-06-27
Sočios morkų salotos su kiaušiniais
Sočios morkų salotos su kiaušiniais: sveika ir skani vakarienė!
2025-09-16
Pica namuose
Pica namuose – skonis lyg būtumėte Italijoje
2025-08-02

2. Pasiruošimas virimui

Įdėkite kiaušinius į puodą vienu sluoksniu, kad jie nesusiglaustų ir nesuskiltų virimo metu. Įpilkite tiek šalto vandens, kad jis visiškai apsemtų kiaušinius, pridėkite dar kelis centimetrus aukščiau.

Norėdami išvengti kiaušinių suskilimo, galite į vandenį įberti žiupsnelį druskos arba įpilti šiek tiek acto.

3. Kiaušiniai ir jų virimo būdai

Kiaušinio virimo laikas priklauso nuo to, kokio rezultato siekiate – ar tai būtų minkštas trynys, ar kietas. Kai vanduo pradeda virti, nustatykite laikmatį pagal šias rekomendacijas:

  • Minkštai virti kiaušiniai (2–4 minutės): Kiaušinių tryniai lieka skysti ir tinkami valgyti su skrebučiais ar dėti į sriubas.
  • Vidutiniškai virti kiaušiniai (6–8 minutės): Tryniai tampa minkšti ir kreminiai, puikiai tinka salotoms ar garnyrui.
  • Kietai virti kiaušiniai (10–12 minučių): Kiaušinių tryniai būna visiškai išvirti, o baltymai tvirti. Jie puikiai tinka užkandžiams, sumuštiniams ar kaip pagrindas įdarytiems kiaušiniams.
Virti minkšti kiaušiniai

4. Atvėsinimas ir lupimas

Kai tik kiaušiniai išvirs, nedelsdami perkelkite juos į dubenį su šaltu vandeniu arba ledo vonelę. Tai padės sustabdyti virimo procesą ir lengviau nulupsite lukštus. Palaukite kelias minutes, tada švelniai sutrinkite kiaušinių lukštą ir nulupkite jį po tekančiu vandeniu.

5. Tobuli kiaušiniai ir patarimai

  • Vienodos spalvos tryniai: Jei tryniai po virimo atrodo žalsvi, tai ženklas, kad kiaušiniai buvo pervirti. Šis atspalvis atsiranda dėl sieros ir geležies reakcijos, tačiau skonis išlieka nepakitęs.
  • Prieskoniai: Prieš valgydami, pabandykite užberti druskos, pipirų ar paprikos, kad pabrėžtumėte kiaušinio skonį.
  • Ilgalaikis laikymas: Kietai virti kiaušiniai gali būti laikomi šaldytuve iki savaitės, tačiau juos reikėtų laikyti neluptus, kad jie išliktų švieži.

6. Kiaušinių panaudojimas

Virti kiaušiniai yra universalus produktas. Jie puikiai tinka tiek sveikiems užkandžiams, tiek sudėtingesniems patiekalams. Galite juos dėti į salotas, paruošti klasikinį kiaušinių salotų sumuštinį arba pasigaminti įdarytų kiaušinių su mėgstamais įdarais.

Nors kiaušinio virimas gali atrodyti elementarus, kelių paprastų taisyklių laikymasis garantuoja puikų rezultatą kiekvieną kartą.

Nesvarbu, ar norite minkštai virto trynio, ar visiškai kieto kiaušinio, tinkamas laikas ir atvėsinimas yra pagrindiniai sėkmės veiksniai. Išbandykite šiuos patarimus ir mėgaukitės tobulai virtais kiaušiniais!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Taip pat skaitykite

Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
2025-08-12
Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai
Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai
2025-06-28
Greitai marinuoti svogūnai
Greitai marinuoti svogūnai – tinka prie visko
2025-06-22
Naminiai varškės sūreliai su aguonomis
Naminiai varškės sūreliai su aguonomis – skaniau nei iš parduotuvės
2025-06-24

Šaltinis: https://www.allrecipes.com/

ŽYMOS:kiaušiniaiKiaušinių virimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip tinkamai prižiūrėti ir valyti skirtingų tipų užuolaidas
Gyvenimas

Švarios užuolaidos – sveiki namai: kaip tinkamai prižiūrėti ir valyti skirtingų tipų užuolaidas

Kapotas bananas: natūralus būdas pagerinti paprikų derlių
Sodas ir daržas

Kapotas bananas: natūralus būdas pagerinti paprikų derlių

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
Receptai

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!

Pažintiniai takai Lietuvoje, kuriuos tiesiog būtina aplankyti dar šią vasarą.
Gyvenimas

Pažintiniai takai Lietuvoje, kuriuos tiesiog būtina aplankyti dar šią vasarą

Vištiena su medumi ir daržovėmis: greita vakarienė
Mėsos patiekalai

Vištiena su medumi, laimu ir daržovėmis folijoje: greitos vakarienės receptas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?