ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Veganiška bananų duona
Desertai

Veganiška bananų duona

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Veganiška bananų duona
Veganiška bananų duona

Veganiška bananų duona – švelni tekstūra ir subalansuotas skonis daro šį pyragą puikiu pasirinkimu tiek prie kavos, tiek kaip jaukus desertas bet kuriai progai.

Veganiška bananų duona: receptas

Tai drėgnas, švelnaus skonio kepinys, kuriame dera natūralus bananų saldumas, lengvas prieskonių aromatas ir razinos.

Ingredientai:

  • 3-4 bananai (apie 325 g be žievės)
  • 100 g šviesaus minkšto rudojo cukraus
  • 300 g miltų su kepimo milteliais (self-raising)
  • 100 g razinų
  • 50 g nuluptų pekano riešutų (nebūtina)
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti kekso formą aliejumi ir iškloti dugną bei šonus kepimo popieriumi.
2. Į didelį dubenį sudėti trintus bananus, cukrų, miltus, razinas, pekano riešutus (jei naudojate), cinamoną ir kepimo miltelius.
3. Lengvai išmaišyti mediniu šaukštu, kol ingredientai apsijungs, tada supilti aliejų ir viską gerai išplakti.
4. Sudėti tešlą į paruoštą formą ir išlyginti paviršių. Kepti 55-60 min, arba kol į pyrago vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus šiek tiek drėgnas, bet be tešlos.
5. Pyragą palikti formoje 10 min atvėsti, tada atsargiai išversti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti maždaug valandai prieš patiekiant.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Bananų desertaiBananų duonaVeganiška bananų duonaVeganiški desertaiVeganiški kepiniai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Receptai

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona

2025-06-04
Saldžiarūgščiai šonkauliukai
Mėsos patiekalai

Saldžiarūgščiai karamelizuoti šonkauliukai su kario ir saldžiosios čili glazūra

2025-06-18
Makaronai su špinatų padažu
Makaronų patiekalai

Makaronai su špinatų padažu

2025-06-17
Mėgstamiausias sūrio tortas
Desertai

Sūrio tortas: mėgstamiausias visos šeimos desertas

2025-07-12

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?