Veganiška bananų duona – švelni tekstūra ir subalansuotas skonis daro šį pyragą puikiu pasirinkimu tiek prie kavos, tiek kaip jaukus desertas bet kuriai progai.
Veganiška bananų duona: receptas
Tai drėgnas, švelnaus skonio kepinys, kuriame dera natūralus bananų saldumas, lengvas prieskonių aromatas ir razinos.
Ingredientai:
- 3-4 bananai (apie 325 g be žievės)
- 100 g šviesaus minkšto rudojo cukraus
- 300 g miltų su kepimo milteliais (self-raising)
- 100 g razinų
- 50 g nuluptų pekano riešutų (nebūtina)
- 1 arb. š. cinamono
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 150 ml saulėgrąžų aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti kekso formą aliejumi ir iškloti dugną bei šonus kepimo popieriumi.
2. Į didelį dubenį sudėti trintus bananus, cukrų, miltus, razinas, pekano riešutus (jei naudojate), cinamoną ir kepimo miltelius.
3. Lengvai išmaišyti mediniu šaukštu, kol ingredientai apsijungs, tada supilti aliejų ir viską gerai išplakti.
4. Sudėti tešlą į paruoštą formą ir išlyginti paviršių. Kepti 55-60 min, arba kol į pyrago vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus šiek tiek drėgnas, bet be tešlos.
5. Pyragą palikti formoje 10 min atvėsti, tada atsargiai išversti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti maždaug valandai prieš patiekiant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.