Purūs vafliai – lengvai saldūs, su švelniu vanilės aromatu, jie puikiai dera su klevų sirupu, šviežiomis uogomis ar kitais mėgstamais priedais.
Purūs vafliai: receptas
Puikus pasirinkimas jaukiems savaitgalio pusryčiams ar ypatingam desertui.
Ingredientai:
- 450 ml pieno (riebesnio)
- 3 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių)
- 125 ml augalinio aliejaus
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 225 g kvietinių miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 3 valg. š. cukraus
- ¼ arb. š. druskos
- patiekti su klevų sirupu, mėlynėmis ar kitomis uogomis
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti vaflinę pagal gamintojo instrukcijas (kai kurias prieš kepant reikia lengvai patepti aliejumi).
2. Supilti pieną į indą, sudėti kiaušinių trynius, supilti aliejų ir vanilės ekstraktą, viską gerai išplakti.
3. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Supilti skystus ingredientus į sausus ir išplakti iki vientisos masės be gumulėlių.
4. Kiaušinių baltymus supilti į švarų dubenį ir išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti baltymus į tešlą, kol ji taps puri, tiršta ir vientisa.
5. Įkaitus vaflinei pilti tešlos, uždaryti ir kepti kol abi vaflios pusės taps gardžiai apskrudusios ir vafliai bus iškepę.
6. Iškepusį vaflį atsargiai išimti iš keptuvės. Jeigu norisi, kad vafliai išlaikytų savo traškumą, juos perkelti ant grotelių iki patiekiant.
7. Patiekti apliejus klevų sirupu ir su mėgstamomis uogomis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.