ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės
Receptai

Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-14
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės – šis patiekalas yra puikus vegetariškas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Taip pat tobulai tinka neštis į darbą ar pikniką. Falafeliai yra pilnas skonios, gardus, aromatingas patiekalas, kuris džiugins ne tik vegetarus, bet patiks ir visavalgiams.

Falafeliai
Falafeliai

Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės: receptas

Tai yra išskirtinis patiekalas, idealiai tinkantis tiems, kurie mėgsta šviežią ir sveiką maistą, bet taip pat nori pasimėgauti gardžiu ir sočiu patiekalu. Falafeliai su salotomis ir pita duona yra puikus pasirinkimas kasdieniams pietums.

Ingredientai:

Falafel’ams:

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 2 svogūnai, smulkiai supjaustyti
  • 1 arb. š. maltos kumino
  • 1 citrina (tik žievelė)
  • 2 valg. š. miltų (be kaupo)
  • ½ arb. š. druskos
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
  • 4 arb. š. alyvuogių aliejaus

    Salotoms:
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 citrina (tik sultys)
  • ½ agurko
  • 2 pomidorai
  • 1 salotų galva

    Patiekti:
  • 4 pita duonos
  • Paprastas jogurtas
  • Čili padažas
  • Humusas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Rauginti kopūstai receptas žiemai
Pasakiškai skanūs rauginti kopūstai žiemai – receptas patiks net ir nemėgstantiems gaminti
2025-07-01
Jogurtinis padažas prie šašlykų
Jogurtinis padažas prie šašlykų nustebins kiekvieną paragavusį
2025-07-09
Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas
Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas
2025-06-28
Baklažanų ritinėliai su sūriu ir česnaku. Užkandis kiekvienai progai!
Baklažanų ritinėliai su sūriu ir česnaku. Užkandis kiekvienai progai!
2025-10-08
Gaminimo eiga:

1. Avinžirnius sudėti į puodą ir sutrinti bulvių trintuvu arba naudojantis maisto smulkintuvu sutrinti kuo smulkiau.
2. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, suberti kuminą, įtarkuoti citrinos žievelę, suberti miltus ir druską. Pagardinti juodaisiais pipirais ir gerai išmaišyti mediniu šaukštu.
3. Naudojantis rankomis suformuoti aštuonis vienodo dydžio rutuliukus ir šiek tiek juos suploti.
4. Į keptuvę įpilti 2 arb. š. aliejaus ir įkaitinti ant žemos kaitros. Įdėti falafelius ir kepti 4 min. Apversti kitą pusę ir įpilti dar 2 arb. š. aliejaus į keptuvę. Kepti dar 3–4 min, kol abi pusės taps auksinės ir traškios.
5. Tuo tarpu į didelį dubenį įdėkite plonais griežinėliais pjaustytą agurką, gabaliukais pjaustytus pomidorus ir suplėšytas salotas. Į mažą dubenį išspausti pusės citrinos sultis, įberti žiupsnelį druskos ir pipirų, įpilti alyvuogiu aliejaus ir išmaišyti. Padažą supilti ant salotų ir gerai išmaišyti.
6. Lengvai paskrudinti pitos duoneles, tada atsargiai perpjauti ją iš šono aštriu peiliu.
7. Prieš pat patiekinat, į kiekvieną pitą dėti šiek tiek salotų, įdėti kelis falafelius ir išspausti šiek tiek likusių citrinos sulčių. Patiekti su šaukšteliu jogurto, čili padažo ar humuso (arba visais trimis). Patiekti su likusiomis salotomis šalia.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:FalafeliaiPita

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip išvirti birius ryžius – paprasti patarimai
Naudinga

Kaip išvirti birius ryžius – paprasti patarimai

Kodėl prekybos centrų vežimėliai nuolat sulūžę? Paslaptis slypi ne tik ekonomijoje, bet ir psichologijoje
Įdomu

Kodėl prekybos centrų apsipirkimo vežimėliai nuolat sulūžę? Paslaptis slypi ne tik ekonomijoje, bet ir psichologijoje

Geležinis augalas kapinėms. Atlaiko šalčius geriau nei chrizantemos. Dekoratyvinis kopūstas
Sodas ir daržas

Geležinis augalas kapinėms. Atlaiko šalčius geriau nei chrizantemos

7 Europos kryptys tikriems alkoholio turizmo entuziastams
Įdomu

7 Europos kryptys tikriems alkoholio turizmo entuziastams

Odos senėjimo stabdymas
Sveikata ir grožis

Odos senėjimas: kas jį lemia ir kokie gėrimai gali padėti išsaugoti jaunatviškumą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?