5 ingredientų sausainiai – tai švelniai traškus desertas. Paprastas, bet nepakeičiamas skanėstas bet kokiai progai.
5 ingredientų sausainiai: receptas
Puikiai tinka prie puodelio kavos ar kaip namuose keptas desertas, kuris džiugina tiek mažus, tiek suaugusius.
Ingredientai:
- 100 g sviesto (kambario temperatūros)
- 125 g šviesiai rudo cukraus
- 1 kiaušinis
- 175 g savaime kylančių miltų (self-raising)
- 100 g šokolado gabalėlių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros ir iškloti dvi kepimo skardas kepimo popieriumi.
2. Dubenyje plakti sviestą su cukrumi apie 3 min, kol masė taps švelni ir pašviesės. Įmušti kiaušinį ir plakti dar minutę. 3. Suberti miltus ir mentele sumaišyti tešlą, kol tik susijungs, tada gerai išplakti. Įmaišyti šokolado gabalėlius.
4. Uždengti tešlą ir padėti į šaldytuvą valandai. Vėliau formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir išdėlioti ant skardų, paliekant tarp jų tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis.
5. Kepti apie 12 min, kol sausainiai sutvirtės ir kraštai taps auksinės spalvos. Palikti atvėsti ant kepimo skardų – vėsdami sausainiai dar labiau sukietės.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.