ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Cukinijų ir kukurūzų kepsneliai (veganiški)
Receptai

Cukinijų ir kukurūzų kepsneliai (veganiški)

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Cukinijų ir kukurūzų kepsneliai
Cukinijų ir kukurūzų kepsneliai

Cukinijų ir kukurūzų kepsneliai – šis receptas ne tik veganiškas, bet ir maistingas, jis tinkamas ieškantiems alternatyvų be kiaušinių ar pieno produktų. Tinka tiek kasdieniam stalui, tiek norint nustebinti svečius sveikesniu pasirinkimu.

Cukinijų ir kukurūzų kepsneliai: receptas

Tai lengvas, skanus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. linų sėmenų
  • ½ žaliosios citrinos sultys
  • 150 g šilkinio tofu
  • 1 skiltelė česnako
  • ¼ saldžiosios kopūsto galvos
  • nedidelė saujelė šviežių kalendrų
  • 2 svogūnų laiškai
  • 45 g miltų
  • 1 arb. š. džiovintų aitriųjų pipirų dribsnių
  • 1 cukinija
  • 100 g šaldytų kukurūzų
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sutrinti linų sėmenis grūstuvėje. Mažame dubenėlyje sumaišyti sutrintas sėmenis su 3 šaukštais vandens. Atidėti kol vandens nebesimatys ir masė sutirštės bei taps šiek tiek želatininė.
2. Tuo metu sumaišyti žaliosios citrinos sultis su šilkiniu tofu ir česnaku – tam naudoti maisto smulkintuvą arba tiesiog išplakti ranka. Pagardinti druska ir pipirais, atidėti.
3. Mažame dubenėlyje sumaišyti plonai pjaustytą kopūstą, pusę kapotų kalendrų ir pusę smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. Įdėti 1 šaukštą tofu kremo, gerai išmaišyti ir atidėti.
4. Į kitą dubenį sudėti linų sėmenų mišinį, miltus ir aitriųjų pipirų dribsnius. Pamažu plakant supilti 50 ml vandens, kol masė taps tiršta ir vientisa. Tarkuotą cukiniją gerai nuspausti, kad pašalinti kuo daugiau skysčio. Sudėti cukiniją, likusias kalendras, likusius svogūnų laiškus ir kukurūzus į tešlą. Gerai išmaišyti ir pagardinti druska bei pipirais.
5. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Kai aliejus bus pakankamai karštas – dėti po kelis šaukštus tešlos, turėtų gautis 3 blynai. Kepti po 2-3 min iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir taps auksiniai.
6. Patiekti blynelius su tofu kremu ir kopūstų salotomis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Be pieno produktųCukinijų ir kukurūzų kepsneliaiDaržovių kepsneliai be kiaušiniųVeganiški cukinijų kepsneliaiVwganiški patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mangų glotnutis su ispaninio šalavijo sėklomis
Gėrimai

Mangų glotnutis su ispaninio šalavijo sėklomis

2025-07-17
Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje
Receptai

Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje

2025-07-18
Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine
Makaronų patiekalai

Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine

2025-07-14
Makaronai su avokadų padažu
Makaronų patiekalai

Makaronai su avokadų padažu – pavasariškai žali

2025-06-26

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?