ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Banh mi – Vietnamietiškas sumuštinis
Mėsos patiekalai

Banh mi – Vietnamietiškas sumuštinis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Banh mi – puikus derinys tarp saldumo, aštrumo ir rūgštelės – kiekvienas kąsnis nustebins išraiškingu skoniu.

Banh mi
Banh mi

Banh mi: receptas

Idealiai tinka tiems, kurie ieško kažko įdomaus ir neįprasto.

Ingredientai:

Vietnamietiškai kiaulienos šoninei:

  • 1 česnako skiltelė
  • ½ nykščio dydžio imbiero gabalėlis,
  • ½ valg. š. sojų padažo
  • ½ valg. š. žuvies padažo
  • 1 arb. š. citrinžolės pastos
  • 1 arb. š. skysto medaus
  • 2 didelės kiaulienos šoninės juostos (apie 150 g)

    Greitam marinatui:
  • 2 valg. š. ryžių acto
  • ¼ arb. š. cukraus
  • ¼ arb. š. jūros druskos
  • 1 mažas morka
  • 3 ridikėliai

    Sumuštiniams:
  • 2 mažos bagetės
  • Japoniškas majonezas
  • Didelė sauja šviežių kalendrų
  • Sriracha aštrus padažas (neprivaloma)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kepkite mėsą ant svogūnų ir jos skonis bus visiškai kitoks: išbandykite šį skanaus patiekalo receptą!
Kepkite mėsą ant svogūnų ir jos skonis bus visiškai kitoks: išbandykite šį skanaus patiekalo receptą!
2025-10-29
Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais
Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais
2025-08-29
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai: fantastiškas patiekalas, kuris puikiai tiks kasdienai ar šventiniam stalui!
2025-09-16
Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Šaltinis: Tortyodmamy.sme.sk
Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Tikrai pavyks kiekvienam!
2025-06-12
Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia marinuoti kiaulienos šoninę. Nedideliame negiliame inde šluotele išplakti trintą česnaką ir tarkuotą imbierą kartu su sojų padažu, žuvies padažu, citrinžolės pasta ir medumi. Sudėti šoninės juosteles ir gerai jas išvolioti marinate, kad visiškai pasidengtų. Palikti bent valandai, geriausia – per naktį.
2. Įkaitinti grilį iki aukščiausios temperatūros. Tuo metu, greitoms marinuotoms daržovėms paruošti, sumaišyti actą, cukrų ir druską negiliame dubenėlyje, tada sudėti juostelėmis pjaustytą morką ir ridikėlių griežinėlius. Atidėti.
3. Iškloti grilio skardą kepimo folija ir uždėti groteles. Sudėti šoninės juosteles ant grotelių ir kepti 15 min, po pusės laiko apverčiant, kol mėsa bus visiškai iškepusi, traški ir karamelizuota kraštuose.
4. Sumuštiniams surinkti perpjauti bagetes išilgai ir gausiai aptepti majonezu. Supjaustyti šoninę įstrižai ir nusausinti marinuotas daržoves popieriniu rankšluosčiu. Sudėti šoninę ir daržoves į bagetes kartu su gausia sauja šviežių kalendrų. Patiekti su šlakeliu „Sriracha“ aštraus padažo, jei norisi.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Banh miMarinuotos kiaulienos sumuštinissumuštinisSumuštinis su kiaulienaVietnamo skoniai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kriaušės – saldus ilgaamžiškumo paslapties vaisius
Sveikata ir grožis

Kriaušės – saldus ilgaamžiškumo paslapties vaisius

Garantuotai geriausias Pavlovos tortas
Desertai

Garantuotai geriausias Pavlovos tortas – labai minkštas ir skanus!

Lapų žemė – daržo „juodasis auksas“, kurį galite pasigaminti patys
Sodas ir daržas

Lapų žemė – daržo „juodasis auksas“, kurį galite pasigaminti patys

Įvardinti kenksmingiausi maisto produktai, kuriuos galima rasti kone kiekviename šaldytuve
Sveikata ir grožis

Įvardinti kenksmingiausi maisto produktai, kuriuos galima rasti kone kiekviename šaldytuve

Keliauk saugiai. Kelionių rekomendacijos. Urm.lt
Lietuva ir pasaulis

Pavojus artimuosiuose rytuose: Lietuvos piliečiams – griežtos kelionių rekomendacijos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?