Keksiukai su bananais ir šokoladu – tai purus, minkštas ir drėgnas kepinys su šokolado gabalėliais, subtiliu bananų ir cinamono aromatu.
Keksiukai su bananais ir šokoladu: receptas
Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek kaip saldus užkandis dienos metu.
Ingredientai:
- 75 g sviesto
- 275 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. sodos
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- ¼ arb. š. malto cinamono
- 120 g rudojo cukraus
- 100 g pieniško šokolado lašelių
- ¼ arb. š. smulkios druskos
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 100 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 250 g prinokusių bananų (apie 3 dideli)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °Ctemperatūros. Lengvai patepti aliejumi 12 vietų keksiukų formą arba įkloti popieriniais krepšeliais.
2. Ištirpinti sviestą mikrobangų krosnelėje arba nedideliame puode ir palikti šiek tiek atvėsti.
3. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną, cukrų, šokolado lašelius ir druską.
4. Kitame dubenyje sumaišyti ištirpintą sviestą, aliejų, pieną, kiaušinį ir vanilę. Maišyti kol gausis vientisa masė. Įmaišyti trintus bananus, tada viską supilti į dubenį su sausu mišiniu. Atsargiai išmaišyti šaukštu arba mentele, tik kol nebesimatys sausų miltų, bet tešla dar nebus visiškai lygi – svarbu nepermaišyti.
5. Padalinti tešlą į keksiukų formeles. Kepti 13-15 min, kol keksiukai gražiai apskrus, o į vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Atvėsinti ant grotelių ir valgyti šiek tiek šiltus arba kambario temperatūros. Laikomi sandariame inde keksiukai išlieka skanūs iki dviejų dienų, o šaldiklyje – iki dviejų mėnesių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.