ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Keksiukai su bananais ir šokoladu
Desertai

Keksiukai su bananais ir šokoladu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Keksiukai su bananais ir šokoladu – tai purus, minkštas ir drėgnas kepinys su šokolado gabalėliais, subtiliu bananų ir cinamono aromatu.

Keksiukai su bananais ir šokoladu
Keksiukai su bananais ir šokoladu

Keksiukai su bananais ir šokoladu: receptas

Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek kaip saldus užkandis dienos metu.

Ingredientai:

  • 75 g sviesto
  • 275 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. sodos
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • ¼ arb. š. malto cinamono
  • 120 g rudojo cukraus
  • 100 g pieniško šokolado lašelių
  • ¼ arb. š. smulkios druskos
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 100 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 250 g prinokusių bananų (apie 3 dideli)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °Ctemperatūros. Lengvai patepti aliejumi 12 vietų keksiukų formą arba įkloti popieriniais krepšeliais.
2. Ištirpinti sviestą mikrobangų krosnelėje arba nedideliame puode ir palikti šiek tiek atvėsti.
3. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną, cukrų, šokolado lašelius ir druską.
4. Kitame dubenyje sumaišyti ištirpintą sviestą, aliejų, pieną, kiaušinį ir vanilę. Maišyti kol gausis vientisa masė. Įmaišyti trintus bananus, tada viską supilti į dubenį su sausu mišiniu. Atsargiai išmaišyti šaukštu arba mentele, tik kol nebesimatys sausų miltų, bet tešla dar nebus visiškai lygi – svarbu nepermaišyti.
5. Padalinti tešlą į keksiukų formeles. Kepti 13-15 min, kol keksiukai gražiai apskrus, o į vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Atvėsinti ant grotelių ir valgyti šiek tiek šiltus arba kambario temperatūros. Laikomi sandariame inde keksiukai išlieka skanūs iki dviejų dienų, o šaldiklyje – iki dviejų mėnesių.

Taip pat skaitykite

Sluoksniuotas šokoladinis desertas su bananais ir granola
Sluoksniuotas šokoladinis desertas su bananais ir granola
2025-07-19
Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
2025-07-10
Mėgstamiausias sūrio tortas
Sūrio tortas: mėgstamiausias visos šeimos desertas
2025-07-12
Graikinių riešutų ir medaus baklava
Graikinių riešutų ir medaus baklava
2025-07-08

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bananiniai keksiukaidesertaikeksiukaikeksiukai su bananaisKeksiukai su bananais ir šokoladu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šunų veislės - kaukazo aviganis
Gyvenimas

Šios trys šunų veislės nebus geriausiais draugais su vaikais

Kalio šaltiniai, apie kuriuos nežinojote
Sveikata ir grožis

Kalio šaltiniai, apie kuriuos nežinojote: vertingi maisto produktai

Alyvuogių aliejaus kaukė plaukams: paprastas būdas puoselėti plaukus
Sveikata ir grožis

Alyvuogių aliejaus kaukė plaukams: paprastas būdas puoselėti plaukus

Šios priežastys lemia vis didėjančią viršsvorio riziką
Sveikata ir grožis

Pasak specialistų, šios priežastys lemia vis didėjančią viršsvorio riziką

Kūdikiui leidžiama nemiegoti iki vidurnakčio
Gyvenimas

Kūdikiui leidžiama nemiegoti iki vidurnakčio, nes toks ritmas jam tinka, tačiau internautai nepatenkinti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?