Malta mėsa įdarytos paprikos – tai jaukus ir sotus patiekalas, kuriame dera švelni daržovių tekstūra, prieskoniais pagardinta mėsa ir tirpstantis sūris.
Malta mėsa įdarytos paprikos: receptas
Subalansuotas skonis ir šiluma kiekviename kąsnyje pavers šį patiekalą ne tik puikia vakarienės idėja, bet ir tikru komforto maistu.
Ingredientai:
- 400 g maltos jautienos (arba kiaulienos)
- Žiupnis druskos
- 1/4 arb. š sodos
- 3 paprikos (norimų spalvų)
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 3 česnakų skiltelės
- 1 arb. š. maltos aitrios paprikos
- 1/2 arb. š. malto kumino
- 1/2 arb. š. džiovintų raudonėlių
- 200 ml trintų pomidorų
- 200 g virtų ryžių (atvėsusių)
- 180 g fermentinio sūrio (sutarkuoto)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus reikalingus ingredientus.

2. Į dubenį sudėti maltą mėsą, įberti druskos ir sudėti sodą.

3. Labai gerai išmaišyti ir atidėti.

4. Paprikas perpjauti per pusę, išvalyti sėklas ir išpjauti baltas dalis. Sudėti paprikų puseles į kepimo indą.

5. Svogūną smulkiai supjaustyti sudėti į įkaitintą keptuvę. Išmaišyti ir apkepti.

6. Tuomet prie svogūno sudėti traikytas česnakų skilteles. Išmaišyti.

7. Į keptuvę sudėti maltą mėsą ir berti visus prieskonius. Šaukštu maišyti pasmulkinant didesnius mėsos gabalėlius ir viską gerai apkepti.

8. Ant mėsos supilti trintus pomidorus. Dar kartą viską išmaišyti ir pakepti kelias minutes.

9. Į keptuvę sudėti virtus ryžius, gerai išmaišyti, kad jie tolygiai pasiskirstytų.

10. Fermentinį sūrį sutarkuoti ir sudėti į keptuvę (saują sūrio pasilikti).

11. Viską kaitinti vis pamaišant, kol sūris išsilydys.

12. Paruoštą mėsos masę sudėti į paprikų puseles.

13. Ant viršaus užberti tarkuoto sūrio.

14. Orkaitę įkaitinti iki 220 C temperatūros ir dėti kepti, maždaug 30 min, kol paprikos bus iškepusios (tikslus kepimo laikas priklauso nuo turimos orkaitės ir paprikų dydžio).

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė